Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Confiscãri în operaþiunea „Racheta“

Confiscãri în operaþiunea „Racheta“

• ITM ºi IJP au sancþionat trei agenþi economici nemþeni pentru încãlcãri ale legislaþiei privind deþinerea ºi comercializarea petardelor • IJP a întocmit un dosar penal, iar ITM a aplicat douã avertismente •

Inspectoratul Teritorial de Muncã ºi Poliþia, desfãºoarã, din 12 decembrie ºi pînã în ultima zi a anului 2005, o campanie pentru verificarea respectãrii prevederilor legale privind deþinerea, transportul, manipularea, depozitarea ºi comercializarea obiectelor de distracþie pe bazã de amestecuri pirotehnice. Pînã în prezent au fost verificaþi 27 de agenþi economici din judeþ, fiind constatate încãlcãri ale prevederilor legale în trei cazuri. Astfel, la Roman, poliþia a confiscat din depozitul SC Grup Andra SRL întreaga cantitate de petarde gãsitã, întocmind ºi un dosar de cercetare penalã. Alþi doi agenþi economici au fost sancþionaþi cu avertisment de inspectorii de muncã.
Poliþiºtii nemþeni au fãcut prima capturã, a acestei ierni, de substanþe pirotehnice, joi, 8 decembrie, la Ghindãoani. În ziua respectivã, lucrãtorii Biroului Explozibili, Arme ºi Substanþe Toxice au fãcut un control în zonã în scopul prevenirii ºi combaterii faptelor de comerþ ilegale cu petarde ºi pocnitori. Cu aceastã ocazie, poliþiºtii au ajuns ºi la magazinul ce aparþinea lui Constantin A., de 36 de ani, din localitate, iar acolo au fost descoperite expuse la vînzare petarde de diferite mãrci. Pentru cã patronul respectiv nu deþinea autorizaþie pentru astfel de produse cu regim special, poliþiºtii au decis confiscarea toturor petardelor pe care le-au descoperit în magazin ºi într-un depozit, în total fiind vorba de 14.700 de bucãþi. Adiministratorul este acum cercetat pentru deþinere ºi comercializare de materii explozive, fãrã a avea autorizaþie în acest sens.
Verificãrile urmãresc dacã deþinãtorii de articole pirotehnice din judeþ sînt autorizaþi conform legii de cãtre Inspectoratul de Muncã ºi Poliþie, dacã miºcarea (intrarea/ieºirea) acestor articole se face în baza documentelor prevãzute de lege, dacã transportul lor respectã prevederile legale, dacã depozitarea ºi pãstrarea acestora este conformã, dacã sînt etichetate conform legii ºi au instrucþiuni de utilizare în limba românã ºi dacã sînt comercializate conform prevederilor legale în vigoare. Acþiunea a fost motivatã de o serie de evenimente grave petrecute în anii anteriori, cînd s-au produs numeroase accidente. Astfel, în perioada cuprinsã între sfîrºitul anului 2004 ºi începutul anului 2005 au fost înregistrate 579 cazuri de vãtãmãri corporale - din care 258 la copii sub vîrsta de 18 ani - produse prin utilizarea obiectelor artizanale ºi de distracþie pe bazã de amestecuri pirotehnice. 109 au fost vãtãmãri corporale grave: 20 cazuri de amputãri degete, 62 arsuri grave de gradul II, III ºi IV, 4 orbiri, 16 contuzii oculare severe º.a.

Articol afisat de 1474 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective