Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Boicotul farmaciºtilor

• în ciuda faptului cã mai au fonduri, unii farmaciºti nemþeni refuzã sã elibereze medicamente gratuite ºi compensate • acest lucru a ieºit la ivealã cu ocazia unui control efectuat zilele trecute la cîteva unitãþi din Tîrgu Neamþ • conducerea CAS Neamþ este decisã sã sancþioneze aceste farmacii prin neeîncheierea de contract anul viitor •

Cîþiva farmaciºti nemþeni care de cîþiva ani încoace se aflã în relaþie contractualã cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamþ riscã sã nu se mai afle printre furnizorii de servicii medico-farmaceutice începînd din 2006, deoarece refuzã sã elibereze medicamente gratuite ºi compensate în ciuda faptului cã încã mai au fonduri pentru aºa ceva. Aceasta este decizia conducerii CAS Neamþ, care în urma unor sesizãri primite zilele trecute de la cîþiva pacienþi asiguraþi din Tîrgu Neamþ, au efectuat un control inopinat prin farmaciile din localitate ºi au constatat cã nu se elibereazã medicamente cu ºi fãrã contribuþie personalã, deºi fondurile alocate acestui capitol nu erau epuizate. „Prima farmacie în care am intrat ºi am constatat cã nu elibereazã medicamente gratuite ºi compensate a fost farmacia «Opriº» situatã vizavi de Policlinica Piatra Neamþ. Aceasta nu avea afiºat contractul cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamþ, nici anunþul cã elibereazã medicamente cu ºi fãrã contribuþie personalã, nici cã ºi-a epuizat fondurile. Mi s-a pãrut foarte ciudat faptul cã soþul farmacistei susþinea cã se face stocul, pentru cã ºi-au consumat integral fondurile, iar asistenta de farmacie spunea cã i s-a precizat sã nu facã stocul. Atitudinea mi s-a pãrut stranie ºi mi-a dat de gîndit. Am plecat apoi în control la farmaciile «Galmed», «Ursu», «Medica 69», «Vapac» ºi «Sfînta Elena». La nici una dintre acestea nu erau afiºate documentele necesare, nici una dintre ele nu elibera medicamente, iar, la ultima dintre ele, am constatat cã unei gravide nu i se elibereazã reþeta, fãrã sã i se dea vreo explicaþie. ÃŽncercînd sã aflu mai multe amãnunte legate de aceastã atitudine, fãrã sã îmi declin identitatea, am întrebat dacã se mai dau medicamente ºi mi s-a rãspuns negativ. Cînd am întrebat dacã mai existã fonduri, am observat cã farmacista nu este deloc sigurã pe ea ºi se cam bîlbîie. Abia atunci am spus cine sînt, am cerut documente ºi am rugat sã i se onoreze reþeta gravidei“, a declarat jurist Daniela Soroceanu, preºedinte director general al CAS Neamþ.
Avînd suspiciuni în ceea ce priveºte situaþia de la farmacia „Opriº“, echipa de control a CAS Neamþ a revenit acolo dupã mai bine de o orã, extinzînd controlul. S-au verificat ºi confiscat documentele, s-a verificat rulajul zilei, s-au identificat 55 de reþete care nu erau introduse în calculator ºi, în final, s-a constatat cã unitatea mai dipunea de aproximativ 200 de milioane de lei. A doua zi dupã control, diriginta farmaciei „Opriº“ a trimis un fax cãtre CAS Neamþ, în care se arãta cã, din cauza unei erori de soft a calculatorului, s-au înregistrat niºte false depãºiri de consum, dar verificãrile au demonstrat cã într-adevãr unitatea mai are la dispoziþie 200 de milioane de lei.
Conform precizãrilor fãcute de cãtre preºedintele director general al CAS Neamþ, situaþia din Tîrgu Neamþ nu este singularã în judeþ.
„Din diverse motive, greu de înþeles pentru mine, unii farmaciºti refuzã sã îºi îndeplineascã îndatoririle contractuale. Unii vor sã creeze o falsã impresie de crizã, vrînd cu orice preþ sã loveascã în actuala conducere a Casei, alþii au alte interese ºi fac diverse lucruri nu prea ortodoxe, alþii sînt atît de indiferenþi, încît nu vin sã încheie acte adiþionale cu noi ºi nu se mai intereseazã dacã li s-au suplimentat sau nu fondurile, iar alþii preferã sã vîndã medicamentele cu banii jos. Indiferent ce jocuri fac aceºti farmaciºti, vreau sã îi anunþ cã acei care au refuzat sã elibereze medicamente gratuite ºi compensate, deºi aveau fonduri, nu vor mai fi în relaþie contractualã cu noi de anul viitor“, a afirmat jurist Daniela Soroceanu, ºefa CAS Neamþ.

Articol afisat de 1442 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective