Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Rãzboi cu diplome între preºedinþi

Rãzboi cu diplome între preºedinþi

• preºedintele CAS Neamþ i-a retras o diplomã de onoare preºedintelui CJ Neamþ • preºedintele Constantin susþine cã distincþia nu îi poate fi retrasã decît de Consiliul de Administrie al CAS Neamþ •

Daniela Soroceanu, directorul general al Casei de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamþ, a retras diploma de excelenþã acordatã preºedintelui Consiliului Judeþean (CJ), Dan Vasile Constantin la debutul manifestãrilor organizate la împlinirea a ºapte ani de existenþã a instituþiei. ªefa CAS Neamþ s-a arãtat dezmãgitã de faptul cã acesta a lipsit joi, 15 decembrie de la deschiderea acestui eveniment care a avut loc la sala Teatrului Tineretului. În momentul cînd organizatorii au încercat sã obþinã confirmarea participãrii invitaþilor, secretara preºedintelui CJ a precizat cã acesta nu vrea sã participe la aceastã sãrbãtoare, motivînd cã numele sãu nu a fost menþionat printre invitaþi.
„Sloganul nostru «Sîntem aici pentru tine. Sãnãtatea ta conteazã» nu a fost înþeles ºi îmbrãþiºat de cãtre unele oficialitãþi. Domnul Dan Vasile Constantin nu a gãsit nici un minut liber sã stea de vorbã cu cei implicaþi în sistemul de sãnãtate din judeþ. Probabil considerã cã judeþul nu are nevoie de oameni sãnãtoºi ºi nu are nici o datorie faþã de Spitalul de Urgenþã Neamþ, pe care în calitate de proprietar al spaþiului trebuie sã îl sprijine în ceea ce priveºte finanþarea ºi dotãrile. Chiar dacã agenda de lucru a domniei sale a fost foarte încãrcatã în acea zi, consider cã putea delega pe cineva care sã îl reprezinte, iar în salã erau mai mulþi reprezentanþi ai PSD, care puteau face oficiul de a primi diploma ºi de a transmite un mesaj din partea sa. Eu cred cã sãnãtatea nu are culoare politicã ºi sper ca nimeni sã nu fi încercat sã politizeze acþiunile desfãºurate zilele trecute, cînd angajaþii Casei de Asigurãri s-au pus doar în slujba asiguraþilor, indiferent de etnie, sex, origine, nivel cultural ºi mai ales apartenenþã politicã“, a declarat directorul Soroceanu.
ÃŽntrebat cum comenteazã faptul cã i-a fost retrasã diploma iniþial acordatã, Dan Vasile Constantin a declarat: „eu îmi fac programul cum vreau, pentru cã eu sînt preºedintele Consiliului Judeþean Neamþ. Consider cã a fost o totalã lipsã de impoliteþe faptul cã mi s-a trimis o invitaþie ºi un program al manifestãrilor, unde numele meu nu se afla printre cel al invitaþilor. Pe de altã parte, Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamþ s-a transformat într-o feudã a unei baronese, numitã Soroceanu, care are o atitudine dictatorialã ºi care îºi dã mai multã importanþã decît meritã. Pe de altã parte, diploma mi-a fost acordatã de Consiliul de Administraþie al Casei de Asigurãri ºi numai acesta mi-o poate retrage“. Conducerea CAS Neamþ a retras diploma de excelenþã ºi primarului comunei Borca, Vasile Aleca, deoarece s-a considerat cã nu s-a implicat în organizarea întîlnirii reprezentanþilor instituþiei cu populaþia din localitate.

Articol afisat de 1849 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective