Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Doctor nemþean reclamat preºedintelui Bãsescu

• consilierul PSD Constantin Bostan a reclamat-o pe doctoriþa din Vãleni la preºedinte pe motiv cã ar fi refuzat sã-i consulte soþia • doctoriþa reclamatã neagã acuzaþia ºi susþine cã nu este vorba decît despre o nouã stratagemã a primarului pentru a-i discredita • scandalurile, care se þin lanþ la Vãleni, au reizbucnit, la începutul acestui an, cu ºi mai mare intensitate • „actorii“ sînt aceeaºi, „scenariul“ identic •

Scandalul de la Vãleni, dintre familia doctoriþei Delia Dragoº ºi administraþia publicã localã, a reizbucnit, la începutul acestui an, cu ºi mai multã vigoare ºi intensitate, dar cu aceeaºi „actori“ ºi din aceleaºi „motive“. Consilierul local PSD Constantin Bostan a gãsit un nou prilej de o a reclama pe soþia colegului sãu, consilierul liberal (fost PD), Sorin Dragoº. Acesta a înaintat o plîngere preºedintelui Traian Bãsescu, Casei Judeþene de Asigurãri de Sãnãtate, Colegiului Medicilor ºi „Monitorului de Roman“, prin care susþine cã, în ziua de 16 decembrie, la orele 10, s-ar fi prezentat la dispensarul din localitate cu soþia lui, dar cã doctoriþa Delia Dragoº ar fi refuzat sã o consulte. „Soþia mea s-a prezentat la cabinet pentru ca doctoriþa, care avea program, sã-i ia tensiunea arterialã. Abia cu o zi înainte, a fost externatã din Spitalul Roman. Se simþea rãu, avea ameþeli. ÃŽn timp ce aceasta urca pe scãri, doamna doctor Delia Dragoº, împreunã cu soþul acesteia, Sorin Dragoº, se aflau pe hol, gata de plecare. Cînd ne-a vãzut, a intrat în cabinet, blocînd uºa cu zãvorul. Soþul doamnei doctor a împins-o pe soþia mea pe scãri, spunîndu-i sã meargã s-o consulte primarul comunei. Eu am 71 de ani ºi soþia mea la fel. Sîntem pensionari, plãtim asigurãrile de sãnãtate ºi nu înþelegem de ce nu avem dreptul de a fi consultaþi de medicul de familie. De ce ne trimite la primar? Acesta este medic?“, susþine semnatarul memoriului. Acesta a spus cã de faþã se aflau Gheorghe Tãnase, din Moreni, ºi un þigan din satul Munteni, împreunã cu soþia lui.

„Consilierul Constantin Bostan vrea tratament special“
Familia Dragoº prezintã incidentul din alt punct de vedere, declarînd cã ºi noua jalbã face parte din strategia primarului, Ionel Stoleru ºi a apropiaþilor sãi, de a-i discredita ºi a-i determina sã plece din Vãleni. „Incidentul nu s-a petrecut, nici pe departe, aºa cum îl relateazã Constantin Bostan. Soþia sa este, într-adevãr, bolnavã. ÃŽn ziua respectivã, noi ne aflam pe holul dispensarului, pregãtiþi sã plecãm în teren, pentru vaccinarea antirujeolicã. Am consultat, de dimineaþã, cîþiva pacienþi, dupã care am rugat pe cei care mai aºteteptau sã înþeleagã cã este foarte urgentã campania de vaccinare ºi sã revinã mai tîrziu ori a doua zi. Majoritatea au priceput situaþia, cu excepþia lui Constantin Bostan, care a început sã facã un tãrãboi cumplit, solicitînd un tratament special. ªtim cã a trimis plîngeri peste tot, dar de acum ne-am învãþat ºi cu acest lucru“, au declarat soþii Dragoº. Aceºtia susþin cã, la rîndul lor, au trimis memorii preºedintelui Traian Bãsescu, Ministerului Sãnãtãþii, Consiliului Suprem al Magistraturii, cãrora le-au sesizat situaþia de la Vãleni, în care Consiliul Local refuzã sã-i concesioneze medicului de familie, aºa cum prevede legea, întreg spaþiul dispensarului, deºi existã indicaþii despre modul de aplicare, trimise de cãtre Ministerul Sãnãtãþii. „Norocul nostru cã, între timp, a intervenit cererea de retrocedare a clãdirii, trimisã de cãtre moºtenitorii boierului Stîrcea, care a revendicat toate spaþiile importante din comunã, inclusiv sediile Primãriei, Poliþiei ºi Dispensarului. Noi aºteptãm sã fim contactaþi de avocaþii acestuia ºi sîntem siguri cã vom ajunge la o înþelegere, deoarece, pe lîngã faptul cã am investit o sumã importantã în acest imobil, vor înþelege cã este vorba de o clãdire cu destinaþie de dispensar ºi credem cã vor fi de acord sã nu-i schimbe destinaþia. Vom vedea ce este de fãcut“, a declarat Sorin Dragoº.
Verificînd la Casa Judeþeanã de Asigurãri de Sãnãtate ºi la Colegiul Medicilor am constatat cã cele douã instituþii primiserã, deja, plîngerea consilierului Constantin Bostan, pe care au înregistrat-o ºi urmeazã s-o soluþioneze în termenul legal, de 30 de zile. „Eu am fãcut parte din prima comisie de anchetã, a Colegiului Medicilor. Deºi sînt vicepreºedinte al PSD, cred cã activitatea medicalã nu trebuie absolut deloc politizatã, cãci boala nu are culoare politicã. Nu ºtiu ce corespondenþã s-a primit la Colegiul Medicilor, dar mã voi interesa ºi aceasta va intra în cercetarea organelor jurisdicþionale abilitate ale Colegiului“, a declarat doctor Dan Arvãtescu, membru al Colegiului Medicilor. Reamintim faptul cã la Vãleni au fost mai multe comisii de anchetã de la Prefecturã, Direcþia de Sãnãtate Publicã, CJAS, de-a lungul anului 2005, constatînd starea de conflict dintre medicul de familie Delia Draºoº, primar ºi Consiliul local, din care face parte ºi Sorin Dragoº. Dintre reclamanþii „tradiþionali“ ai doctoriþei face parte ºi consilierul Constantin Bostan. Comuna Vãleni se aflã la o distanþã de 30 de kilometri de Roman, medicul de familie avînd în evidenþã aproximativ 1.600 de pacienþi, fiind singurul din zonã.

Articol afisat de 1517 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective