Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Postul darurilor

• la Centrul de Zi „Popasul iubirii milostive“ din parohia „Sfinþii Voievozi“ din Sãvineºti, Fundaþia „Gianni ºi Luciana Radicci“ au oferit daruri celor 70 de copii asistaþi • preotul paroh Petru Munteanu va împãrþi duminicã, înainte de Liturghia consacratã Crãciunului, daruri oferite de sponsori generoºi, la nu mai puþin de 260 de copii • Crucea Roºie a oferit defavorizaþilor soartei haine ºi alimente •

Aceste ultime zile, pînã la marcarea marii sãrbãtori creºtine a Naºterii Domnului, poartã, mai mult ca în alte perioade ale anului, amprenta bucuriei de a dãrui, de a fi aproape de cei sãraci ºi triºti. Una dintre multele acþiuni caritabile, îndreptate mai ales spre copiii proveniþi din familiile defavorizate, a fost organizatã, ieri, la Centrul de Zi „Popasul iubirii milostive“ din parohia „Sfinþii Voievozi“ Sãvineºti. Cei 70 de copii asistaþi ai instituþiei, aflate sub oblãduirea preotului Petru Munteanu, au primit, de la Fundaþia „Gianni ºi Luciana Radicci“, daruri constînd în dulciuri ºi citrice, în valoare totalã de peste 15 milioane lei. Referindu-se la semnificaþia acestui gest, pãrintele Petru Munteanu a declarat: „Postul Crãciunului este postul darurilor. Majoritatea sfinþilor pomeniþi în Postul Crãciunului - Sf. Nicolae, Sf. Spiridon, Sf. Apostol Andrei - sînt sfinþi dãruitori. Chiar Troparul pe care îl cîntãm în bisericã spune: Ce-Þi vom aduce þie Hristoase? Cerul îþi dãruieºte steaua, îngerii - laudele, magii cãlãtori - daruri, pãstorii - cîntarea, iar noi, omenirea, îþi dãruim pe Fecioara Maria. ÃŽn aceastã perioadã a darurilor, credincioºii apropiaþi de bisericã s-au gîndit la cei încercaþi ºi le-au arãtat cã nu sînt singuri“.
ÃŽn parohia „Sfinþii Voievozi“, Moº Crãciun va veni ºi duminicã, la bisericã. ÃŽnainte de Sfînta Liturghie, pãrintele Petru Munteanu va oferi daruri - rod al bunãvoinþei mai multor firme din Piatra Neamþ ºi Bacãu, dar ºi Primãriei Sãvineºti care a contribuit cu 10 milioane de lei - la nu mai puþin de 260 de copii. „Darurile vor consta în jucãrii - maºinuþe ºi pãpuºi - haine, rechizite ºcolare, dulciuri ºi citrice. Existã o tradiþie în parohia noastrã în a face daruri copiilor, în ziua în care se sãrbãtoreºte Naºterea Domnului. Dar, în acest an sînt mai mulþi copii decît în anii anteriori. Majoritatea provin din familii modeste din comuna Sãvineºti. Copiii ne vor colinda ºi vom organiza acest moment dedicat lor înainte de Sfînta Liturghie. Ne-am gîndit cã sînt mici ºi cã nu au rãbdare sã stea pînã se terminã slujba“, a mai spus pãrintele Munteanu.

Daruri ºi colinde
De Crãciun, ºi Societatea Naþionalã de Cruce Roºie - filiala Neamþ, a þinut sã fie alãturi de cei nevoiaºi, oferind, în cadrul acþiunii „Un zîmbet pentru fiecare“, haine pentru 70 de membri ai Fundaþiei „Speranþa Doraly“ ºi 100 de pachete cu alimente destinate bãtrînilor cu venituri mici.
Astãzi, Biblioteca Judeþeanã „G.T.Kirileanu“ Neamþ va fi gazda ºi organizatorul unor acþiuni cu ºi pentru copii. Elevii clasei a III-a B de la ªcoala nr. 10 din Piatra Neamþ vor susþine - la Secþia împrumut carte pentru copii - un spectacol literar-artistic, sub coordonarea învãþãtoarei Viorica Nanu, tot aici fiind organizatã ºi o expoziþie de felicitãri realizate de elevii clasei a III-a a ªcolii Speciale „Alexandru Roºca“. Tot astãzi, la Sala Cupolã, în organizarea Filialei de carte strãinã ºi Secþiei împrumut carte pentru adulþi, elevele Andra Asiminei, Diana Filip ºi Larisa Munteanu, împreunã cu colegii lor de la ªcoala nr. 11, vor prezenta o dramatizare ºi un concert de colinde, sub coordonarea prof. Gheorghe Alexandrescu.

Articol afisat de 2142 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective