Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Zile de foc pentru serviciile de urgenþã nemþene

• Unitatea de Primire a Urgenþelor a Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ a înregistrat în zilele de Crãciun circa 200 de consultaþii

Cadrele medicale care îºi desfãºoarã activitatea în serviciile de urgenþã ale Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ au avut parte de zile ºi nopþi de foc din Ajun ºi pînã în ultima zi a Crãciunului. Conform registrului de consultaþii de la Unitatea de Primire a Urgenþelor a celei mai mari unitãþi sanitare din judeþ, în acest interval au fost înregistrate circa 200 de consultaþii. Cei mai mulþi dintre pacienþii veniþi la spital au avut de suferit de pe urma exceselor culinare ºi bahice. Aceºtia acuzau colici biliare, gastrice sau renale, pentru cã, în ultimele zile, au lãsat deoparte tratamentele prescrise de medici ºi, dupã cîteva sãptãmîni de post, s-au înfruptat fãrã mãsurã din sãrmãluþe ºi fripturã, cîrnaþi, chiºcã, rãcituri, cozonaci. Suferinzilor li s-a administrat tratamentul adecvat, fiind þinuþi sub observaþie cîteva ore, dupã care au plecat acasã, promiþînd sã respecte regimul alimentar ºi medicaþia prescrisã.
Ca la fiecare sãrbãtoare religioasã care þine mai mult ºi oamenii au liber mai multe zile, nu au lipsit din peisaj „cetãþenii turmentaþi“. Aceºtia au început sã vinã la spital încã din dimineaþa de Ajun a Crãciunului, fie pe propriile picioare, fie aduºi de autosanitarele Serviciului de Ambulanþã care i-au cules de pe strãzi ºi uliþe. Dupã ce li s-au administrat perfuzii cu glucozã ºi fel de fel de vitamine ºi ºi-au revenit din beþie, mulþi dintre cheflii au plecat acasã, nefiind în stare sã achite taxa de 300.000 de lei pe care Spitalul Judeþean o percepe acestei categorii de pacienþi.
„Am avut de tratat zeci de pacienþi care au bãut peste mãsurã sau au mîncat fãrã mãsurã. Cei mai mulþi au probleme cronice de sãnãtate pe care în ultimele zile le-au neglijat, gîndindu-se cã o zi, douã, pot renunþa la tratament ºi regim ºi se pot înfrupta din mîncãrurile tradiþionale româneºti, mîncãruri foarte bune, dar numai pentru cei perfect sãnãtoºi“, a declarat doctor Iliana Nicorescu, ºefa Unitãþii de Primire a Urgenþelor din cadrul SJU Neamþ.
Cum de pe 24 decembrie pînã ieri medicii de familie nu au fost de gãsit ºi secþia Pediatrie a celei mai mari unitãþi sanitare din judeþ a fost asaltatã de copii de toate vîrstele care prezentau simptomele unor infecþii respiratorii mai mult sau mai puþin grave. Cazurile mai grave au fost internate, iar celelalte au primit tratament pentru acasã.

Articol afisat de 1391 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective