Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Medici de familie sancþionaþi de colegii de la Sanepid

• cinci cabinete au fost sancþionate contravenþional pentru cã nu s-au respectat mãsurile de prevenire a bolilor transmisibile

Cele 445 de controale efectuate în luna noiembrie de cãtre reprezentanþii Direcþiei de Sãnãtate Publicã Neamþ în unitãþi cu diverse obiecte de activitate s-au soldat cu sancþiuni. De menþionat este faptul cã cinci cabinete unde îºi desfãºoarã activitatea medici de familie au fost sancþionate contravenþional pentru cã depozitau în aceleaºi recipiente deºeurile provenite din efectuarea actului medical (seringi, vatã cu spirt, ace, fiole) cu celelalte, considerîndu-se cã nu respectã mãsurile de prevenire a bolilor transmisibile.
Verificãrile ºi activitãþile de îndrumare efectuate de cãtre angajaþii Inspecþiei Sanitare de Stat ºi ai Departamentului Medicinã Preventivã din cadrul DSP au vizat unitãþi de alimentaþie publicã, unitãþi de învãþãmînt, unitãþi de desfacere produse cosmetice ºi instalaþii centrale de tratare ºi distribuþie a apei potabile.
Echipele de control au gãsit unitãþi unde colectarea ºi evacuarea apelor reziduale se fãcea necorespunzãtor, unitãþi unde lipseau instalaþiile de apã potabilã curentã, grupuri sanitare neîntreþinute igienic care constituie focare de infecþie deosebit de grave. S-a mai constatat cã unele unitãþi funcþioneazã în spaþii cu pereþi degradaþi, cu condens ºi mucegai sau în spaþii neigienizate ºi nereparate. Alte tipuri de deficienþe constatate au fost neefectuarea controlului medical periodic de cãtre angajaþi, lipsa autorizaþiei sanitare, precum ºi fumatul în spaþii închise.
În consecinþã, pentru cele mai grave nereguli au fost aplicate 19 amenzi în valoare de 102 milioane de lei. Cele mai multe dintre acestea, adicã 11, au fost date pentru neefectuarea controlului medical periodic de cãtre angajaþi. Trei unitãþi dintre cele controlate au fost amendate pentru nerespectarea legii privind fumatul în spaþii închise. Pentru neefectuarea lucrãrilor de reparaþii ºi igienizare a fost suspendatã activitatea în 17 unitãþi de alimentaþie publicã, baruri ºi douã laboratoare de tehnicã dentarã. Activitatea a cinci unitãþi a fost suspendatã pentru lipsa apei potabile. Au fost scoase din consum 88 de kilograme ºi 9 litri de alimente cu termen de valabilitate depãºit.

Articol afisat de 1639 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective