Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primarul ªtefan dã raportul

Primarul ªtefan dã raportul

Gheorghe ªtefan, primarul municipiului Piatra Neamþ, susþine cã, la începutul anului viitor, va da explicaþii pietrenilor cu privire la modul în care a fost cheltuit banul public. Nu pentru a se bate cu pumnu-n piept cã a fãcut ºi a dres, ci pentru a le arãta alegãtorilor pe ce s-au dus banii proveniþi din taxele ºi impozitele atrase la bugetul local. ÃŽn acelaºi timp, a recunoscut cã, deºi a promis, nu a prezentat situaþia din 2004, susþinînd, în acelaºi timp, cã ar fi trebuit sã împartã raportul de activitate cu fosta conducere a Primãriei Piatra Neamþ. „Raportul cãtre Municipiu va fi întocmit potrivit Legii 544/ 2001 cu privire la informaþiile publice ºi va reflecta modul în care au fost cheltuiþi banii pietrenilor. Din pãcate, anul trecut nu am fãcut acest lucru, dar ar fi trebuit realizat numai pe jumãtate de an. Dar, în luna ianuarie, ne vom prezenta întreaga activitate de pînã acum. Va fi atît un raport al instituþiei, cît ºi al primarului, între activitãþi existînd interdependenþã. Va fi un raport clar, pe obiective, valori ºi stadiu de execuþie“, a promis primarul ªtefan.
Cît despre atragerea fondurilor la bugetul local, ºeful executivului pietrean a afirmat: „Din surse proprii, am adus la bugetul local peste 200 miliarde de lei, reprezentînd taxele ºi impozitele aplicate Distrigaz, Electrica ºi Romtelecom. Toatã lumea trebuie sã înþeleagã cã taxele locale sînt primordiale în dezvoltarea oraºului. De asemenea, toate societãþile, fie cã sînt subordonate Consiliului Local, fie celui judeþean, au fost obligate sã plãteascã taxe ºi impozite. Am aplicat legea pentru toatã lumea. La rîndul sãu, Primãria Piatra Neamþ a ajuns cu datoriile aproape la zero. Ne-a mai rãmas de achitat o anumitã sumã cãtre Aqua Calor. Dar, trebuie þinut cont de faptul cã am preluat-o cu datorii de circa 400 miliarde de lei ºi ne-am onorat obligaþiile financiare în proporþie de 75%“.
Primarul ªtefan mai susþine cã nu va face cheltuieli inutile cu editarea acestui raport, motiv pentru care va cãuta cãi de mediatizare mai puþin costisitoare.

Articol afisat de 1444 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective