Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Viceprimarul Ouatu continuã o tradiþie

Viceprimarul Ouatu continuã o tradiþie

• Vasile Ouatu va boteza primul copil nãscut în 2006 la Maternitatea Piatra Neamþ • acesta este un bãiat de 3,2 kilograme, care se va numi Vasile Alexandru ºi este cel de-al 26-lea fin al sãu • la Maternitatea Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ, în prima zi a anului au fost nãscuþi ºase copii •

Viceprimarul Vasile Ouatu continuã tradiþia începutã în 2000 ºi boteazã primul nãscut al anului 2006, un bãieþel de 3,2 kilograme, care a venit pe lume în noaptea dintre ani, la 2.15, ºi care se va numi Vasile Alexandru. Acesta a mers ieri la Maternitatea Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ, pentru a o vizita pe prima mãmicã a anului 2006, pentru a o cunoaºte ºi a o întreba dacã acceptã sã îi creºtineze copilul. Felicitãrile ºi urãrile de bine ale lui Vasile Ouatu, la început de nou an, au fost însoþite de un frumos buchet de trandafiri. Vãdit emoþionatã de propunerea venitã din parte cunoscutului om de afaceri nemþean, Alina Acostãchioaiei, în vîrstã de 19 ani, din Piatra Neamþ, a consimþit ca în afarã de unchiul sãu, care ºi-a exprimat dorinþa de a-i boteza copilul chiar din primul moment cînd a auzit despre existenþa lui, micuþul sã mai aibã un naº. „Am aflat despre faptul cã de cîtva vreme dumneavoastrã botezaþi primul nãscut din fiecare an ºi nu pot sã spun cã am ceva împotrivã. ÃŽncã de cînd a aflat cã sînt gravidã, un unchi de al meu a anunþat cã el vrea sã boteze copilul, dar sînt sigurã cã nu îl deranjeazã cã nu va fi singurul naº. Consider cã acesta este un semn bun pentru bãieþelul meu ºi cã este foarte norocos sã aibã doi naºi“, a declarat Alina Acostãchioaiei, mama primului nãscut al anului 2006. Dupã ce mama ºi naºul s-au înþeles asupra acestui aspect, managerul Vasile Ouatu a þinut cu tot dinadinsul sã îºi cunoascã finuþul ºi a mers în salonul unde acesta ºi mama sa sînt internaþi. Emoþionat, viceprimarul l-a privit ºi l-a luat în braþe pe micuþul Vasile Alexandru, pe care deja îl poate considera cel de al 26-lea fin al sãu.
Micuþul Vasile Alexandru este primul copil al soþilor Alina ºi Ovidiu Acostãchioaiei, în vîrstã de 19, respectiv 22 de ani, care ºi-au întemeiat familia în luna mai a anului 2005. Ambii soþi sînt angajaþi pe post de confecþioneri la SC Petroflax Piatra Neamþ ºi locuiesc împreunã cu bunicii Alinei, în casa acestora. ÃŽntrebatã ce îºi doreºte în general pentru copilul sãu, Alina a declarat: „Atît pentru el, cît ºi pentru noi îmi doresc doar sãnãtate, pentru cã este cel mai important lucru de care de poþi bucura. Celelalte lucruri sînt importante ºi ele, dar nu atît de mult precum sãnãtatea“.
Data botezului lui Vasile Alexandru urmeazã sã fie stabilitã în curînd, de îndatã ce pãrinþii ºi naºii se vor cunoaºte, dar, cel mai
probabil, copilul va fi creºtinat peste aproximativ o lunã.
Începînd din anul 2000, soþii Vasile ºi Elena Adriana Ouatu ºi-au propus sã boteze cel dintîi nãscut al noului an. Primul fin al anului 2000 a fost Mihaela Paula Spatariu, nãscutã la doar 5 minute dupã intrarea în noul an. Primul fin al mileniului III a fost Vasile Ciprian Munteanu. În anul 2004, familia Ouatu a avut parte de o surprizã: primii nãscuþi ai anului (la orele 4.00, respectiv 4.20) au fost gemenii Ioana Aghilina ºi Dragoº Vasile, ai familiei Iuliana ºi Neculai Savina din satul Ocea - comuna Grumãzeºti. Soþii Ouatu au mai avut o experienþã de acest gen în anul 1999, cînd au botezat tripleþii unei familii din Ghindãoani - Viorica, Alexandra ºi Elena.
„Din 2000, de cînd mi-a venit ideea sã botez primul nãscut al anului de la Maternitatea Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ, mã simt un mai bun creºtin ºi am sentimentul cã îmi merge mai bine.
Pentru mine nu are importanþã al cui este copilul ºi cine sînt pãrinþii. Dacã ei sînt de acord ºi acceptã ca eu fiu unul dintre cei care le boteazã copilaºul, mulþumirea mea este deplinã ºi consider cã acest gest este cel mai frumos cadou pe care mi-l fac an de an de onomastica mea“, a declarat viceprimarul Vasile Ouatu.
La Maternitatea Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ au fost aduºi pe lume, pe 1 ianuarie, ºase copii - patru bãieþi ºi douã fetiþe.

Articol afisat de 1588 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective