Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 12 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Directori de spitale destituiþi

Directori de spitale destituiþi

• 15 directori de spitale mari vor fi destituiþi, astãzi, printr-un ordin al ministrului sãnãtãþii

Ministrul sãnãtãþii, Eugen Nicolãescu, a anunþat, într-o conferinþã de presã de duminicã, destituirea din funcþie a 15 directori de unitãþi medicale ºi înlocuirea a 24 de Consilii de Administraþie ale unor spitale, în baza unui ordin pe care îl va emite luni.
Printre directorii a cãror destutuire a fost anunþatã se numãrã Sorin Oprescu, director general al Spitalului Clinic Universitar de Urgenþã din Bucureºti ºi al Spitalului Universitar de Urgenþã Elias, senatorul fiind unul dintre criticii pachetului legislativ privind reforma în sãnãtate, iniþiat de ministrul Eugen Nicolãescu, dar ºi alþi ºefi de unitãþi medicale bucureºtene, respectiv cei ai Spitalului Clinic fundeni, Spitalului Clinic de Urgenþã Sf. Pantelimon, Spitalului Clinic Caritas, Spitalului Cliic de Urgenþã „Dr. Bagdasar Arseni“ ºi Institutului de Cardiologie „CC Iliescu“.

Surprizã sau resemnare
Profesorul Florian Popa, directorul Spitalului Clinic de Urgenþã Sfîntul Pantelimon din Bucureºti a declarat cã decizia ministrului de a-l schimba din funcþie nu îl surprinde, întrucît aceasta este politica pe care Eugen Nicolãescu a promovat-o de la începutul mandatului lui.
La rîndul sãu, directorul Institutului Clinic Fundeni, Dan Tulbure, a declarat cã a fost surprins la aflarea veºtii cã atît membrii Consiliului de Administraþie, cît ºi cei ai Consiliul Directorial vor fi schimbaþi. „Mã surprinde aceastã decizie, mai ales cã nu am ºtiut nimic despre o discuþie în acest sens. Echipa de control care a evaluat situaþia spitalului a recunoscut cã Institutul a acumulat datorii dar toate acestea sînt justificate prin numãrul mare de internãri ºi, cu certitudine, prin operaþiile de transplant efectuate în spital“, a declarat directorul Institutului Fundeni.
La fel de surprins a fost ºi directorul Spitalului Clinic de Urgenþã „Dr. Bagdasar-Arseni“, Alexandru Vlad Ciurcea, care a declarat cã echipa de control a recunoscut cã toate datoriile acumulate de unitatea sanitarã sînt perfect justificate. „Acum conduc un proiect de cercetare ºi lucrez cu o echipã de ºase specialiºti. Potrivit echipei de control, spitalul Bagdasar-Arseni are datorii perfect justificate prin serviciile de calitate pe care le presteazã. ªedinþele Consiliului de Administraþie ºi ale Consiliului Director au fost efectuate la timp. Nu sînt probleme majore în unitatea sanitarã“, a mai spus Ciurea.
Directorul considerã cã toatã activitatea prestatã în funcþia deþinutã a fost corectã. „Probabil cã ministrul s-a legat de cei care i-au spus cã anumite proiecte de lege trebuie modificate. Dupã ce el ne-a invitat la dialog, iar noi ne-am spus punctele de vedere, în final tot noi am fost de vinã. Deºi nu i-am adresat cuvinte jignitoare, ceva l-a supãrat pe ministru. Cred cã pãrerile noastre au fost luate ca un atac la persoanã pentru ce i-am spus ce nu este bine în legãturã cu noul pachet de legi“, a conchis directorul Ciurea.

Oprescu aºteaptã motivele deciziei de destituire
Senatorul Sorin Oprescu, director a douã spitale din Capitalã, care se numãrã printre ºefii de unitãþi a cãror destituire a fost anunþatã de cãtre ministrul sãnãtãþii, aºteaptã motivarea acestei hotãrîri ºi avertizeazã cã s-ar putea sã conteste în instanþã ordinul ministerial.
Oprescu, unul dintre criticii multor prevederi ale pachetului legislativ privind reforma sãnãtãþii, iniþiat de cãtre Eugen Nicolãescu, a declarat cã aºteaptã ordinul de ministru privind demiterea Consiliului de Administraþie ºi al Consiliul Director de la Spitalul Clinic Universitar de Urgenþã ºi Spitalul Universitar de Urgenþã Elias, dar mai ales motivele pentru care a fost luatã aceastã decizie, în condiþiile în care echipele de control au declarat cã nu au gãsit cheltuieli care nu pot fi justificate.
El a precizat cã nu existã nici o diferenþã între documentul întocmit de echipa de control, într-o primã fazã ºi cel care a ajuns, în final, la Minsterul Sãnãtãþii. „Era practic imposibil sã schimb un rezultat al unei echipe formatã din patru persoane, numai pentru cã sînt eu Sorin Oprescu. Au venit patru oameni strãini ºi nu aveam nici o putere asupra lor“, a mai spus directorul, care susþine cã toate cheltuielile peste buget sînt justificate.

Articol afisat de 1387 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective