Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 7 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pamflet impozitat

Disperat cã nu mai are bani la buget, ca sã plãteascã lefurile grase ale demnitarilor ºi procesele pierdute la CEDO, statul bagã taxe ºi impozite pe orice, numai banul sã iasã! Dupã ce cã omul nu are nici dupã ce bea apã, i se pun acum în cîrcã tot felul de noi dãri, care mai de care mai fistichii.
Taxa pe balcoane. Ca orice lege ºi asta este ambiguã. Unii au înþeles cã e vorba de balconaºul apartamentului nostru drag, acolo unde þinem iarna cartofii ºi lemnele, acolo unde ieºim la fumat ºi de unde ne aruncãm cînd ne vin facturile la întreþinere. Alþii au înþeles cã ar fi o taxã pe „balcoanele“ muierii, þîþele alea în care unele nebune au bãgat silicoane la greu. ÃŽn primul caz ar fi o taxã pe calicie, în al doilea... pe fudulie! Vor fi exceptate de la taxã muierile tip ºnur, care þin în sutien niºte bubiþe în loc de sîni. Vorba aceea: „cine are sã-i trãiascã, cine nu.. poate-o sã-i creascã!
Taxa pe coºuri: Aceastã taxã se va aplica mai ales în mediul rural, dar nu vor fi exceptate nici coºurile de pe blocuri, coºuri tip „Tunurile din Navarrone“. Plata se va face în funcþie de volumul de fum emanat, de unde derivã ºi obligativitatea deþinãtorilor de coºuri de a-ºi monta fumometre pe hogeaguri. ÃŽn colaborare cu Ministerul Tineretului ºi Ministerul ÃŽnvãþãmîntului, se vor impozita ºi coºurile apãrute la adolescenþii care citesc Play-boy...
Taxa pe soacre. Este o taxã logicã. Dacã s-a pus taxã pentru cîini ºi pisici, animãluþele care vieþuiesc la noi în apartament, de ce nu s-ar pune ºi pe soacre? Daþi-vã seama ce amar de parale ar veni la bugetul þãrii, ca sã nu mai vorbim de efectele secundare. Cã dupã ce s-a introdus taxa pe cãþeluºi ºi motãnei, o groazã de lume a renunþat la acest obicei prost de a þine dihãnii în casã.
Impozitul pe plecat: Dacã existã un impozit pe venit, de ce n-ar exista un impozit pe plecat? Nu putem sã ne referim aici la transporturi, pentru cã s-ar suprapune cu taxa Bãsescu. De aceea, taxa aceasta se referã la ãia care sînt puþin plecaþi cu duhul, o resursã mare la buget þinînd cont de numãrul lor impresionant ºi în continuã creºtere. Populaþia creºte, dar, din pãcate, cantitatea de inteligenþã rãmîne constantã...
Impozitul pe calicie: Fiecare cetãþean al þãrii plãteºte contribuþia sa la bugetul de stat, cu excepþia unei categorii sociale ce trãieºte sub pragul sãrãciei. Pentru a elimina frustrarea din sufletul lor, provocatã de faptul cã ei nu plãtesc nimic, se va introduce aceastã taxã reparatorie. Sumele vor fi modice, putînd fi lesne acoperite prin prestarea a 10-15 zile de cerºit/lunã.
Taxa pe scîrbã: O serie de domni ºi tovarãºi, mai ales unii din Ardeal au declarat cã li-e scîrbã de români ºi România. Chiar ºi dom' preºedinte la un moment dat, a declarat cã îi e scîrbã de jocurile politice care se fac... De aceea se introduce impozitul pe scîrbã, un ban bun care va intra la bugetul de stat din partea scîrbiþilor. Scîrbe!
N.R. De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere, dar Ministerul Finanþelor funcþioneazã dupã alte percepte înþelepte, care percep taxe ºi de pe viu ºi de pe mort. Cei care se eschiveazã de taxe se îmbogãþesc, e clar cã nu existã taxe pentru bogaþi. Existã însã taxa pe calicie. Populaþia caliceºte mereu ºi nu mai are practic nimic în buzunar, aºa cã taxa pe calicie se va înscrie lunar ca datorie cãtre Stat ºi se va transmite urmaºilor prin testament autentificat la notariat. Pînã la urmã tot se gãseºte un prost sã plãteascã.

Articol afisat de 1463 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Mihai ILIESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective