Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 12 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Revelionul 2006, mai ieftin „afarã“

Revelionul 2006, mai ieftin „afarã“

• cu douã luni înainte de Revelion, piaþa abunda în oferte turistice • pensiunile agroturistice din judeþ nu mai au locuri încã din august-septembrie • o vacanþã de 4-5 zile în þarã este mai scumpã decît una la Paris sau în Grecia •

Piaþa turisticã a judeþului abundã în acest moment de oferte dintre cele mai variate pentru Sãrbãtorile de iarnã. Aceasta în condiþiile în care mulþi ºi-au fãcut planuri pentru vacanþa de iarnã încã din timpul celei de varã, aºa cã pensiunile agroturistice din judeþ, unde ºi tarifele practicate sînt relativ convenabile, aproape nu mai au locuri. Totuºi, cei interesaþi de cîteva zile de relaxare mai au de unde alege, dar ar face bine sã se grãbeascã. Ca în fiecare an, agenþiile de turism au oferte extrem de bogate începînd de la vacanþe în þarã ºi pînã la concedii în cele mai exotice locuri din lume. ªi, tot ca de obicei, vacanþele în România sînt mai costisitoare decît sejururile la Paris sau în Grecia, operatorii de turism mizînd probabil pe comoditatea celor mai mulþi turiºti care preferã destinaþiile în þarã întrucît implicã mai puþine acte ºi mai puþinã birocraþie. ÃŽn Neamþ majoritatea pensiunilor turistice sînt comasate în zona Agapia Tîrgu Neamþ ºi Bicaz Valea Muntelui. La o pensiune de douã margarete în apropierea mãnãstirii Agapia preþurile sînt de 1-1,3 milioane de lei, pe zi, de persoanã cu pensiune completã, iar sejurul minim este de 4 zile. Asta înseamnã cã o familie va achita pentru o minivacanþã o sumã de 8-10 milioane de lei. ÃŽn aceste preþuri intrã ºi masa festivã de Revelion, foc de tabãrã etc. La o pensiune de trei margarete cu demipensiune, adicã doar douã mese pe zi ºi sejur minim de 4 zile preþurile sînt în medie de 50 de euro pe zi de persoanã, ceea ce înseamnã cã un cuplu va scoate din buzunar 400 de euro pentru vacanþa de Revelion. Pensiunile din zona Bicaz practicã aproximativ aceleaºi tarife, dar peste 90% dintre ele nu mai au locuri, fiind rezervate încã din august, septembrie. La o pensiune de 3 margarete din Bucovina, o minivacanþã de trei zile costã 340 de euro de persoanã, iar, în Maramureº, costul unei vacanþe de 4 zile cu pensiune completã costã 350 de euro de persoanã. Deºi tarife de 400-700 de euro pentru o familie pot pãrea extrem de mari, în comparaþie cu tarifele pensiunilor de pe Valea Prahovei (Sinaia, Predeal, Poiana Braºov) pot pãrea de-a dreptul convenabile. Astfel, o minivacanþã de 4 zile la o pensiune de 3 margarete cu pensiune completã la Sinaia costã 500 de euro de persoanã (1.000 de euro de familie), iar la Predeal tarifele ajung ºi la 600 de euro de persoanã. ÃŽn zona Brad Moeciu preþurile sînt mai mici, o minivacanþã de 3-4 zile costînd „doar“ 350-400 de euro de persoanã. Nemþenii cu dare de mînã ºi amatori de lux pot petrece un sejur de 6 zile la un hotel de 4 stele din Poiana Braºov cu 1.100 de euro de persoanã, iar trei zile la un hotel de 3 stele la Predeal costã 800 de euro de persoanã.

Oferte extrem de atractive în strãinãtate
Nemþenii speriaþi de preþurile exorbitante practicate de operatorii de turism din þarã pot alege din multitudinea de oferte pentru vacanþe în strãinãtate. Preþurile acestora sînt extrem de avantajoase, iar costurile suplimentare (paºaport, taxe vamale, asigurãri de sãnãtate sau auto) nu sînt atît de mari pe cît se crede. Una dintre cele mai tentante oferte este o vacanþã de 8 zile în Austria. Cazarea se face la hotel de 3 stele, se oferã demipensiune, iar preþul este de 199 de euro de persoanã. O altã ofertã tentantã este petrecerea Revelionului la Atena. Un sejur de 8 nopþi de cazare cu mic dejun la hoteluri de douã ºi trei stele costã 279 de euro de persoanã. Cei care vor sã facã plajã de Revelion pot alege ca destinaþie de vacanþã Egiptul unde un sejur de 7 zile la un hotel de 4 stele, cu mic dejun inclus ºi transport cu avionul, costã 349 de euro de persoanã. O vacanþã de 5 zile la hotel de 4 stele în Turcia, Antalya costã 435 de euro de persoanã. În acest preþ este inclus ºi transportul cu autocarul. Tot în Turcia, dar la Kusadasî, o vacanþã de 6 zile la hotel de douã stele cu douã mese pe zi costã doar 199 de euro. O altã ofertã extrem de tentantã este aceea a unui circuit în Europa de 9 zile cu cazare la hoteluri de douã ºi trei stele ºi cu petrecerea nopþii dintre ani la Paris. Aceste sejur costã tot 199 de euro. Pentru o vacanþã în Tunisia cu toate serviciile incluse, turiºii vor plãti 550 de euro de persoanã, iar 4 nopþi la Roma cu demipensiune ºi transport cu avionul costã 500 de euro de persoanã. Amatorii de destinaþii exotice pot alege o vacanþã de 10 zile în Cuba pentru care vor plãti 1.795 de euro de persoanã, iar 12 zile în Thailanda, la un hotel de 4 stele, costã 1.000 de euro de persoanã (cît 6 zile la Poiana Braºov). Cei care nu au bani pentru a pleca în vacanþe de iarnã pot opta pentru petrecerea Revelionului la un restaurant din oraº.
(FOTO: Nemþenii pot petrece Revelionul în locuri exotice, la preþuri comparabile cu cele percepute de staþiunile de renume din þarã)

Articol afisat de 1702 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective