Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 15 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Loteria“ terenurilor pentru locuinþe, bucurie în 190 de familii

• pentru a fi eliminate suspiciunile, autoritãþile au organizat o tragere la sorþi a loturilor • soluþia a creat ºi nemulþumiri, unii considerînd cã ar fi trebuit lãsaþi sã îºi aleagã amplasamentele • 40 de familii au absentat, de aceea va fi organizatã o nouã tragere la sorþi, pe 16 ianuarie • în ºedinþa de sãptãmîna viitoare, legislativul local va aproba repartiþiile celor care „au jucat la ruletã“ •

Pentru circa 190 de tinere familii din Piatra Neamþ. ziua de ieri a fost una foarte importantã: dupã o lungã perioadã de aºteptare, le-au fost atribuite loturile solicitate pentru construirea de locuinþe, potrivit Legii 15/ 2001. Pentru eliminarea suspiciunilor legate de posibilele aranjamente în privinþa amplasamentelor, autoritãþile locale au optat pentru soluþia tragerii la sorþi. S-au prezentat circa 190 din cei 230 de tineri care au depus cereri de atribuire de terenuri. Biletele - pe care au fost înscrise strãzile ºi numerele loturilor - au fost introduse într-o urnã din care au fost extrase de cãtre cei nominalizaþi, acestora fiindu-le pus la dispoziþie ºi Planul Urbanistic Zonal, pentru a-ºi face o idee în privinþa aºezãrii terenurilor. Deºi, pe ansamblu, atmosfera a fost calmã, unii au fost nemulþumiþi. „Metoda mi se pare absurdã. Fiind primul pe listã, ar fi fost normal sã fiu lãsat sã îmi aleg amplasamentul. Poate cã, prin tragere la sorþi, nu îmi convine locul. Ar fi trebuit sã fim lãsaþi sã alegem, sã ne înþelegem între noi ºi numai în cazul în care nu ajungeam la nici o concluzie sã tragem la sorþi“, a declarat soþul Nicoletei Iuliuliuc, care a fost prima pe lista beneficiarilor. Explicaþiile au venit de la consilierul local Elena Hîrþe care a subliniat cã a fost singura modalitate corectã, în contextul în care numãrul beneficiarilor cu acelaºi punctaj a fost mare ºi s-ar fi putut crea încurcãturi: „S-a stabilit un punctaj foarte strict, iar cu 69 de puncte au fost 15 tineri, cu 67 - 30, iar între 62-64 - 70 de beneficiari. Nu aveam cum proceda altfel“.

Unii dintre cei prezenþi nu ºtiau ce punctaj obþinuserã, dar s-au bucurat cã, în sfîrºit, au bucata de pãmînt pentru locuinþã.



Construcþia noilor locuinþe va demara în 2007

Consilierul local amintit considerã cã municipalitatea a reuºit sã rezolve o problemã tergiversatã mult timp: „Primarul Gheorghe ªtefan a militat foarte mult pentru aplicarea Legii 15/ 2003. De aceea, a insistat ca lucrãrile comisiei sã se finalizeze cît mai curînd ºi iatã cã acum, cu puþin înainte de Crãciun, autoritãþile au reuºit sã le ofere tinerilor o surprizã de neegalat. Primãria s-a ocupat de lotizare ºi urmeazã sã investeascã în reþelele de utilitãþi, drumuri de acces, sistematizare. ÃŽn aceastã tranºã au intrat 230 de loturi, dar a fost lãsat loc ºi pentru magazine, pentru tot ceea ce este util unui cartier rezidenþial. De acum, þine de norocul fiecãruia în a alege o piatrã preþioasã - mã refer la denumirile strãzilor“.

De la tragerea la sorþi au absentat 40 de tineri, aceºtia urmînd sã intre la urmãtoarea, pe 16 ianuarie 2006. ÃŽn ºedinþa din 22 decembrie, Consiliul Local pietrean va aproba repartiþiile pentru cei 190 de tineri, ei trebuind sã se prezinte cu biletele extrase din urnã, pe care au fost înscrise strada ºi numãrul lotului. „Terenul lotizat este spectaculos, avînd o priveliºte deosebitã. Dar, va trebui sã aducem o serie de îmbunãtãþiri. Pe lîngã utilitãþi, va trebui sã ne gîndim la un sistem adecvat de scurgere a apelor pluviale, ca ºi la realizarea unor drenuri, în zonã fiind semnalatã prezenþa unor izvoare“, a subliniat Dan Florea, arhitectul ºef al municipiului. Noul cartier rezidenþial va purta denumirea Pietricica II. Lucrãrile la reþelele de utilitãþi ºi drumurile de acces vor fi demarate în primãvara anului viitor. Tinerii ar putea sã se apuce de construirea caselor în primãvara lui 2007.

Reamintim cã, pornind de la denumirea dealului pe versantul cãruia urmeazã sã fie înfiinþat noul cartier - Pietricica - cele 12 viitoare strãzi au fost denumite: Coralului, Smaraldului, Cuarþului, Onix, Ametist, Chihlimbar, Safirului, Rubinului, Cristalului, Topazului, Granitului ºi Pietrelor.

Reprezentanþii Primãriei Piatra Neamþ nu exclud colaborarea cu autoritãþile din comunele limitrofe pentru crearea de noi zone rezidenþiale. De asemenea, în localitate au mai fost identificate terenuri propice realizãrii de locuinþe în zona Sãlii Polivalente, pe strada Nufãrului (unde ar putea fi construite apartamente prin ANL) ºi zona Cîrlomanu.

Articol afisat de 1489 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective