Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Andrei Gologan, despre un anumit fel de copilãrie

Andrei Gologan, despre un anumit fel de copilãrie

Ion Creangã vorbea în ale sale „Amintiri“ despre „hazul ºi farmecul copilãresc“ redat cu atîta puritate ºi veridicitate de harul neasemuit al humuleºteanului. Vremurile au trecut, copilãria este aceeaºi din toate timpurile ºi mereu alta, iar unii dintre copii, hãrãziþi de soartã, ºi-au consacrat-o unei idei sau unei pasiuni covîrºitoare. Andrei Gologan este unul dintre aceºtia. La prima vedere este asemeni tuturor copiilor buni: învaþã foarte bine, a luat premiul întîi în fiecare an, a obþinut cea mai mare medie generalã din Liceul de Artã „Victor Brauner“ din Piatra Neamþ, participã la concursurile de matematicã, vorbeºte ºi scrie cursiv în limba englezã, este interesat de calculator, pasionat de enciclopedii ºi cunoaºtere, ºi se socoate a fi unul dintre primii cinci rolleri din oraº.
Dar dincolo de toate acestea, Andrei este unul dintre cei mai talentaþi pianiºti ai urbei. Dovadã este palmaresul sãu impresionant: Premiul I la ºase ediþii ale Concursului Naþional Carl Czerny, Premiul I la douã ediþii ale Concursului Naþional Primãvara artelor Bacãu, Premiul I ºi Premiul special pentru cea mai bunã interpretare a unei lucrãri de Mozart la Concursul Naþional de Interpretare Mozart - ediþia a VI-a, Tîrgoviºte, douã premii la Concursul Internaþional Pro piano Bucureºti, Premiul I la trei ediþii ale Olimpiadelor de muzicã de la Iaºi, Galaþi ºi Piatra Neamþ, premii ºi menþiuni la Concursul Naþional Lira de Aur Suceava, Premiul I ºi nominalizare pentru Marele Premiu la Concursul Internaþional Miniatura romanticã de la Galaþi, menþiune la Concursul Internaþional Carl Filtsch de la Sibiu, Premiul I la Concursul Internaþional Citta di Minerbio, Italia, Premiul I la Concursul Carpineti in musica, Italia.
La numai nouã ani a avut primele recitaluri, alãturi de pianistul Iulian Arcadi Trofin, la Piatra Neamþ, Bacãu ºi Tîrgu Neamþ. Anul trecut a cîntat la Institutul Cultural Român din Budapesta ºi a participat la un turneu în Italia ºi Elveþia, unde a evoluat ºi în celebra Kleinersalle a Conservatorului din Zurich. A participat la trei ediþii ale cursurilor Musica in Amicitia organizate de maestrul sãu, pianistul Iulian Arcadi Trofin ºi la cinci ediþii ale Cursurilor Internaþionale de interpretare de la Piatra Neamþ.
În aceastã varã a cîntat în cadrul Vacanþelor Muzicale la Piatra Neamþ ºi în cadrul concertului organizat de Rotary Club Piatra Neamþ. În prajma Sãrbãtorilor de Iarnã, împreunã cu doi colegi ºi prieteni, tot pe atît de talentaþi - Daniel Ciobanu ºi George Todicã - se aflã într-un amplu turneu de concerte în Italia, urmînd sã concerteze la Los Angeles ºi în alte cîteva oraºe americane.
Un copil care ne face cinste, un copil despre care, negreºit, vom mai auzi. De remarcat este faptul cã Andrei Gologan a început sã studieze pianul de la vîrdta de 5 ani cu profesoara Magdolna Cozma, de la Liceul de Artã Piatra Neamþ.

Articol afisat de 3147 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan AMIRONOAIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective