Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Angajaþii Primãriei, la specializare în Italia

Angajaþii Primãriei, la specializare în Italia

• autoritãþile locale pietrene ºi cele din Beinasco au semnat, alãturi de Luigi Bodo, consulul onorific al Italiei în România, un protocol de colaborare pe termen lung • în primãvara anului viitor, o serie de angajaþi ai Primãriei Piatra Neamþ vor fi trimiºi la specializare la Beinasco • în fostul cinematograf Dacia, din Piatra Neamþ, va fi organizat un Centru Cultural European •

Vizita reprezentanþilor Primãriei din Beinasco - viceprimarul Gaetano Chintia, directorul general al Primãriei Beinasco, Giusseppe Toscana, ºi directorul cu probleme culturale, de turism ºi sport, Enzo Borio - s-a finalizat, ieri, cu un protocol de colaborare încheiat între autoritãþile din cele douã oraºe. Protocolul a fost semnat ºi de cãtre Luigi Bodo, consul onorific al Italiei în România. „Prin acest protocol, am pus bazele colaborãrii viitoare - care se va materializa în acþiuni culturale, sportive, sociale, economice, dar ºi în administraþie - cu autoritãþile din oraºul Beinasco. Relaþiile din domeniul administraþiei publice vor începe sã se concretizeze în primãvara anului viitor. Vom trimite angajaþi ai Primãriei Piatra Neamþ - nu am nominalizat, deocamdatã, pe nimeni ºi nici nu ne-am gîndit la compartimentele din care îi vom selecta - la studii, ori la cursuri de perfecþionare la Beinasco. Italia este membrã a Uniunii Europene de mai mult timp, de aceea credem cã, venind în contact cu experienþa celor de la Beinasco, ar avea multe de învãþat. Noi vom face nominalizãri, iar cei selectaþi vor trebui avizaþi de Luigi Bodo, consulul onorific al Italiei în România. Relaþiile noastre se vor concretiza ºi într-un proiect social, finanþat de Ministerul de Externe al Italiei, prin care un grup de 10-15 tineri asistaþi, proveniþi din centrele de plasament, ar putea beneficia - atît la Beinasco, cît ºi în Piatra Neamþ - de cursuri de pregãtire profesionalã în domeniile cele mai cãutate pe piaþa muncii, atît în România, cît ºi în þãrile Uniunii Europene“, a declarat Gheorghe ªtefan, primarul municipiului Piatra Neamþ.
Un protocol de colaborare, pe termen lung, a fost semnat ºi cu conducerea Direcþiei pentru Culturã, Culte ºi Patrimoniu Cultural Neamþ. „Membrii delegaþiei au fost foarte plãcut surprinºi de starea instituþiilor de culturã din Neamþ. Au trecut pe la Biblioteca Judeþeanã «G. T. Kirileanu» ºi au fost uimiþi sã constate cã este complet informatizatã, au vizitat Bienala de Artã Plasticã „Lascãr Vorel“ - despre care au declarat cã este «uluitor de frumoasã», ºi au parcurs sãlile Muzeului de Artã Eneoliticã Cucuteni, fiind entuziasmaþi de valoarea pieselor expuse. Totodatã, noi le-am prezentat o ofertã foarte amplã de schimburi interculturale: spectacole, artiºti, specialiºti în muzeografie, biblioteconomie. Toate acestea i-au convins sã semneze cu noi un acord de colaborare pe termen lung. Este cel mai serios document pe plan cultural semnat pînã în prezent, garantul înfãptuirii lui fiind domnul Luigi Bodo, consulul onorific al Italiei în România. Anul viitor, în luna aprilie, cu prilejul deschiderii unui Centru Cultural ºi Politic la Beinasco, ei vor invita o delegaþie oficialã nemþeanã pentru a semna, ºi acolo, un parteneriat cultural. ªi noi intenþionãm sã deschidem, anul viitor, în fostul cinematograf Dacia din Piatra Neamþ, un Centru Cultural European, în care sã se regãseascã fiecare din comunitãþile înfrãþite cu municipiul nostru. Pentru 2007, am stabilit sã organizãm «Sãptãmîna Culturalã Nemþeanã» la Beinasco ºi «Sãptãmîna Culturalã Italianã» la Piatra Neamþ“, a declarat Adrian Alui Gheorghe, directorul Direcþiei pentru Culturã, Culte ºi Patrimoniu Cultural Neamþ.
Reamintim cã delegaþia din Beinasco, oraº înfrãþit cu Piatra Neamþ din anul 2001, ºi-a început vizita joi, 8 decembrie, cu dorinþa declaratã de a revitaliza relaþiile dintre cele douã localitãþi.

Articol afisat de 1393 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB, Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective