Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
EVADARE

EVADARE

• un tînãr nemþean, suferind de o afecþiune psihicã, a fugit de la Spitalul Grajduri • în cazul lui Cãtãlin Capmoale s-a dispus internarea sub pazã deoarece prezintã pericol public • el este autorul mai multor infracþiuni •

Un tînãr din comuna Bîra a reuºit o evadare „ca-n filme“, la sfîrºitul sãptãmînii trecute, dintr-o instituþie de îngrijire a persoanelor cu afecþiuni psihice care au comis infracþiuni. Fugarul fusese închis pentru sãvîrºirea a nu mai puþin de patru fapte antisociale. Evadarea s-a petrecut la Spitalul de Psihiatrie ºi pentru Mãsuri de Siguranþã „Pãdureni“, din localitatea ieºeanã Grajduri. ÃŽn noaptea de sîmbãtã spre duminicã, 17 spre 18 decembrie, Cãtãlin Dorin Capmoale, în vîrstã de 25 de ani, a reuºit sã înºele vigilenþa cadrelor medicale, fãcîndu-se nevãzut în întuneric. Dispariþia, „facilitatã“, se pare, ºi de o carenþã în activitatea personalului de pazã, a fost descoperitã abia la orele dimineþii, cînd au fost anunþaþi oamenii legii. Cazul a fost preluat de cãtre lucrãtorii Serviciului de Investigaþii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliþie al Judeþului (IPJ) Iaºi, precum ºi de omologii din Neamþ.
„Am fost sesizaþi, de cãtre conducerea Spitalului de Psihiatrie ºi pentru Mãsuri de Siguranþã «Pãdureni» - Grajduri, despre faptul cã, în seara zilei de 17 decembrie, profitînd de neatenþia personalului de serviciu a unitãþii sanitare, Cãtãlin Capmoale, domiciliat în comuna Bîra, judeþul Neamþ, a pãrãsit instituþia, fãrã avizul personalului. Acesta fusese internat, conform Articolului 114 din Codul Penal (internarea medicalã pentru fãptaºii bolnav mintal, care prezintã pericol pentru societate n.r.), dupã ce comisese patru infracþiuni. Este vorba despre furt, conducerea unui autoturism fãrã a poseda permis de conducere, distrugere ºi port ilegal al unui obiect tãios“, se aratã într-un comunicat al poliþiei Iaºi. Internarea sub pazã în spitalul amintit a fost dispusã deoarece s-a stabilit cã tînãrul nemþean suferã de schizofrenie.
Poliþiºtii au declanºat o serie de activitãþi specifice, de cãutare ºi pridere a fugarului. Totodatã, oamenii legii au dispus darea în urmãrire generalã a lui Cãtãlin Capmoale. Acesta are înãlþimea de 1,93 metri, greutatea de aproximativ 95 de kilograme, constituþia corporalã atleticã. Fugarul are pãrul ºaten ºi ochii verzi. De menþionat cã ºi Poliþia nemþeanã a intrat în alertã, nefiind exclusã posibilitatea ca tînãrul sã încerce sã ajungã acasã. Subinspector Cãtãlina Bãdeanu, ofiþer de relaþii publice în cadrul IPJ Neamþ, a declarat cã, în primul rînd, vor fi verificaþi ºi „puºi în temã“ pãrinþii, rudele ºi prietenii lui Cãtãlin Capmoale. „Responsabilitatea pentru soluþionarea cazului revine Poliþiei Iaºi, întrucît fuga s-a fãcut pe raza lor de competenþã. ÃŽn asemenea situaþii se colaboreazã la nivel local, regional ºi uneori naþional. Primele locuri în care vor fi întreprinse verificãri sînt municipiul Roman ºi localitatea de domiciliu a suspectului“, a menþionat subinspector Cãtãlina Bãdeanu.

Articol afisat de 1710 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective