Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Dezertãrile“ primarilor PSD continuã

„Dezertãrile“ primarilor PSD continuã

• primarul comunei Fãurei a dat doctrina PSD pe cea a democraþilor • preºedintele Constantin afirmã cã trei primari aleºi pe listele altor partide vor la PSD •

Ultimul primat care s-a dezis de PSD este primarul comunei Fãurei, Vasile Gherghel. Acesta a dezertat, în urmã cu douã sãptãmîni, ºi a trecut cu tot cu consilierii PSD la PD. Astfel, în acest moment, în consiliul local al comunei Fãurei nu mai existã nici un social democrat, din cei 11 consilieri, 6 fiind PD (foºti PSD), 4 PNL ºi un independent. „Bineînþeles cã mã bucur pentru acest gest la care a recurs primarul de Fãurei. Aceastã miºcare s-a întîmplat în urmã cu douã sãptãmîni, dar nu am fãcut-o publicã pînã astãzi, deoarece nu am avut motive,. Acum cã tot se vorbeºte de demisia domnului Sturzu, cred cã e potrivit sã dãm la una rece ºi una caldã“, a declarat Vasile ªendrea, încã preºedinte al Partidului Democrat Neamþ.
Primarul Vasile Gherghel a declarat cã motivul pentru care a renunþat la social-democraþie nu este legat nici de ºantaje, nici de alte promisiuni. „Am trecut la PD pentru cã ne place doctrina ºi nu din alte motive. Sper cã aici ne va fi mai bine nouã ºi oamenilor din aceastã comunã“, a precizat Gherghel. Aºa se face cã, în Fãurei, singurul reprezentant în administraþia localã care a rãmas la PSD este viceprimarul Neculai Lãpuºneanu.
Referitor la pierderea suferitã de PSD Neamþ, preºedintele Dan Vasile Constantin a afirmat: „Orice plecare este o pierdere pentru PSD, dar nimeni nu este de neînlocuit. ªtiam încã de acum o lunã cã primarul din Fãurei vrea sã plece ºi-i respectãm opþiunea. Vreau însã sã vã spun cã sînt ºi aleºi locali care vor sã vinã la PSD. Nu vã pot da nume, dar trei primari aleºi pe listele altor partide la alegerile de anul trecut ºi-au exprimat intenþia de a se înregimenta la PSD Neamþ. ÃŽncepem sã recuperãm“. Reamintim cã pînã în acest moment filiala PSD Neamþ a pierdut 9 primari în 4 luni. Din aceºtia, 4 au trecut la PNL, Marcel Mihai Tãnãselea (Urecheni), Ionel Ciubotaru (Roznov), Pantelimon Roºu (Viiºoara) ºi Vasile Gherghel. Pe lîngã cei enumeraþi mai sînt doi primari care au plecat de la PSD ºi s-au declarat independenþi, situaþie în care se aflã acum primarul de Gîrcina, Aurora Bãlan, ºi primarul de Ion Creangã, Petricã Prichici. Ceilalþi doi primari pe care i-a pierdut PSD încã din luna octombrie a anului trecut ºi care au plecat spre un alt partid a cãrui influenþã a scãzut semnificativ - Partidul Noua Generaþie - sînt cei de la Sãvineºti, Vasile Baghiu, ºi primarul de Brusturi, Eugen Vrãjitoru. Dupã cum se prezintã situaþia în momentul de faþã, liderii PSD Neamþ s-au obiºnuit cu numãrãtoarea inversã: 58, 57, 51, 50, 49. Reamintim cã din cei 58 de primari pe care îi avea PSD dupã cel de-al doilea tur de scrutin din iunie 2004, acum mai are 49.

Articol afisat de 1453 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective