Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ochiul public: Huþupan, Penu ºi Þopescu

Parte din temerile exprimate zilele trecute, în legãturã cu prezentarea corectã a crizei din Uniunea Europeanã, s-au risipit. Spre cinstea lor, încã o datã, tot unele ziare ºi-au fãcut datoria faþã de public. ÃŽntr-un clasament personal, am fost sensibilizat de prestaþiile celor de la „Cotidianul“, „Evenimentul Zilei“ ºi „Jurnalul Naþional“. Conform aºteptãrilor, tradiþionala împletire a stîngului cu dreptul a fost sãvîrºitã de inegalabilii noºtri politicieni. Declarîndu-mi din nou subiectivitatea, þin sã laud luciditatea doveditã de euro-observatorul Adrian Severin ºi negociatorul-ºef Leonard Orban.
Numai cã astãzi prefer sã las afacerile europene sã mai aºtepte. Nu pot altfel. Cu un comentariu în plus sau în minus nu rezolv nimic, nici pentru palmaresul propriu, nici pentru cititori. Am convingerea cã azi se cuvine adus un omagiu unor eroine, cu adevãrat mîndre românce.
Marþi searã, în pauza meciului de handbal feminin România - Germania, n-am rezistat ºi l-am sunat pe Petricã Paleu. Era la Federaþie, era ºi Cristi Gaþu acolo, se urmãrea meciul cu sufletul la gurã. Finalul este cunoscut. Ce se ºtie mai puþin este cã într-adevãr oficialii noºtri au trecut la þinuta de cerºetor. Fetele astea trebuie premiate ºi rãs-premiate chiar pentru locul 4. Handbalul românesc trãieºte noi momente de graþie, însã boschetarii fãcãtori de opinie ne insultã tot cu „binefacerile“ fotbalului, afacere unde evaziunea fiscalã ºi spãlarea de bani sînt la ele acasã, dupã cum ºtie orice microbist cinstit. Natural pentru un asemenea mediu, soþiile „fotbaliatorilor“ de la marile cluburi ºi parfumurile cumpãrate din Occident au fost vedete promovate cu maximã insistenþã. ÃŽntr-un melanj de creativitate bolnavã ºi inventivitate primitivã, niºte conaþionali de-ai noºtri au descoperit cã Giovanni Becali seamãnã taman cu genialul actor american Robert de Niro. Timp de minute întregi am asistat la o penibilã publicitate TV mascatã în favoarea unuia care nu poate fi comparat în vecii vecilor cu îngerul pãzitor al naþionalei de handbal feminin, nemþeanca noastrã de suflet: Luminiþa Huþupan. Dacã spun doar cã diferenþa de avere dintre cei doi nu suportã comparaþie, orice cititor de bun-simþ va înþelege de ce nu vine vreo echipã de televiziune sã filmeze la Cut, la ea acasã, ºi sã caute antrenorii acestui simbol naþional.
În cele din urmã, Gaþu, Paleu & Company au fãcut rost de banii necesari pentru premierea handbalistelor noastre. Fetele sînt o echipã formidabilã, una care produce emoþii ce amintesc de duhul FibrexManiei (mai în vremurile noastre) ºi de gloria de odinioarã ce nu poate fi disociatã de personalitatea lui... Cristian Þopescu. Absolut toate jucãtoarele sînt grozave, fãrã a mai vorbi de antrenori. Ce sfidare, ce rãzbunare ar fi pentru inimile noastre sã vinã cu un titlu mondial cucerit în Rusia! Însã, dupã cum a fost lesne de observat, gazetarii sportivi ºi patronii lor s-au urnit cu greu. Poate la fel de greu ca pe vremea FibrexManiei. Între o posibilã medalie mondialã ºi mizeria de fotbal românesc, opþiunea prea-cinstiþilor gazetari sportivi a fost evidentã. Deh, alt soi de gazetari, cãci pentru a forfeca vorbele despre cum e sã dai cu bombeul în minge nu ai nevoie de multã minte ºi e infinit mai uºor ºi mai avantajos decît a scrie despre criza din Uniunea Europeanã.
N-aº vrea sã fiu acuzat cã scot vorba din casã, dar i-am sugerat lui Petricã Paleu sã intervinã pe unde trebuie sã fie invitat ºi Cristian Þopescu pentru a comenta posibila finalã. E vorba de un gest normal într-o lume normalã. Rãspunsul sãu a fost nãucitor: într-adevãr, TVR trimite un al doilea comentator, pe lîngã Radu Naum, dar acesta e Cosmin Cernat! Cînd or sã fie ãºtia doi în stare sã comenteze o finalã de Campionat Mondial la handbal, aºa cum numai Excelenþa Sa ºtie sã o facã, am sã iau serios în calcul varianta cãlugãriei.
Vãduviþi fiind astfel de ºansa de a-l asculta comentînd-o pe descurajatoarea portãriþã Luminiþa Huþupan pe acelaºi care l-a comentat pe magnificul portar descurajator Cornel Penu, din altã paginã de istorie a handbalului, mã gîndesc cã la Piatra Neamþ putem îndrepta parþial lucrurile. Ea meritã sã fie Cetãþean de Onoare al municipiului, Þopescu meritã sã fie invitat la ceremonie. Aºa, printre picãturi, pe drumul nostru spre Uniunea Europeanã.

Articol afisat de 1685 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Viorel COSMA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective