Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 6 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Continuã vaccinarea antigripalã

Campania de vaccinare împotriva gripei în acest sezon rece, susþinutã de Departamentul Medicinã Preventivã din cadrul Direcþiei de Sãnãtate Publicã Neamþ continuã în aceste zile. O nouã tranºã de 11.000 de doze de vaccin antigripal destinat imunizãrii persoanelor care fac parte din categoria celor cu risc crescut de complicaþii din cauza gripei a sosit în judeþ în acest week-end.
În timp ce cele 7.000 de doze de vaccin antigripal venite în Neamþ în luna octombrie au fost direcþionate cãtre zonele afectate de inundaþii, o parte din personalul sanitar al Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ, cadrele medicale ale Spitalului Roman ºi Tîrgu Neamþ, precum ºi pacienþii medicilor de familie din cele trei localitãþi, acestea din urmã vor fi distribuite la medicii de familie din tot judeþul. Pentru cã din dozele repartizate în octombrie judeþului nostru de cãtre Ministerul Sãnãtãþii, în zona ruralã a fost trimis mai puþin vaccin antigripal, fiecãrui medic de familie de la sate îi vor fi repartizate cîte 30 de doze, în timp ce acelora din mediul urban li se da cîte 20 de doze. Cu dozele primite în tranºa aceasta vor mai fi imunizate contra gripei persoanele internate în azilele de bãtrîni ºi cadre medicale din întreg judeþul, care trebuie sã se prezinte la punctul special amenajat în acest sens la sediile Departamentului Medicinã Preventivã din Piatra Neamþ, Roman, Tîrgu Neamþ. Cãtre zona Roman vor fi trimise 2.600 doze de vaccin antigripal, cãtre zona Tîrgu Neamþ vor fi trimise 1.400 de doze, iar restul vor acoperi necesarul existent în celelalte zone ale judeþului.
Conform precizãrilor fãcute de cãtre doctor Cecilia Gafencu, director al Departamentului de Medicinã Preventivã Neamþ, anul acesta au fost solicitate de la minister 70.000 de doze de vaccin destinat imunizãrii nemþenilor care au dreptul sã beneficieze gratuit de aceasta în sezonul rece 2005 -2006, dat fiind faptul cã fac parte din categoria persoanelor cu risc crescut de a face complicaþii în cazul îmbolnãvirii - copiii ºi adulþii bolnavi cronic, persoanele cu afecþiuni pulmonare, cardiovasculare, metabolice, persoane infectate cu virusul HIV, persoane de peste 65 de ani. Pînã în prezent însã, Ministerul Sãnãtãþii a alocat judeþului nostru 18.000 de doze de vaccin antigripal.

Articol afisat de 1416 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective