Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Rãzboi politic fãrã menajamente

• liderii PSD Neamþ îl atacã dur pe primarul de Piatra Neamþ • deputatul Ioan Bivolaru a cerut desfiinþarea societãþilor Publiserv ºi Parking • „constant, încã odatã, cã PSD dezinformeazã cetãþenii în stilul comunisto-securist, aºa cum a fãcut ºi pînã acum“, a declarat primarul ªtefan •

Se pare cã „pacea“ între liderii ºi membrii de vazã ai partidelor politice din Neamþ este un cuvînt care nu va fi pronunþat prea curînd. Dupã ce la sfîrºitul sãptãmînii trecute Gheorghe ªtefan, preºedintele PNL a fãcut unele acuze la adresa principalei formaþiuni de opoziþie, ieri, exponenþii Partidului Social Democrat, mai exact deputatul Ioan Bivolaru ºi purtãtorul de cuvînt al filialei Neamþ, Marius Munteanu, au ieºit la rampã cu cîteva declaraþii critice, vizate fiind acþiuni ale Primãriei Piatra Neamþ, considerate dubioase. Primul care a vorbit despre o eventualã problemã a fost Marius Munteanu: „Consilierii locali ºi primarul au acordat spaþii pentru o staþie Rompetrol foarte uºor. Aceastã staþie care va fi amplasatã în centrul oraºului, ºtim a cui este. O altã problemã este cea a promisiunilor fãcute în campania electoralã, cînd Gheorghe ªtefan a promis cã, dacã va ajunge primar, nu va plãti nimeni pentru spaþiile de parcare. Iatã cã acum lucrurile stau altfel în Piatra Neamþ“. Subiectul legat de parcãri a fost mai disecat de deputatul Ioan Bivolaru. „Afacerea a devenit de acum un subiect de referinþã vizavi de modul în care primãria a înþeles cã gestioneze locurile de parcare din municipiu. S-a fãcut un foarte mare tapaj, în campania electoralã, pe transparenþã ºi pe crucificãrile tentativelor de corupþie ºi de ºpagã pe care unii agenþi economici le-ar fi dat autoritãþilor sau unor funcþionari publici. Prin transformarea drumului public în spaþii de parcare ºi gestionarea acestora de alte firme, acestã instituþie nu face decît sã rezolve o falsã problemã legatã de acceptarea crizei prin care trec majoritatea posesorilor de autovehicule. Criza majorã nu constã în lipsa spaþiilor de parcare, ci în deteriorarea majorã a condiþiilor de trafic rutier din cauza aglomerãrii. ÃŽn aceste circumstanþe, administrarea drumului public trebuie sã însemne doar creºterea fluenþei traficului ºi nu blocarea acestuia prin înfiinþarea de noi parcãri. Interesele care gestioneazã acestã problemã nu sînt cele ale comunitãþii. Am trecut în dimineaþa aceasta pe la parcarea din faþa Teatrului Tineretului. Era pustie, fiind parcate doar douã maºini. Dar erau patru tipi îmbrãcaþi în portocaliu, care aºteptau sã taie bilete celor care ar fi încercat sã staþioneze. Asta este fructificarea eficientã a spaþiului în ceea ce priveºte parcarea ocazionalã. Acest abuz a fost realizat într-o manierã frauduloasã ºi lipsã de transparenþã“, a concluzionat Ioan Bivolaru. Deputatul PSD a mai afirmat cã acest lucru s-a realizat cu acordul consilierilor locali ºi cã ei ar trebui sã se explice de ce nu s-a acordat gestiunea directã a acestui serviciu cãtre societãþile Publiserv sau Parking, „la care consiliul deþine integral sau majoritar capitalul“.

„Sã fie demis ºeful biroului de presã al primãriei“
Deputatul Bivolaru a mai adãugat cã a sesizat public acest aspect, iar rãspunsul primit de la Biroul de Presã al Primãriei Piatra Neamþ a fost unul „pur politic“: „Biroul de Relaþii Publice a Primãriei lanseazã un atac de facturã politicã, lucru inadmisibil pentru aceastã instituþie. Cer în mod public primarului sã destituie funcþionarul responsabil, precum ºi desfiinþarea acestui birou care, în loc sã respecte legea, nu este decît o oficinã a Alianþei PNL-PD, de unde se lanseazã atacturi politice împotriva opoziþiei“. Deputatul amintit a somat primãria sã lichideze societatea Parking, deoarece „la bugetul local nu s-a încasat nici un ban din închirierea parcãrilor, iar acelaºi lucru sã-l facã ºi cu Publiserv în cazul în care a rezultat cã acestei societãþi nu i se poate acorda administrarea parcãrilor din municipiu“. ÃŽn acelaºi timp, parlamentarul a solicitat consilierilor locali sã impunã renegocierea contractului cu firma Xdatasoft, care administreazã locurile de parcare. „ÃŽn loc sã rãspundã la toate acestea, primãria merge pe principiul de rãspuns «ba pe-a mamii dumneavoastrã», a mai relatat Ioan Bivolaru.
Seria acuzaþiilor a fost continuatã de Marius Munteanu, care a fãcut referire la o altã investiþie a Primãriei: „Eu cred cã avantajele economice de la parcãri sînt trimise pentru realizarea instalaþiei nocturne de la stadion. Este o investiþie bunã, sînt de acord cu ea, dar din punct de vedere al eficienþei economice nu ºtim nimic. ÃŽn cîþi ani se va recupera aceastã investiþie? ªtim cã pentru acoperirea sumei, cetãþeni municipiului vor plãti în urmãtorii 15 ani“.
Reprezentanþii PSD au mai afirmat cã primarul ªtefan manipuleazã consilierii locali din Piatra Neamþ. Primarului ºi funcþionarilor li s-a reproºat cã nu prezintã la timp proiectele ºi cã aleºii locali nu au întotdeauna acces la informaþii, consecinþa fiind cã ei pot fi determinaþi sã voteze în necunoºtiinþã de cauzã.

„PSD dezinformeazã cetãþenii“
De partea celalatã, primarul de Piatra Neamþ, Gheorghe ªtefan, a fost destul de succint în declaraþii ºi a încercat sã le demonteze pe toate. „Despre societãþile primãriei nu pot spune decît cã le-am preluat cu datorii imense, de sute de miliarde de lei, acum le-am redus la jumãtate ºi încercãm sã le facem sã funcþioneze pe baza principiilor economiei de piaþã. Membrii Biroului de Presã din Primãria Piatra Neamþ nu au nici o legãturã cu PNL. ÃŽn ceea ce priveºte parcãrile, trebuie sã afirm cã s-a realizat o licitaþie în urma cãreia aceastã firmã a cîºtigat corect. Despre manipularea consilierilor pot spune cã sînt funcþionari în primãrie care se ocupã de relaþia dintre instituþie ºi consilieri. Referitor la nocturnã îi informez pe domnii din PSD cã aceasta sînt cerinþele Uniunii Europene ºi, dacã vrem sã facem fotbal de performanþã, trebuie sã realizãm ºi aceastã investiþie care este cerutã ºi de FIFA ºi de UEFA. Constant, încã odatã, cã PSD dezinformeazã cetãþenii în stilul comunisto-securist, aºa cum a fãcut ºi pînã acum“, a declarat Gheorghe ªtefan.

Articol afisat de 1660 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective