Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 20 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Huþupanu, Lazer ºi Tamaº, propuse cetãþeni de onoare la Piatra Neamþ ºi Roman

• cele trei handbaliste au cîºtigat medaliile de argint la Campionatele Mondiale de la Sankt Petersburg

Performanþa celor trei handbaliste din Neamþ care au devenit vicecampioane mondiale în Rusia, Luminiþa Huþupanu-Dinu, Ana Maria Lazer ºi Tereza Tamaº, au fãcut ca diverse oficialitãþi sã propunã acordarea pentru aceste sportive a titlului de cetãþean de onoare a municipiilor Piatra Neamþ ºi Roman. Gheorghe Paisa, directorul Direcþiei pentru Sport a Judeþului Neamþ, a fãcut acest demers cãtre autoritãþilor locale din municipiul de la poalele Pietricicãi în cazul pietrencelor Luminiþa Huþupanu-Dinu ºi Ana Maria Lazer. Gheorghe Paisa considerã cã municipalitatea poate rãsplãti astfel munca depusã de aceste handbaliste de-a lungul timpului. „Sînt niºte peformanþe care meritã toatã atenþia noastrã ºi am fãcut o hîrtie cãtre autoritãþi pentru ca fetele sã primeascã aceastã distincþie. Numele lor meritã sã stea alãturi de alte personalitãþi ale municipiului Piatra Neamþ“, a declarat Gheorghe Paisa. Dacã cele douã jucãtoare vor deveni cetãþeni de onoare ai oraºului Piatra Neamþ vom vedea joi seara, la finalul ºedinþei de Consiliu Local.
Gheorghe Paisa a declarat cã, indiferent de rezultatul votului membrilor Consiliului Local al municipiului Piatra Neamþ, Direcþia pentru Sport a Judeþului Neamþ va pregãti cîte o plachetã pentru fiecare din cele trei fete medaliate. „Ne-am fi dorit ca toate trei sã poatã fi prezente joi, de la ora 18, la Sala Ceahlãul la Festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi ai judeþului Neamþ. Ar fi fost un moment special, dar, din cîte am înþeles, toate vor pleca spre echipele lor de club. Ele merg acolo pentru a se alãtura loturilor din care fac parte ºi cu care pregãtesc continuarea campionatelor în care joacã ºi a competiþiilor europene“, a declarat Gheorghe Paisa.
ªi primarul Romanului, Dan Ioan Cãrpuºor, va propune aleºilor locali ca handbalista Tereza Tamaº sã primeascã titlul de cetãþean de onoare. Alãturi de înalta distincþie, fosta elevã a profesorului Ioan Holban va mai primi ºi un premiu special, a cãrui valoare va fi stabilitã tot în cadrul unei ºedinte de consiliu. „Avem satisfacþia cã existã, la Roman, foarte mulþi profesori de sport, mai ales la Clubul Sportiv, care trãiesc pentru meseria ce ºi-au ales-o. De-a lungul timpului, au fost descoperite ºi formate talente deosebite. Unul dintre acestea este Tereza Tamaº care, ca portar, a contribuit foarte mult la victoriile echipei României. ÃŽn prezent, sportiva activeazã la Silcotub Zalãu, dar a fost descoperitã de profesorul Ioan Holban, al cãrui merit trebuie sã îl recunoaºtem. Faptul cã este din Roman ne face sã cãutãm soluþii de recompensare, de recunoaºtere a meritelor. Voi propune CL acordarea titlului de Cetãþean de Onoare. La acest lucru se va mai adãuga ºi un premiu, pe care îl vom da tot dupã ce îl vom discuta în Comisia economicã a CL“, a declarat Dan Ioan Cãrpuºor, primarul municipiului Roman. Acesta a mai spus cã aºteaptã rezultate bune ºi de la echipa localã de handbal. „Reamintesc cã avem o echipã în Liga Naþionalã, care este, pînã în prezent, pe locul al II-lea, ºi care ºi-a propus ca, la finalul campionatului, sã obþinã un loc în Cupele Europene. Va fi foarte greu, dar nu imposibil. Am demonstrat, în tur, cã putem sã facem acest lucru. Avem o echipã valoroasã, comunitatea localã a investit bani mulþi, iar rezultatele sînt pe mãsurã. Am fost prezent, în prima sãptãmînã, la Campionatul Mondial de handbal feminin, de la Sankt Petesburg, ºi am constatat cã este extraordinar de a avea o echipã în top. Am avut o senzaþie fantasticã, atunci cînd s-a intonat imnul României. Faptul cã echipa naþionalã a cîºtigat medalia de argint va duce la relansarea acestui sport, lucru care se va face cu ajutorul Guvernului. Am certitudinea cã, din cîte au declarat preºedintele ºi prim-ministrul þãrii, aceºtia vor face acest efort financiar“, a mai declarat Dan Ioan Cãrpuºor.

Articol afisat de 1836 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA, Dumitru IUªTIUC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective