Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 6 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
LPS Piatra Neamþ, un club mai bun decît Oltchim ºi Dinamo

LPS Piatra Neamþ, un club mai bun decît Oltchim ºi Dinamo

• în Anuarul Sportiv 2004, în clasamentul FRH pe unitãþi sportive, LPS Piatra Neamþ ocupã locul III • clubul pietrean este întrecut de Silcotub Zalãu ºi HCM Constanþa, dar este înaintea unor cluburi precum Dinamo Bucureºti ºi Oltchim Rîmnicu Vîlcea •

A apãrut Anuarul Sportiv 2004, iar pentru handbalul nemþean surpriza este majorã: Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamþ se aflã pe locul III în clasamentul pe unitãþi sportive întocmit de federaþia de specialitate. Unitatea de învãþãmînt pietreanã ocupã aceastã poziþie cu 26 de puncte, la patru în urma celor de la Silcotub Zalãu ºi Handbal Club Municipal Constanþa. De menþionat cã cele 26 de puncte s-au adunat datoritã titlurilor cîºtigate de juniorii I ºi II ai LPS în 2004, în timp ce punctajele grupãrilor din Zalãu ºi Constanþa se datoreazã titlurilor la senioare ºi seniori. În urma LPS Piatra Neamþ se aflã nume mari ale handbalului din România precum Remin Deva ºi Dinamo Bucureºti (ambele cu cîte 24 de puncte), Oltchim Rîmnicu Vîlcea ºi Minaur Baia Mare (ambele cu cîte 20 de puncte). Tot datoritã acestui punctaj, judeþul Neamþ se aflã pe locul al patrulea în clasamentul naþional pe judeþe, întocmit tot de FRH, în urma Bucureºtiului, cu 60 de puncte, a Sãlajului ºi a Constanþei.
Artizanii acestor performanþe sînt profesorii Rita ºi Stelian Bursuc (foto), care în 2004 au condus spre victoria finalã juniorii I, la Focºani, ºi juniorii II, la Sighiºoara. ÃŽn cele douã formaþii existau atunci jucãtori valoroºi precum Florin ºi Marius Dospinescu, Marius ºi Sabin Ignat, Cristian Bursuc, Andrei Spirodon, Mihai Dascãlu, Gabriel Bîrjiovanu, Cosmin Cobuz ºi Robert Axinia. „Este o veste incredibilã. Sincer sã fiu de la dumneavoastrã aflu performanþa obþinutã. Este un moment de satisfacþie enormã pentru cã este o recunoaºtere a muncii pe care am depus-o alãturi de copii. Meritul este ºi al copiilor pentru cã dorinþa lor de muncã, talentul ºi preocuparea pentru pregãtire ºi antrenamente ne-au dat mereu imboldul de a munci mai mult ºi de a continua. Am un sentiment ciudat acum, cînd mã gîndesc la faptul cã în urma noastrã se aflã nume de tradiþie ale handbalului românesc“, a declarat Stelian Bursuc, antrenorul echipei de juniori I a LPS Piatra Neamþ ºi a divizionarei secunde HCM Piatra Neamþ.
O altã performerã poate fi consideratã ºi LPS Roman, care a ocupat, în 2004, locul întîi în clasamentul pe unitãþi ºcolare a Federaþiei Române de Baseball ºi Softball. Romaºcanii au adunat anul trecut 46 de puncte ºi sînt urmaþi în clasament de CS Dinamo Bucureºti ºi CSS Botoºani. Alte cluburi care au apãrut în clasamentele diferitelor federaþii de specialitate din România sînt CS Ceahlãul Piatra Neamþ (locul 6 - FR de Radioamatorism), CA Roman (locul 8 - FR Oinã), Cimentul Bicaz (locul 23 - FR Modelism), CS Ceahlãul Piatra Neamþ ºi LPS Piatra Neamþ (locul 11, respectiv 21 - FR Canotaj), CS Ceahlãul Piatra Neamþ (locul 25 - FR Atletism), Ronin Piatra Neamþ ºi Ashihara Piatra Neamþ (locul 30, respectiv 67 - FR Arte Marþiale).

Articol afisat de 1606 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective