Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Excesele culinare ºi bahice au fãcut victime

• serviciile de urgenþã ale Spitalului Judeþean Neamþ au fost foarte aglomerate în Ajun ºi în primele zile ale anului 2006

Zeci de nemþeni care au mîncat ºi bãut fãrã mãsurã, în ultimele zile ale anului trecut ºi chiar de Revelion, au ajuns la spital în Ajunul Anului Nou ºi în primele douã zile ale lui 2006. Serviciile de urgenþã ale celei mai mari unitãþi sanitare din judeþ au fost asaltate de pacienþi care acuzau colici biliare, gastrice sau renale, pentru cã au lãsat deoparte tratamentele prescrise de medici ºi s-au înfruptat fãrã mãsurã din bucatele gustoase, dar nu prea sãnãtoase gãtite de Crãciun ºi de Revelion, pe care le-au ºi stropit din belºug cu bãuturã. Suferinzilor li s-a administrat tratamentul adecvat, fiind þinuþi sub observaþie cîteva ore, dupã care au plecat acasã, promiþînd sã respecte regimul alimentar ºi medicaþia prescrisã.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre medicul Iliana Nicorescu, ºefa Unitãþii de Primire a Urgenþelor din cadrul Spitalului Judeþean Neamþ, în Ajun de An Nou ºi în primele douã zile din 2006, numãrul pacienþilor ajunºi aici cu enterocolite, indigestii ºi colici a fost mai mare decît în ceilalþi ani. „Spre deosebire de alte revelioane, acum nu am avut aºa de mulþi beþivi, dar au fost destui. Aceºtia au început sã vinã la spital încã din dimineaþa de Ajun de Anul Nou.
Li s-au administrat perfuzii cu glucozã ºi vitamine, ºi-au revenit din beþie ºi au plecat acasã. Spre deosebire de alte sãrbãtori, a fost liniºte. Nu am avut victime ale petardelor, nu au fost nici agresiuni multe ºi nici accidente rutiere, dar balanþa a fost înclinatã în schimb de mulþi bolnavi, care, negãsindu-ºi medicul de familie, au venit la spital, fiind siguri cã nu pleacã neconsultaþi ºi fãrã reþetã“, a declarat doctor Nicorescu, ºefa Unitãþii de Primire a Urgenþelor a celei mai mari uniãþi sanitare din judeþ. Potrivit declaraþiilor aceluiaºi medic, o altã categorie de pacienþi care au solicitat consultaþii au fost cei cu probleme respiratorii, care prezentau simptomele unor viroze sau chiar ale gripei. Cei cu probleme majore au fost îndrumaþi cãtre Contagioase ºi Medicalã ºi au rãmas internaþi, iar celorlalþi li s-a prescris reþetã ºi au plecat acasã.
Foarte aglomerat ºi asaltat de pacienþi a fost ºi serviciul Urgenþe al secþiei Pediatrie a Spitalului Judeþean Neamþ, unde pînã ieri au ajuns peste 150 de copii care au fost consultaþi ºi diagnosticaþi cu infecþii respiratorii.

Articol afisat de 1548 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective