Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 10 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Poliþist ameninþat cu moartea

• un agent de Ordine Publicã a fost bãtut de un huligan, în „Satul Olimpic“ • turbulentul, bãut, a fost calmat cu greu de rudele sale • suspectul a dispãrut, fiind dat în urmãrire • ºi fratele acestuia va fi judecat pentru ultraj •

Lucrãtorii Poliþiei Municipiului Roman sînt în alertã maximã, pentru prinderea unui recidivist, fugar, care s-a fãcut nevãzut dupã ce a ultragiat un agent al Biroului de Ordine Publicã. Suspectul, chiriaº al „Satului Olimpic“ l-a scuipat, agresat verbal ºi a vrut sã-l înjunghie, joi, 8 decembrie, pe unul dintre agenþii Compartimentului de Micã Criminalitate, care îºi exercita atribuþiunile de serviciu. Concret, omul legii se deplasase în complexul de locuinþe sociale pentru a efectua o serie de cercetãri cu privire la un caz, iar, cînd a intrat în imobilul unde avea treabã, dupã cîþiva metri, pe culoar, a dat nas în nas cu Ioan L., în vîrstã de 23 de ani. Acesta din urmã, încurajat de aburii alcoolului, i-a fãcut o serie de reproºuri poliþistului cu privire la modul în care l-a cercetat, mai de mult, cu privire la o infracþiune. Tonul scandalagiului a depãºit cu mult normalitatea, aºa încît, în scurt timp, mai mulþi locatari, printre care rudele sale, au ieºit sã vadã ce se întîmplã. Cantitatea de alcool i-a întunecat de tot minþile lui Ioan L., care a decis sã îi aplice omului legii o corecþie. Simþindu-se pe „teritoriul lui“, recidivistul l-a scuipat pe agentul de Ordine Publicã, în acelaºi timp aducînd, la adresa acestuia, mai multe injurii. Agentul a încercat, în primã fazã, sã aplaneze starea conflictualã, însã nu a avut succes. „Incidentul a avut loc în jurul orei 11 ºi a fost încadrat drept ultraj la poliþist, conform Articolului 239 din Codul Penal. Lucrãtorul nostru se afla în timpul exercitãrii atribuþiunilor de serviciu, cînd a fost victima comportamentului huliganic. Agentul a fost înjurat, ameninþat ºi scuipat, de cãtre Ioan L., cetãþean de etnie rromã. Mai mult, agresorul a încercat sã îl atace pe poliþist cu un ciob de sticlã, fiind oprit, în cele din urmã, de intervenþia rudelor sale. Dupã comiterea faptei, acesta a dispãrut de la domiciliu, în prezent fiind efectuate cercetãri în vederea identificãrii lui. Avînd în vedere infracþiunea de ultraj, ne-am declinat competenþa în favoarea magistraþilor Parchetului de pe lîngã Judecãtoria Roman“, a declarat inspectorul principal Dragoº Bãlãu, comandantul Poliþiei Municipiului.

Fraþi unul ºi unul
De menþionat cã atitudinea fugarului vizavi de lege ºi cei care o apãrã pare a fi o trãsãturã de familie. Asta, în condiþiile în care fratele sãu va ajunge dupã gratii tot pentru sãvîrºirea infracþiunii de ultraj, ºi, în plus, ultraj contra bunelor moravuri ºi distrugere. Procurorii au definitivat cercetãrile în acest caz, Ioan L., în vîrstã de 24 de ani, fiind trimis în judecatã. Din cercetãrile efectuate, a rezultat cã tînãrul a provocat, în urmã cu cîteva luni, un scandal monstru în incinta restaurantului SC Cojocariu, din Parcul Municipal. Intrînd în conflict cu personalul de acolo, tînãrul a vrut sã se automutileze, fapt pentru care a fost solicitatã intervenþia unui echipaj de Poliþie. Oamenii legii nu au putut sã îl calmeze pe Ioan L., decizînd sã îl transporte la sediu, cu duba Volkswagen Caravelle. „Spectacolul“ tînãrului, bãut bine, a continuat ºi pe drum, acesta spãrgînd, cu capul, unul dintre geamurile autoutilitarei, cauzînd un prejudiciu de aproximativ trei milioane de lei. ÃŽn cele din urmã, scandalagiul a fost dus la Poliþie, unde, din cauza stãrii în care se afla, a leºinat, astfel încît a fost dus la spital.
Aºadar, cei doi fraþi, cunoscuþi drept „bãieþi buni“ de mai toþi oamenii legii, urmeazã sã se întîlneascã, cel mai probabil, dupã gratii, unde vor petrece ani buni.

Articol afisat de 1407 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective