Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Secretarul Primãriei Ruginoasa susþine cã a fost bãtut de o rudã a primarului

Secretarul Primãriei Ruginoasa susþine cã a fost bãtut de o rudã a primarului

• victima ºi-a scos certificat medico-legal ºi intenþioneazã sã-l dea în judecatã pe presupusul agresor • primarul Gicã Ciobanu a declarat cã nu are cunoºtinþã de incident • fondul «Problemei Ruginoasa» este vechi ºi a cãpãtat în timp fel de fel de conotaþii, chiar sexuale •

ªirul scandalurilor din Primãria Ruginoasa, care au cãpãtat de-a lungul timpului chiar ºi tentã sexualã, au revenit în prim-plan ºi anul acesta, cu aceiaºi „actori“. Incidentele din administraþia nou-înfiinþatei comune au ajuns în atenþia organelor de anchetã, în urma unei presupuse agresiuni „cu tentã“ de ultraj, asupra secretarului Primãriei Ruginoasa, Vasile Moisã. Fapta ar fi fost sãvîrºitã de cãtre Neculai Mitrea, al cãrui fiicã, la rîndul ei, l-a acuzat, anul trecut, pe secretar, de avansuri sexuale. Vasile Moisã, abia întors, de o zi, la serviciu, dupã douã luni de concediu medical, ar fi fost bãtut, miercuri, 4 ianuarie ºi joi, 5 ianuarie. „Primarul ºi-a adus rudele sã mã batã în primãrie. Mã mirã cã acesta susþine cã nu ºtie nimic, de vreme ce am fost agresat chiar de un vãr de-al sãu, care se afla în stare avansatã de ebrietate. Acesta din urmã a intrat în Primãrie, miercuri, 4 ianuarie, în prima mea zi de lucru, dupã un concediu medical de douã luni. Incoerent, a început sã mã înjure, m-a lovit cu o curea ºi cu picioarele. Avea în mînã un cuþit, pe care îl agita tot timpul. Am ieºit din birou ºi m-am refugiat în casierie, unde a intrat dupã mine, începînd din nou sã mã loveascã. ÃŽmi reproºa o poveste cu un pãmînt pe care nu i l-aº fi dat, cînd eram secretar la Dulceºti. Am fãcut plîngere la Inspectoratul Judeþean de Poliþie pentru ultraj ºi, dupã ce-mi voi scoate certificat medico-legal, îl voi da în judecatã. Nu este posibil sã se întîmple aºa ceva, într-o instituþie a statului ºi nimeni sã nu intervinã. Mi-a rupt o ureche, mi-a sfîºiat hainele de pe mine. Primarul Gicã Ciobanu, care este vãr bun cu agresorul, a ieºit, s-a uitat ºi a intrat în birou, fãrã sã intervinã. Am anunþat Prefectura despre acest caz“, a declarat Vasile Moisã. Acesta crede cã toatã povestea are în spate faptul cã, revenind la serviciu, i-a solicitat primarului Ciobanu sã-i înapoieze cei 3.000 de euro, pe care i-ar fi împrumutat în urmã cu doi ani jumãtate.
Revenind la presupusa agresiune, Neculai Mitrea ar fi fost, în cele din urmã, scos din birou de cãtre casier ºi inspectorul de la impozite ºi taxe, pe care secretarul îi va chema în instanþã sã depunã mãrturie. Primarul comunei, Gicã Ciobanu, nu ºtie nimic din ceea ce s-a întîmplat în instituþia pe care o conduce, afirmînd cã a fost plecat la Piatra Neamþ, avînd un proces cu directorul Oficiului Prefectural Roman, Nicu Chirilã. „Eu unul nu ºtiu nimic, pentru cã am avut un proces cu Nicu Chirilã, cu care am ajuns la un consens. Eu am fost plecat ºi astãzi (5 ianuarie, n. red.) la deszãpezire, în sat. Nu prea stau în primãrie. Nu pot sã vã garantez cã cei doi vor sã vorbeascã cu presa“, a spus Gicã Ciobanu. Reprezentanþii Prefecturii sînt sãtui de scandalurile repetate de la Ruginoasa. Suprefectul Vasile ªendrea a declarat cã a fost informat de incident, telefonic. „Aºteptãm ca primarul comunei, Gicã Ciobanu, sã declanºeze o comisie de anchetã ºi, în funcþie de concluziile acesteia, noi vom sesiza, dacã este cazul, organele abilitate sã facã astfel de cercetãri. Noi ºtiam cã secretarul este în concediu medical. Sînt niºte lucruri care nu ne convin acolo. Conform prevederilor actualei legislaþii, prefectul nu mai are dreptul sã propunã revocarea secretarului. Acest lucru îl pot face primarul ºi Consiliul Local care vor cere anchetã din partea Agenþiei Naþionale a Funcþionarului Public, urmînd procedura de sancþionare a secretarului. De altfel, acum este ºi perioada de acordare a calificativelor pentru activitatea depusã de secretar, pe care o face tot primarul ºi Consiliul Local“, a declarat Vasile ªendrea.

Noi acuze penale
Reamintim cã, la Ruginoasa, de mai bine de un an, de la înfiinþarea comunei, scandalurile se þin lanþ, între primarul Gicã Ciobanu ºi ºase consilieri PSD, pe de o parte, ºi grupul de cinci consilieri ai Alianþei DA, pe de altã parte. S-au fãcut numeroase sesizãri la Prefecturã, la Curtea de Conturi, la Parchet, Poliþie. La un moment dat, în acest scandal a fost implicatã ºi o nepoatã a primarului Ciobanu, E.M., consilier PSD, fiica celui reclamat acum, care a fost obligatã pe linie de partid sã demisioneze din funcþia de ales local. Neculai Mitrea ºi soþia sa au reclamat la Prefecturã, în numele fiicei lor, faptul cã secretarul Vasile Moisã i-ar fi fãcut avansuri acesteia. Contactatã telefonic, fosta consilierã, transferatã între timp la o ºcoalã în oraº, a refuzat sã facã declaraþii. ÃŽncercãrile noastre de a-l contacta pe presupusul agresor nu au avut succes. Purtãtoarea de cuvînt a Inspectoratului Judeþean de Poliþie (IJP) Neamþ, subinspectorul Cãtãlina Bãdeanu, a declarat cã reclamaþia de ultraj a secretarului Vasile Moisã va fi datã spre cercetare Poliþiei Roman. „Situaþia de la Ruginoasa este cunoscutã ºi de cãtre domnul inspector ºef. Secretarul Primãriei a anunþat telefonic pe ºeful de post despre acest incident. Urmeazã ca, în cursul zilei de vineri, 6 ianuarie, partea vãtãmatã sã depunã o plîngere scrisã, care va fi înaintatã, spre cercetare, Poliþiei Roman, cu atît mai mult cu cît secretarul se va prezenta ºi cu certificat medico-legal“, a precizat purtãtoarea de cuvînt a IJP.
FOTO: ecretarul Vasile Moisã susþine cã a fost agresat de rudele primarului Gicã Ciobanu

Articol afisat de 1961 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective