Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
De la NS la FB, prin demisie

De la NS la FB, prin demisie

• reevaluarea directorilor de ºcoli a scos la ivealã o nouã ciudãþenie • cei care ºi-au dat demisia au primit un bonus de puncte ºi au luat dupã reevaluare „Foarte bine“, cei care au avut o activitate de care nu s-au putut lega controalele Inspectoratului au ajuns la „Bine“, iar cei care nu au acceptat compromisuri au rãmas cu „Nesatisfãcãtor“ • de la „nesatisfãcãtor“ inspectorii de matematicã ºi religie au primit calificativul „foarte bine“ ºi pot rãmîne în funcþii pînã la expirarea contractului •

Conducerea Inspectoratului Judeþean Neamþ a mai primit o loviturã, pe care, în treacãt fie spus, ºi-a aplicat-o singurã, chiar de Sfîntul Neculai. Directorii nemulþumiþi de calificativele primite la evaluarea anualã au fost chemaþi la reevaluare în urma hotãrîrii Ministerului Educaþiei ºi Cercetãrii. Reevaluarea le-a dat multora dintre ei cîºtig de cauzã, total sau parþial. Sã remarcãm cîteva lucruri: directorii care ºi-au dat demisia au primit un bonus de puncte ºi, brusc, de la 56 de puncte au ajuns la 86, adicã necesarul pentru „Foarte bine“. Cei care au avut o activitate de care nu s-a putut lega controlul, supracontrolul, paracontrolul ºi hipercontrolul Inspectoratului au ajuns la calificativul „Bine“. Cei care, într-un fel sau altul, au avut gurã mare ºi nu au acceptat nici un fel de compromis, au rãmas cu calificativul „Nesatisfãcãtor“. Vã prezentãm un tabel cu cei evaluaþi ºi reevaluaþi la nivelul directorilor de ºcoli din judeþul Neamþ.

Diferenþele enorme de punctaj ridicã o întrebare simplã: cînd a fost competent Consiliul de Administraþuie al Inspectoratului ªcolar Judeþean, la primele evaluãri sau acum? ÃŽn oricare dintre situaþii, o datã a greºit. Diferenþele sînt foarte mari, iar la un examen, dacã un profesor corector greºeºte cu mai mult de un punct, este sancþionat. Cine va avea curajul, dintre cei din Consiliul de Administraþie, sã spunã „am greºit ºi iatã sînt gata sã suport consecinþele“? O întrebare retoricã evident. Singura consecinþã vizibilã va fi „ungerea“ oficialã pe funcþia de inspector general a profesorului Dorina Drexler.

Ministerul Educaþiei a schimbat calificativul inspectorilor contestatari
O altã loviturã pentru Inspectorat o constituie ºi faptul cã Moº Nicolae a „adus“ un dar celor trei inspectori ºcolari ameninþaþi, în toamnã, cu pierderea posturilor, din cauza obþinerii calificativului „nesatisfãcãtor“ la evaluarea anualã. Reprezentanþii Ministerului Educaþiei ºi Cercetãrii au schimbat calificativele acordate inspectorilor de matematicã, Elena Genoveva Irimia, de religie, ªtefan Oprea, ºi de educaþie fizicã, Magda Morenciu, considerînd întemeiate contestaþiile depuse de aceºtia la începutul lunii octombrie. Cel puþin doi dintre aceºtia au primit „foarte bine“, astfel cã nu mai trebuie sã pãrãseascã inspectoratul ºcolar ºi pot rãmîne în funcþii pînã la expirarea contractelor încheiate cu instituþia amintitã. Unul din cei trei inspectori a primit, deja, documentul prin care i s-a comunicat schimbarea calificativului acordat în toamnã, iar ceilalþi doi aºteaptã hîrtiile oficiale din partea Ministerului Educaþiei ºi Cercetãrii, dupã ce li s-a confirmat verbal faptul cã memoriile ºi contestaþiile lor au avut finalitatea doritã.
Decizia reprezentanþilor Ministerului Educaþiei este cel puþiun ciudatã, þinînd cont cã o echipã de juriºti ai instituþiei se pronunþaserã în toamnã ºi apreciaserã cã evaluarea inspectorilor s-a fãcut cu respectarea metodologiei aferente.
Scandalul evaluãrilor din Neamþ a ajuns ºi la cunoºtinþa ministrului secretar de stat Paloma Petrescu, dupã ce inspectorii ºcolari contestatari s-au prezentat în audienþã ºi au depus un memoriu în care ºi-au exprimat nemulþumirea legatã de modul în care le-a fost evaluatã activitatea din anul ºcolar 2004-2005. Fiecare inspector a depus ºi contestaþii la Departamentul de Management al ministerului prin care solicitau revizuirea evaluãrii din data de 23 septembrie, nemulþumiþi cã fiºele de evaluare nu au fost analizate în cadrul consiliului de administraþie, aºa cum prevãd metodologiile, lor fiindu-le comunicat doar punctajul final, fãrã o justificare a acestuia.

Articol afisat de 1516 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Vlad CRAIOVEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective