Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Salubritas s-a „echipat“ pentru iarnã

Salubritas s-a „echipat“ pentru iarnã

Pentru a nu se mai repeta situaþia de anul trecut, cînd au fãcut faþã cu greu vicisitudinilor iernii, recent, reprezentanþii Salubritas au dispus înnoirea parcului de utilaje. „Am achiziþionat douã freze mici - fiecare în valoare de 200 milioane lei - acestea urmînd sã fie folosite în degajarea zãpezii de pe trotuare. Pînã acum, trotuarele erau curãþate manual. De asemenea, am investit într-un buldoexcavator: iarna îl vom folosi pentru a scãpa de zãpadã, iar vara - pentru ridicarea molozului ºi curãþarea deºeurilor depozitate în locuri neautorizate. Noi mai avem un buldoexcavator, însã este uzat moral ºi fizic“, ne-a declarat Tatiana Ciucanu, managerul financiar al Salubritas.
Angajaþii societãþii de interes local au amplasat, în cîteva zone ale municipiului - pe podul din zona Orion, în faþa Spitalului Judeþean ºi în spatele magazinului Petrodava - cutii din tablã încãrcate cu nisip pentru prevenirea producerii accidentelor, odatã cu apariþia gheþii.
Începînd din acest an, autoritãþile locale au interzis folosirea sãrii în combaterea poleiului, fiind folositã, în schimb, clorura de calciu. Conducerea Primãriei Piatra Neamþ a apreciat cã înlocuirea sãrii cu clorura de calciu - care a fost achiziþionatã de la Chimcomplex Borzeºti - este mai puþin costisitoare decît repetarea, în fiecare an, a lucrãrilor de asfaltare a strãzilor ºi trotuarelor. Numai în acest an, lucrãrile de modernizare a infrastructurii stradale au costat 150 miliarde de lei. Nici agenþii economici ºi nici asociaþiile de proprietari - care au obligaþia, prin Hotãrîre de Consiliu Local, sã îºi cureþe porþiunea de trotuar din faþa sediului, ori spaþiul din jurul blocului - nu pot folosi decît nisip, rumeguº sau cenuºã, constatîndu-se cã sarea stricã compoziþia solului pe care sînt amenajate spaþiile verzi ºi plantaþi arborii ornamentali. Pentru a fi siguri cã îºi respectã obligaþiile, dupã cãderea ultimei zãpezi, angajaþii Primãriei Piatra Neamþ au mers din firmã în firmã pentru a le aminti patronilor cã nerespectarea prevederilor Hotãrîrii de Consiliu Local poate atrage dupã sine amenzi consistente: între 3 ºi 5 milioane de lei - pentru persoanele fizice, ºi între 5 ºi 15 milioane lei - în cazul firmelor ºi altor instituþii. Deocamdatã, însã, zãpada se lasã aºteptatã.

Articol afisat de 1364 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective