Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Consilier „pirat“

Consilier „pirat“

• Nelu Clapa, consilier PNL de Gîdinþi, este cunoscut drept „pirat al ºoselelor“ • acesta s-a ales ºi cu dosar penal, pentru transport ilegal de persoane • oamenii legii ºi transportatorii autorizaþi au bãtãi serioase de cap, din cauza celor care iau oameni „la ocazie“ • cîþiva asemenea ºoferi au „cãzut în plasã“ sãptãmîna aceasta •

„Pirateria“ auto, din partea unor „mici întreprinzãtori“, a cuprins chiar ºi sfere mai înalte, ajungînd sã fie consideratã o îndeletnicire profitabilã chiar de cãtre o parte dintre aleºii locali. Unul dintre cei ce îºi rotunjesc veniturile „la mica ciupealã“, în detrimentul operatorilor de transport autorizaþi, este Nelu Clapa, membru PNL în Consiliul Local Gîdinþi. Acesta a dat destul de multe bãtãi de cap lucrãtorilor Biroului de Poliþie Rutierã (BPR) Roman, dar ºi transportatorului care deþine licenþa pentru traseul Roman - Gîdinþi. ÃŽn decursul verii trecute, atît alesul gîdincenilor, cît ºi fiul lui, au fost prinºi de cãtre oamenii legii, în timp ce duceau oameni cu maºina proprie, Dacia 1310, înmatriculatã NT 02 DSY. Pe numele lui Nelu Clapa a fost întocmit dosar penal, pentru transport ilegal de persoane. „ÃŽn urma dispoziþiilor IGPR ºi a sesizãrilor fãcute, am acþionat constant pentru identificarea persoanelor ce practicã transportul ilegal de persoane. Acest Nelu Clapa a fost prins, într-adevãr, de cãtre noi, în flagrant, fiindu-i întocmit dosar penal. Am terminat, deja, cercetãrile în acel caz, iar dosarul a fost trimis la Parchet, cu propunerea de trimitere în judecatã. Zilele trecute, am primit noi semnale cã «pirateria» auto este «Ã®n floare» pe traseul Roman - Gîdinþi ºi, miercuri, 21 decembrie, am acþionat din nou acolo. Suspectul a fost vãzut în trafic, dar, înainte de a fi oprit, a apucat sã dea lumea jos din maºinã, astfel încît a fost sancþionat doar cu o amendã, pentru lipsa asigurãrii“, a declarat comisarul Adrian Acozmei, ºeful BPR Roman.
„ÃŽndeletnicirea“ consilierului din Gîdinþi este arhicunoscutã ºi în comunitatea din care acesta face parte. Vasile Bãbuþã, primarul comunei, a declarat cã nu poate fi de acord cu un asemenea mod, ilegal, de a cîºtiga bani. „ªtim faptul cã Nelu Clapa, membru al Consiliului Local Gîdinþi din anul 2004, face transport de persoane «pe lîngã lege». Acest fapt a adus nemulþumirea transportatorului ce are traseul, întrucît rãmîne fãrã clienþi. Mai ºtiu cã a fost anchetat, dar nu s-a «lãsat». Vrem ca organele legii sã îºi facã datoria în acest caz“, a declarat primarul Vasile Bãbuþã.
Nici deputatul PNL Dorinel Ursãrescu nu este de acord cu obþinerea de venituri ilegale, indiferent dacã este vorba despre un membru al acestui partid sau orice alt cetãþean. „Orice membru al PNL trebuie, în primul rînd, sã respecte legea. Dacã a greºit, sã plãteascã“, a spus, concis, parlamentarul nemþean.

Razie cu succes
Traseul Roman - Gîdinþi, în special, ºi, în general, drumurile care leagã municipiul de Piatra Neamþ, Oniceni, Bacãu ºi Iaºi sînt, în prezent, pline de ºoferi „amabili“, care, pentru un preþ cam la fel cu cel al curselor autorizate, fac transport de persoane. Lucrãtorii BPR nu tolereazã acest fenomen, urmînd sã acþioneze, de acum, zilnic, pentru identificarea suspecþilor. O astfel de acþiune, care l-a vizat ºi pe consilierul din Gîdinþi, întreprinsã miercuri, 21 decembrie, a avut succes, fiind prinºi mai mulþi ºoferi ce aveau maºinile pline cu oameni. Poliþiºtii spun cã, adesea, la un astfel de flagrant, brusc, toþi cei din autoturisme devin rude. Oamenilor legii nu le rãmîne decît sã înregistreze datele de identitate, sã aplice legea, iar apoi, eventual, în instanþã, sã se elucideze eventualele nemulþumiri. De regulã, „piraþii“ sînt ºtiuþi, aceºtia avînd tot felul de explicaþii, cînd sînt prinºi. „Sînt chiar oameni ce îºi cîºtigã existenþa fãcînd astfel de transport. Cînd sînt identificaþi, suspecþii dau explicaþii de tot genul, mai ales cã îºi duc sau aduc rudele. Miercuri, în zona podului Gîdinþi, au fost depistaþi mai mulþi «piraþi». Unul dintre ei este Costel Badiu, din Piatra Neamþ, aflat la volanul autoturismului înmatriculat NT 28 DIN. Printre cei prinºi se mai numãrã Cristian Florin Iancu, conducãtorul autoturismului înmatriculat NT 04 AXN ºi Constantin Morãriþa, posesor al maºinii înmatriculate NT 05 MPI, ambii din Gîdinþi. Un alt suspect sancþionat a fost Petru Fãrcãºel, ºofer al Daciei înmatriculate NT 03 WHA. Sancþiunile sînt cuprinse între 300 ºi 500 RON, conform OG 109/2005. Vom avea ºi mai mult în vedere acest tip de transportatori, prin acþiuni zilnice, întrucît fenomenul a cunoscut o acutizare“, a mai menþionat comisarul Adrian Acozmei.
FOTO: Traficul în zona Romanului este plin de persoane „puse pe cãpãtuialã“ în detrimentul transportatorilor legali

Articol afisat de 2212 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective