Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Un nou pas în implementarea proiectului „Managementul Deºeurilor“

Un nou pas în implementarea proiectului „Managementul Deºeurilor“

• 80.000 de gãleþi vor fi distribuite pietrenilor pentru preselectarea deºeurilor din apartamente

Autoritãþile locale pietrene vor începe, de sãptãmîna viitoare, sã distribuie gãleþile - care vor fi folosite pentru preselectarea deºeurilor în apartamente - cãtre asociaþiile de proprietari/ locatari.
Rezultat al implementãrii proiectului privind Managementul Deºeurilor, acþiunea ar fi trebuit începutã în preajma Crãciunului, însã a fost amînatã.
Circa 80.000 de gãleþi vor fi distribuite gratuit proprietarilor de apartamente ºi locatarilor. Acestea vor fi repartizate celor 246 de asociaþii de proprietari de cãtre reprezentanþii Primãriei ºi societãþii Salubritas, fiecãrui apartament revenindu-i cîte douã gãleþi - una gri pentru deºeuri nemenajere, respectiv una verde - pentru deºeuri menajere.
Prin acelaºi proiect, municipiul Piatra Neamþ a primit 4.400 de containere, cîte 1.100 pentru depozitarea deºeurilor organice, sticlei ºi plasticului, hîrtiei ºi cartonului, precum ºi pentru deºeurile reziduale, fiecare cu o capacitate de 660 litri. De asemenea, au fost aduse ºi 10.000 de containere - cîte 5.000 pentru depozitarea deºeurilor organice, respectiv reziduale - a cîte 60 de litri fiecare, destinate caselor.
Noile achiziþii rãmîn, însã, la Depozitul Ecologic, sub paza strictã a unei firme specializate, pînã la selectarea, prin licitaþie internaþionalã, a operatorului de salubrizare. „Eu cred cã au fost fãcuþi, în anul care a trecut, paºi importanþi în implementarea proiectului privind Managementul Deºeurilor. Cert este cã, în urmãtoarele ºase luni, va trebui sã îl finalizãm. Probabil cã, în aprilie sau mai, vom organiza ºi licitaþia pentru selectarea operatorului de salubrizare. Chiar dacã au mai fost mici sincope, ori unele nemulþumiri în privinþa amplasãrii noilor europubele, cred cã vom reuºi sã implementãm acest proiect care ne este necesar în perspectiva intrãrii în Uniunea Europeanã“, a declarat Gheorghe ªtefan, primarul municipiului Piatra Neamþ.
Unul dintre cele mai dificile aspecte ale implementãrii acestui proiect rãmîne mentalitatea pietrenilor. Anul trecut, municipalitatea pietreanã a organizat cîteva dezbateri publice pe tema acestui proiect, celor prezenþi explicîndu-li-se ce va însemna pentru Piatra Neamþ colectarea selectivã a deºeurilor. De asemenea, a fost organizatã o amplã campanie de promovare a acestui proiect în unitãþile de învãþãmînt, dar ºi în alte instituþii de pe raza municipiului Piatra Neamþ. Acþiunea s-a datorat atît numeroaselor reacþii negative ale populaþiei, în perspectiva colectãrii selective a gunoiului, cît ºi dorinþei municipalitãþii de a oferi o serie de repere copiilor ºi tinerilor, în sensul necesitãþii protejãrii mediului.

Articol afisat de 1571 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective