Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Schimbare la vîrf în Spitalul Roman?

Schimbare la vîrf în Spitalul Roman?

• zvonurile care circulã în Spitalul Roman, potrivit cãrora ortopedul Constantin Nanu ar putea fi directorul instituþiei sanitare romaºcane, nu au fost infirmate oficial • directorul DSP Neamþ a declarat pentru Monitorul de Roman cã, începînd de anul viitor, îºi va relua activitatea medicalã, la Spitalul Roman •

Zvonuri, care nu au fost încã infirmate, îl plaseazã, de anul viitor, pe actualul ºef al Direcþiei de Sãnãtate Publicã (DSP) Neamþ, ortopedul Constantin Nanu, în fotoliul de director al Spitalului Municipal Roman. Se pare cã doctorul, fost ºef al secþiei de profil, din unitatea sanitarã romaºcanã, doreºte sã se întoarcã alãturi de colegi. Contactat telefonic, acesta s-a abþinut de la prea multe comentarii, avînd în vedere situaþia, în prezent, din cele douã instituþii ºi viitorul incert al legislaþiei în domeniu. Cert este cã doreºte sã revinã la Roman ºi, aºa, ar putea fi „în cãrþi“ la ºefia instituþiei sanitare. „Nu ºtiu cine tot scoate ideea asta... Voi rãmîne în continuare directorul DSP Neamþ, pînã la apariþia noilor reglementãri ale legii sanitare. Dacã noua lege va prevede alte aspecte, atunci mã voi adapta, în funcþie de situaþia nou creatã. Oricum, dacã mi s-ar cere sã renunþ la meseria de medic, în favoarea celei de manager, niciodatã nu voi pune în balanþã un post de director, cu cel de clinician. Deci întotdeauna îmi voi face meseria, pentru care m-am pregãtit ºi nu voi renunþa niciodatã sã fiu slujitor al lui Esculap“, a declarat doctor Constantin Nanu.

Pregãtiri în spital pentru noul „ºef“
Mai mult sau mai puþin „pe faþã“, în spital se ºuºoteºte despre proxima schimbare. ÃŽn acest sens, se fac chiar planuri de amenajare, ale fostului ºi noului cabinet al doctorului Nanu, care declarã cã se va reîntoarce la foºtii sãi colegi romaºcani, în momentul în care îºi va încheia mandatul, de ºef al Direcþiei Sanitare Neamþ. Cînd ºi dacã se va întîmpla aºa, depinde de „evoluþia lucrurilor“. „Nu ºtiu ce cabinet mi se amenajeazã, nu ºtiu absolut nimic despre acest lucru. ÃŽn mod sigur, cînd îmi voi încheia mandatul aici, mã voi întoarce la postul meu, de medic ortoped, la Spitalul Municipal Roman. De anul viitor, îmi voi relua activitatea în Secþia ortopedie. ÃŽn schimb, nu ºtiu exact de cînd, depinde sã mã orientez de apariþia acestui pachet legislativ. ªtiþi foarte bine cã dupã votarea legii urmeazã o perioadã de 60 de zile, pînã va fi aplicatã, deci va mai dura o perioadã de timp. ÃŽn ce priveºte naveta, între Roman ºi Piatra Neamþ, nu ºtiu, o sã vedem, deocamdatã este prematur sã discutãm aspectul ãsta, vom vedea. Timpul le va rezolva pe toate. Noua reformã sanitarã prevede clar o altã componentã a Consiliului de Administraþie, aºa cã nu voi mai putea ocupa simultan cele douã funcþii, respectiv aceea de director al DSP ºi cea de preºedinte al Consiliului de Administraþie al Spitalului Roman“, a mai precizat doctorul Constantin Nanu. Pînã la urmã, aproape cert este faptul cã medicul va veni la Roman. Posibilitatea ca acesta sã ocupe ºi fotoliul de director depinde de noua lege a spitalelor ºi de modul în care aceasta va fi promulgatã de aleºi. Asta, în condiþiile în care medicul este simpatizant PNL ºi se bucurã de apreciere. Menþionãm faptul cã actualul ministru al sãnãtãþii, Eugen Nicolaescu, a propus ca, în viitor, funcþiile de conducere în instituþiile sanitare sã fie ocupate de cãtre persoane cu pregãtire în management.

Doctorul Boºtinã „are ceva“
Contactat telefonic, doctor Petre Boºtinã, actualul director al Spitalului Municipal Roman, a refuzat orice dialog cu redactorul ziarului „Monitorul de Roman“. Acesta a pus, în continuare, eterna „placã“, aceea cã aºteaptã de la reprezentanþii cotidianului nostru scuze referitor la articolele publicate vizavi de modul în care este condusã ºi cum se zbate instituþia sanitarã romaºcanã. „Aoleu, te rog sã începi cu scuzele... aºtept Monitorul ãla de Roman, în care sã vã cereþi scuze... te rog din suflet... nu mã mai deranja... Dragã, eu vorbesc... pune articolul în paginã ºi cere-þi scuze, sã avem un alt început, altfel... sãrutãri de mîini...“, a închis telefonul directorul spitalului, vizibil deranjat, cã a fost interpelat de redactorul Monitorului de Roman. Þinem sã-i aducem la cunoºtinþã domnului doctor cã orice supãrãri ar avea legate de cotidianul nostru sînt doar pãreri personale, care nu ar trebui sã împieteze asupra unei colaborãri din care nu ar avea de cîºtigat decît romaºcanii de rînd. Dar despre dreptul lor de a fi informaþi nu prea pare sã-i pese directorului Boºtinã. ÃŽn calitate de reprezentanþi ai societãþii civile, mai trebuie sã îi mai amintim directorului Boºtinã cã ocupã o funcþie plãtitã din bani publici, luaþi ºi de la noi ºi cititorii noºtri, interesaþi de ce se face cu ei. Deci, astfel de supãrãri nu îºi au locul, cînd ne documentãm cu privire la soarta unei instituþii bugetare. Sau or fi ziariºtii incomozi, uneori?!
(FOTO: Doctorul Constantin Nanu ar putea ajunge ºeful spitalului în care a lucrat peste 10 ani)

Articol afisat de 1999 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective