Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 15 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Elevii ªcolii Centrale Bucureºti au învins Inspectoratul

• directoarea rãmîne în funcþie, iar ºeful Inspectoratului ªcolar va fi sancþionat

Ministrul educaþiei ºi cercetãrii, Mihail Hãrdãu, a anunþat, miercuri, cã a respins propunerea Inspectoratului ªcolar al Municipiului Bucureºti (ISMB) privind demiterea directoarei ªcolii Centrale, Svetlana Bodnãraº, dar ºi cã ºeful ISMB este sancþionat.
„Nu am dat curs propunerii de demisie. Am trimis inspectoratului ºcolar o notã prin care am cerut reanalizarea propunerii de demitere“, a declarat ministrul Mihail Hãrdãu, într-o coinferinþã de presã în care a prezentat decizia comisiei de anchetã în cazul incidentului de la ªcoala Centralã ºi mãsurile ce urmeazã a fi luate.
Potrivit ministrului, ºi-a explicat hotãrîrea referioare la Svetlana Bodrãnaº prin faptul cã directoarea l-a anunþat imediat pe poliþistul de proximitate pentru a-l îndepãrta pe agresor ºi a proteja pe fata ºi pe ceilalþi elevi. În plus, ea nu i-a lãsat pe cei doi singuri, ci sub supraveghere ºi s-a implicat în acþiuni prealabile de consiliere ºi recuperare, în condiþiile în care fata era un elev cu probleme.
În privinþa dirigintei, sancþiunile au fost decize la nivelul Consiliului de Administraþie al ªcolii Centrale ºi al Consiliului Profesoral, nu va mai avea voie sã se înscrie timp de un an la nici un concurs pentru obþinerea unui grad didactic superior sau pentru fucþii de conducere. totodatã, paznicul a fost sancþionat cu diminuarea salariului timp de trei luni, cu zece la sutã.
Ministrul educaþiei a anunþat ºi sancþionarea ºefului Inspectoratului ªcolar General Bucureºti (ISMB), Gheorghe Alexe. Astfel, el a primit sancþiune scrisã, iar dosarul lui pentru concursul la postul de ºef al ISMB a fost respins.
Referindu-se la ºeful ISMB, ministrul a spus cã „a existat o anumitã lentoare“ ºi cã, în plus, nu i-a „cãzut deloc bine“ faptul cã inspectorul general ºcolar a evitat sã spunã cã se afla în ºcoalã în momentul producerii incidentului.
Conducerea ISMB a hotãrît, sãptãmîna trecutã, destituirea directorului ªcolii Centrale, Svetlana Bodnãraº, pentru cã nu a asigurat securitatea elevei înjunghiate ºi, în loc sã-l dea afarã pe tînãrul care o însoþea, l-a poftit în biroul directorului adjunct, deºi se ºtia cã bãrbatul era recidivist. Decizia ISMB nu a fost însã pe placul ministrului educaþiei care a anunþat, duminicã, cã nu a semnat ordinul de demitere a directorului ªcolii Centrale, iar pînã atunci acesta rãmîne în funcþie. Hãrdãu a calmat astfel spiritele încinse din ºcoalã dupã ce, timp de trei zile, zeci de elevi, pãrinþi ºi profesori au protestat faþã de demiterea directorului.
În 2 decembrie, Antoanela I. (17 ani, elevã în clasa a XI-a) a ajuns la spital dupã ce a fost înjunghiatã de prietenul ei - un recidivist în vîrstã de 32 de ani, în cabinetul directorului adjunct al ªcolii Centrale din Capitalã. Scandalul urmat de înjunghierea elevei a fost generat de apariþia, pe mail-ul liceului, a unor poze pentru adulþi a cãror protagonistã era în principal adolescenta.

Articol afisat de 1606 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective