Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Fonduri suplimentare pentru sãnãtate

• farmaciile aflate în relaþie contractualã cu CAS Neamþ vor primi sume în plus pentru tratamentele cu medicamente în ambulatoriu • „cu foarte mare satisfacþie pot sã spun cã Neamþ este unul dintre puþinele judeþe care se poate bucura de ºansa de a mai primi fonduri, în scopul satisfacerii doleanþelor asiguraþilor noºtri“ a declarat directorul CAS Neamþ, jurist Daniela Soroceanu •

Fondurile destinate tratamentelor în ambulatoriu cu medicamente gratuite ºi compensate vor fi suplimentate, astfel încît pînã la sfîrºitul anului nemþenii sã îºi poatã procura medicaþia de care au nevoie. Conform precizãrilor fãcute de cãtre jurist Daniela Soroceanu, preºedinte director general al Casei de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamþ, în urmãtoarele zile, farmaciile care ºi-au terminat fondurile pe luna decembrie din cauza adresabilitãþii foarte mari a pacienþilor, vor primi sume în plus, astfel încît toate unitãþile aflate în relaþie contractualã cu CAS Neamþ sã poatã elibera, fãrã probleme, medicamente cu ºi fãrã contribuþie personalã.

„Cu foarte mare satisfacþie pot sã spun cã Neamþ este unul dintre puþinele judeþe din þarã care se poate bucura de ºansa de a mai primi fonduri, în scopul satisfacerii doleanþelor asiguraþilor noºtri, mai ales la acest important capitol al asistenþei cu medicamente“ a declarat ºefa CAS Neamþ, jurist Daniela Soroceanu.

Începînd de anul viitor, fondurile destinate tratamentelor cu medicamente gratuite ºi compensate vor fi repartizate medicilor de familie. Acestora le vor fi alocate ºi fondurile destinate investigaþiilor paraclinice.

Contractul-cadru pe 2006 privind condiþiile acordãrii asistenþei medicale în interiorul sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate, prevede ca bugetul pentru medicamente ºi investigaþii paraclinice sã fie alocat medicilor de familie ºi medicilor specialiºti din ambulatoriu. Astfel, fiecare medic va putea dispune de propriul fond pentru prescrierea de medicamente compensate ºi gratuite, precum ºi pentru efectuarea analizelor de laborator.

„Prin normele de aplicare a contractului-cadru va fi stabilit costul mediu anual pe asigurat, în funcþie de grupa de vîrstã în care se încadreazã acesta. Bugetul fiecãrui medic de familie va fi calculat pornindu-se de la acest cost mediu, în funcþie de numãrul asiguraþilor de pe lista sa ºi de vîrsta acestora. Pentru unele categorii de boli cronice vor fi alocate, medicilor de familie, alte fonduri, pe acelaºi principiu, dar þinîndu-se cont de costul mediu al îngrijirilor pentru fiecare boalã în parte. Similar, medicii specialiºti din ambulatoriu vor avea alocat un buget în funcþie de numãrul de pacienþi, precum ºi de costul mediu al tratamentului ºi investigaþiilor paraclinice în respectiva specialitate. Medicii de familie ºi specialiºti din ambulatoriu vor fi plãtiþi mai mult pentru consultaþiile efectiv acordate ºi mai puþin pentru numãrul de pacienþi înscriºi în evidenþe“, a declarat economist Gabriela Zamfir, director executiv al Direcþiei Planificare Dezvoltare ºi Relaþii cu furnizorii.

Apare posibilitatea coplãþilor în sistem, nivelul acestora urmînd sã fie stabilit pe baza unei metodologii unitare la nivel naþional. Familiile care au venitul mediu pe membru de familie mai mic decît salariul minim pe economie vor fi scutite de coplãþi.

Articol afisat de 1466 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective