Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Puterea voteazã la comandã, iar Opoziþia - ca scaunele

Puterea voteazã la comandã, iar Opoziþia - ca scaunele

• aceasta este opinia consilierilor PSD din legislativul municipiului Piatra Neamþ

Consilierul local Adriean Chirilã, preºedinte al Organizaþiei PSD Piatra Neamþ, a acuzat grave nereguli în desfãºurarea activitãþii legislativului local pietrean. Acesta considerã cã consilierii din Alianþa PNL-PD aplicã tactica faptului împlinit, forþînd votarea unor proiecte de hotãrîri fãrã ca acestea sã poatã fi analizate, în prealabil. „Consiliul Local trebuie sã îºi modifice sistemul de lucru. Sã lucreze corect ºi dupã regulament. Acesta nu se prea respecta nici cînd eram eu viceprimar, dar nu aveam cum interveni. ÃŽn primul rînd, se depun proiecte de hotãrîri pe ordinea de zi fãrã a mai avea timp sã le citim, deºi, în mod normal, trebuie depuse cu cinci zile înainte. A fost o ºedinþã în care a venit o singurã mapã. Ce mai puteam face atunci? Nu pot spune cã acest Consiliu funcþioneazã extraordinar atît timp cît se voteazã 40 de hotãrîri într-o orã. Este imposibil. Bineînþeles cã acei care sînt la Putere funcþioneazã cu votul la comandã. Atunci cînd eºti consilier, cînd mergi la ºedinþã, trebuie sã ºtii ce sã faci, cum citeºti proiectul de hotãrîre, sã vezi ce amendamente poþi gãsi, sã vii cu comentarii. Dar, asta înseamnã cã trebuie sã fie timp pentru studierea hotãrîrilor“, a subliniat Adriean Chirilã. Cum voteazã, în acest context, consilierii locali? „ Dacã îþi bagã proiectul de hotãrîre cu douã minute înainte cum sã votezi? Votezi ca un scaun“, a conchis consilierul Chirilã (foto).
ÃŽn calitate de lider al grupului de consilieri PSD, dar ºi de preºedinte al Organizaþiei Municipale Piatra Neamþ, el este de acord cu faptul cã unii dintre colegii sãi sînt inactivi la ºedinþele de Consiliu Local, dar considerã cã lucrurile se vor îndreptat odatã cu aplicarea criteriilor de performanþã în activitatea membrilor PSD din legislativul local. Practic, regulamentul cãruia trebuie sã i se supunã aleºii locali social-democraþi ºi criteriile de evaluare a activitãþii acestora reprezintã o concepþie a Organizaþiei Municipale Piatra Neamþ a PSD, acestea urmînd sã fie extinse atît la nivelul Organizaþiei Judeþene, cît ºi a celorlalte organizaþii locale. „Noi vrem sã arãtãm cetãþenilor din Piatra Neamþ cã, pe problemele esenþiale, colegii noºtri consilieri se vor bate. ªi în acest an, noi vom face în continuare analize ale activitãþii consilierilor. Nu putem concepe o echipã care sã lucreze haotic ºi, eventual, în interes personal. Aceºti oameni trebuie sã respecte dorinþele cetãþenilor care i-au votat“, a opinat Marius Munteanu, vicepreºedinte al PSD Neamþ.

Articol afisat de 1571 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective