Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Directorul Spitalului vrea articole „voalate“

Directorul Spitalului vrea articole „voalate“

• „faþã de o parte a presei, nu-i deloc (transparenþã, n. red.) ºi faþã de Monitorul de Roman s-a închis transparenþa, avînd în vedere bãtaia de joc“, spune Petre Boºtinã

Doctor Petre Boºtinã, directorul Spitalului Municipal Roman, pune piedici „Monitorului de Roman“, în ceea ce priveºte informaþiile de interes pentru cititori. Astfel, acesta dã dovadã de lipsã de respect faþã de cititorii noºtri, care achitã taxe la stat, din care este plãtit ºi el. Invocînd o „supãrare“ personalã, legatã de un articol mai vechi, cu referire la modul de organizare a fluxurilor în spital, ºeful instituþiei sanitare a început, mai nou, „sã ia la miºto“ reporterii cotidianului. Reproducem în cele ce urmeazã modul în care înþelege directorul Spitalului sã dialogheze cu reporterii. Menþionãm cã l-am interpelat pe Petre Boºtinã cu privire la starea de teroare pe care o acuzã mulþi salariaþi ai spitalului cînd trebuie sã stea de vorbã cu presa. Asta, în condiþiile în care situaþia unui purtãtor de cuvînt al instituþiei este „înceþoºatã“. Citind, vã veþi da seama care este fondul supãrãrii „domnului director“, pe care îl asigurãm, astfel, cã nu facem articole „voalate“.

„Purtãtorul de cuvînt sînt eu“
Reporter: Domnule director, vrem sã vã punem cîteva întrebãri...
Petre Boºtinã (P.B.): Dupã ce apar scuzele în ziar, sînt la dispoziþia dumneavoastrã. Rugãmintea mea este mare, Monitorul de Roman sã-ºi cearã scuze, faþã de persoana doctorului Boºtinã care «face circulaþie» în spitalul Roman. Doamnã, dumneata înþelegi româneºte, am ºi eu o dorinþã, e cea mai mare, a vieþii mele.
Rep.: De ce aþi introdus aceastã teroare în spital?
P.B.: Pentru cã vreau ordine, domniºoarã, ordine!
Rep.: Care este modul de colaborare cu presa?
P.B.: Dacã te-a trimis Arvãtescu, uite, îþi spun eu. Dacã Arvãtescu considerã cã astea (bilete de trimitere. n.red.) se lasã semnate în alb ºi se trimit fãrã semnãturã ºi parafã, e treaba voastrã. Repet rugãmintea dinainte, haideþi sã facem un alt început, cereþi-vã scuzele, eu am plecat în viaþã cu dorinþa cã ajut spitalul, cu bunã credinþã, voi spãlaþi cu noroi, orice este sfînt, în spitalul ãsta. Monitorule am un alt început cu tine, cu condiþia sã-þi ceri deschis scuze, cum ºi eu pot sã-mi cer faþã de tine, dacã am greºit cu ceva.
Rep.: Domnule director, care este modul de colaborare cu presa ºi-n situaþia de faþã cu redactorul „Monitorului de Roman“? Cum e cu transparenþa spitalului faþã de presã?
P.B.: Faþã de o parte a presei nu-i deloc ºi faþã de Monitorul de Roman s-a închis transparenþa, avînd în vedere bãtaia de joc.
Rep.: Are Spitalul Roman purtãtor de cuvînt ºi ce remuneraþie are acesta?
P.B.: Purtãtorul de cuvînt sînt eu ºi remuneraþia e de 4,5 milioane.
Rep.: Cum este posibil sã avem acces la informaþii, în spital?
P.B.: În momentul în care vã veþi cere scuze, pentru articolele urîte, fãcute fãrã drept. Spitalul nu este intersecþie. Spitalul este unitate în care managerul se strãduieºte sã facã ceva din ea. ªtiþi despre ce articol este vorba, sã vã dau o xerocopie dupã el?...cu 60 de km la orã. Domniºoara reprter, în deontologia dumneavoastrã profesionalã sînt cinci puncte, daþi-mi-le ºi mie sã le studiez, vã rog frumos. Le-am aflat de la domnul Cristian Tudor Popescu, care se pare cã este un girant al unui anumit profil al jurnalistului.

Tratat gastronomic pe teme de transparenþã: „Hai sã vorbim despre altceva, cum faci zacusca toamna“
Rep.: Domnule director, legea transperenþei vã obligã sã nu fiþi pãrtinitori, în ce priveºte furnizare de informaþii doar anumitor reprezentanþi media.
P.B.: Iar pe dumneavoastrã, legea adevãrului vã obligã sã nu denaturaþi spusele. Sînt cu acea presã care respectã adevãrul ºi aºa cum iese din gura mea. Denaturaþi adevãrul. Spuneþi circuit înseamnã circulaþie. Circuit înseamnã sã mergi la dispoziþia directorului, cu 60 de km la orã, prin spital, dacã nu, acesta te sancþioneazã. Unde-i bunul simþ, bunul simþ? Respectul pentru mine, respectul. Respectaþi ºi veþi fi respectaþi.
Rep.: Acreditãrile pe spital cum se obþin?
P.B.: Nu puteþi cere aºa ceva pînã nu reparaþi greºeala. Nu putem sã cerem sã facem felul II pînã nu terminãm mãmãliguþa. Hai sã vorbim despre altceva, cum faci zacusca toamna? Eu zacusca o fac cu ceapã multã, deoarece cade bine la digestie... ºi ce altceva discutãm, dar nu despre chestiuni medicale“.
Rep.: De ce nu se anunþã conferinþele de presã, aºa cum se face de obicei, atunci cînd sînt de comunicat lucruri importante?
P.B.: De regulã, acestea se anunþã de cãtre conducerea spitalului, atunci cînd sînt lucruri importante. Am aºteptat întrebãrile, pînã la ora... ? În fiecare joi se face conferinþã de presã, pe seama întrebãrilor lansate, pînã miercuri, la ora 12. Vous avez comprit? Crede-mã nu vreau sã fiu genul de om care sã vã priveascã de sus. Sînteþi partenerii societãþii ºi ai mei, dar haideþi sã facem paºii aceia, haideþi puneþi scuzele în ziar ºi sîntem parteneri. Vã iau partenerii mei, dar hai sã lãsãm la o parte rîca politicã, ieºiþi din doctrina politicã care vã finanþeazã ºi deveniþi oamenii societãþii. Uitã-te în ochii mei, ºi tu ºi eu avem un singur Dumnezeu. Lui mã închin ºi nimãnui altcuiva. Mãi nu te uiþi, cã sînteþi pãcãtoºi. Vin Sãrbãtorile de iarnã ºi nu vã iartã Dumnezeu. Spuneþi cã sînteþi
curaþi ºi celor care vã finanþeazã.

„Faceþi articolul ãsta, aºa mai voalat, dar sã sune a scuze“
Rep.: Am venit, totuºi, în calitate de redactor medical, pentru cîteva întrebãri punctuale.
P.B.: Mulþumesc cã ai venit...
Rep.: Care a fost rezultatul controalelor, pe care le-aþi efectuat în spital, în ultima sãptãmînã? Practic, care a fost scopul acestora?
P.B.: Vreau ca asiguratul sã se simtã respectat, nu aruncat pe stradã, asta vreau eu, cît timp rãmîn, ºase luni, dar tai ºi curge sînge... de doctor, spune-le bãieþilor... he he, mã ºtiu din Colegiul Medicilor, ºi-o sã aveþi subiecte, slavã Domnului... Haideþi sã ºtergem cu buretele, faceþi articolul ãsta, aºa mai voalat, dar sã sune a scuze ºi hai sã avem un alt început, e pãcat. Eu m-am pus în slujba spitalului, vom face reorganizarea spitalului, cu societatea civilã, ne vom consulta cu toþi oamenii, ca sã fim un spital cît mai bine intenþionat, cît mai bine organizat, la dispoziþia romaºcanilor ºi a celor din teritoriu, asta-i dorinþa mea.(FOTO: Directorul Petre Boºtinã aºteaptã scuze de la „Monitorul de Roman“. Singurele scuze pe care le oferim sînt: „Ne facem datoria“)

Articol afisat de 1428 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(A consemnat Lãcrãmioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective