Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primar terorizat

Primar terorizat

• unui romaºcan schizofren cu accese de violenþã i s-a pus pata pe familia primarului Romanului • în perioada Crãciunului 2005, bolnavul psihic a distrus cu o rangã autoturismul BMW al fratelui primarului Cãrpuºor, precum ºi poarta ºi soneria mamei acestuia • Liviu Iurac îi reproºeazã primarului de Roman cã nu i-a aprobat cererea de a contrui un bloc cu 90 de etaje • pacientul Psihiatriei, internat de mai multe ori la Gîdinþi, va fi supus uneri expertize de specialitate •

Familia primarului de Roman, Dan Ioan Cãrpuºor, fratele ºi mama acestuia, sînt terorizate de cîteva sãptãmîni de un bolnav psihic. Liviu Iurac, în vîrstã de 26 de ani, din Roman, diagnosticat de cãtre medicii psihiatri romaºcani drept schizofren cu accese de violenþã, a pornit acest rãzboi psihologic deoarece, susþine el, alesul romaºcanilor nu ar fi fost de acord cu iniþiativa lui de a construi un bloc cu 90 de etaje ºi, în consecinþã, nu i-a aprobat cererea în acest sens. Fiind foarte supãrat ºi simþindu-se jignit de acest refuz al lui Dan Ioan Cãrpuºor (foto), Iurac a dezvoltat o obsesie faþã de acesta, ajungînd chiar sã profereze ameninþãri cu moartea la adresa primarului. Persoane din anturajul lui Iurac suþin cã acesta a afirmat cã vrea sã îi taie gîtul primarului. Primele acte de rãzbunare s-au manifestat luna trecutã, în perioada Crãciunului, cînd acesta a distrus cu o rangã autoturismul marca BMW aparþinînd lui Adrian Cãrpuºor, fratele primarului, dupã care a distrus soneria ºi poarta mamei celor doi. Solicitîndu-se sprijinul Poliþiei, Iurac a fost identificat în seara cu pricina, cînd au fost demarate ºi cercetãrile împotriva sa. De faþã cu anchetatorii, agresorul ºi-a recunoscut faptele ºi, mai mult decît atît, ºi-a reiterat intenþiile criminale faþã de primar. Cu toate acestea, tot el a depus o plîngere penalã împotriva lui Dan Ioan Cãrpuºor, care l-ar fi lovit în ziua cînd s-au întîlnit la sediul Poliþiei.
Speriat de gesturile ºi intenþiile lui Iurac, edilul Romanului s-a adresat Poliþiei ºi Parchetului din localitate, solicitînd sã se ia mãsurile ce se impun astfel încît el ºi familia sã nu fie în pericol. „ÃŽntrucît consider cã sînt un cetãþean aflat sub protecþia instituþiilor statului, îngrijorat de integritatea mea ºi a familiei mele, am tras un semnal de alarmã Poliþiei ºi Procuraturii. Aflînd cã acest Liviu Iurac pe care pînã nu demult nu l-am cunoscut, este bolnav psihic ºi foarte agresiv ºi cã de mai multe ori a fugit de la Spitalul Gîdinþi, unde a fost internat, am solicitat instituþiilor statului sã ia mãsurile ce se impun. Adicã sã fie internat într-o instituþie specializatã unde sã fie tratat, dar ºi þinut sub pazã, întrucît e clar cã reprezintã un pericol public“, a declarat primarul Romanului, Dan Ioan Cãrpuºor.

Dacã are discernãmînt, schizofrenul violent va fi internat la Spitalul Grajduri
Ieri dimineaþã, „mascaþii“ din cadrul Poliþiei Neamþ, l-au identificat ºi transportat pe Liviu Iurac la secþia Psihiatrie a Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ, unde a rãmas internat, urmînd ca astãzi sã fie supus unei expertize psihiatrice. Astfel, psihiatrii ºi medicii legiºti vor stabili dacã are sau nu discernãmîntul abolit, dacã este sau responsabil de faptele sale ºi dacã poate fi considerat un bolnav periculos. „Dacã la evaluarea psihiatricã se constatã cã pacientul are discernãmînt ºi cã este un bolnav periculos, care se încadreazã la articolul 114 al Codului Penal, se dispune mãsura efectuãrii tratamentului de specialitate în Spitalul Grajduri din judeþul Iaºi, iar, dacã Justiþia îºi face treaba, aceasta este pusã rapid în aplicare. La ora actualã, în judeþ existã aproximativ 40 de bolnavi psihic periculoºi cãrora li s-a recomandat internarea la Grajduri“, a precizat doctor Cornelia Maria Vulpe, ºefa secþiei Psihiatrie a Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ.
Se pare cã, în urmã cu cîþiva ani, Liviu Iurac s-a aflat în îngrijirea cadrelor medicale ale secþiei Psihiatrie a Spitalului Roman, care au considerat cã locul lui este la Spitalul de boli cronice Gîdinþi. ÃŽn mai multe rînduri el a fost internat în acea unitate sanitarã, de unde a fugit. Dupã una dintre „evadãri“, pacientul a dat foc apartamentului mamei sale. Deºi mama sa l-a reclamat atunci Poliþiei ºi i-a intentat proces, în final ºi-a retras plîngerea împotriva lui. ÃŽn aceste condiþii Justiþia a decis doar cã lui Iurac îi este interzis sã mai intre în casa mamei sale. Bãrbatul ºi-a manifestat anul trecut violenþa ºi faþã de doctoriþa Andrieº, psihiatrul romaºcan care l-a îngrijit, strîngînd-o de gît ºi proferînd ameninþãri cu moartea.

Articol afisat de 1544 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective