Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Gheaþã ºi indiferenþã

Gheaþã ºi indiferenþã

• reprezentanþii Publiserv ºi Salubritas se luptã cu capriciile iernii • asociaþiile de proprietari, firmele ºi instituþiile publice ignorã obligaþiile de a-ºi curãþa trotuarele ºi spaþiile din jurul blocurilor •

Chiar dacã ºi-a intrat mai tîrziu în drepturi, aceastã iarnã se dovedeºte a fi deosebit de capricioasã. Marþi searã, un fenomen mai puþin obiºnuit - a plouat, iar pãmîntul îngheþat a favorizat apariþia poleiului - a creat dificultãþi atît în circulaþia autoturismelor, cît ºi a pietonilor. Conducerea societãþii Publiserv a dispus scoaterea pe strãzi a utilajelor, pentru împrãºtierea materialului antiderapant, precum ºi a soluþiei de clorurã de calciu, pentru topirea pojghiþei de gheaþã. „Operaþiunile au durat circa douã ore. O situaþie mai dificilã se înregistreazã pe variantã, aceasta aflîndu-se în administrarea celor de la drumuri naþionale. Ne-au fãcut, pentru luna decembrie, o comandã pentru curãþarea acesteia, dupã care s-au fãcut cã au uitat de ea. De la începutul lui ianuarie, administratorul drumurilor naþionale a lucrat cîteva zile, a împrãºtiat material antiderapant, în fapt un nisip dintr-un sort care reprezenta un pericol pentru parbrizele maºinilor. S-au oprit, dupã care au apelat din nou la noi. Urmeazã sã înlãturãm aceste dificultãþi ºi sperãm sã putem curãþa ºi varianta“, a declarat Dan Gheorghiu, managerul de proiect al Publiserv. Reprezentantul societãþii de interes local a sesizat cã, de la cãderea ninsorilor, foarte puþine asociaþii de proprietari/ locatari, ca ºi agenþi economici „au bãgat de seamã cã au o serie de obligaþii în plus“, în sensul curãþãrii aleilor ºi spaþiilor din jurul blocurilor, ca ºi a trotuarelor din faþa sediilor. „ÃŽn general, cei care deþin magazine mici au ieºit la curãþarea trotuarelor“, a subliniat Dan Gheorghiu.

Gheaþa de pe trotuare dã de furcã celor de la Salubritas
Circa 40 de muncitori ai Salubritas au fost scoºi la curãþarea trotuarelor, podurilor, scãrilor de acces ºi trecerilor de pietoni. De asemenea, în scurt timp, vor fi angajaþi, pe perioadã determinatã, încã 10 oameni care se vor ocupa de curãþarea zãpezii ºi gheþii. Reprezentanþii societãþii de salubrizare au remarcat acelaºi aspect: slaba implicare a comunitãþii în curãþarea gheþii de pe trotuare ºi de pe alei. „Am ieºit cu sãrãriþele pentru a împrãºtia material antiderapant ºi clorurã de calciu de cîte ori a fost nevoie, mai ales pe strãzile principale. Noi am sesizat conducerea Primãriei Piatra Neamþ cu privire la faptul cã multe asociaþii de proprietari/ locatari, firme, dar ºi instituþiile publice nu s-au implicat în acþiunile de curãþare a gheþii. Acestea au anumite obligaþii, pentru neonorarea cãrora sînt pasibile de amenzi“, a declarat Tatiana Ciucanu, managerul financiar al societãþii Salubritas.

Avertismente pentru cei certaþi cu civilizaþia
De la Primãria Piatra Neamþ a început sã curgã cu avertismente scrise pentru nerespectarea Hotãrîrii Consiliului Local cu privire la curãþarea zãpezii de pe trotuare ºi aleile aferente zonei locuite sau a spaþiilor comerciale, pînã acum numãrul acestora ajungînd la 20. Cei vizaþi au fost anunþaþi cu privire la sancþiunile pe care le riscã: cuprinse între 3 ºi 5 milioane lei - în cazul persoanelor fizice, ºi între 10-15 milioane lei, în cazul persoanelor juridice. „Sper cã avertismentele date, pînã în prezent, sã determine cetãþenii ºi pe cei ce deþin spaþii comerciale sã se implice mai mult în respectarea hotãrîrilor de Consiliu Local. Dacã nu vom reuºi sã convingem cetãþenii prin avertismente, vom trece la mãsuri mai radicale, respectiv amenzi“, a declarat primarul Gheorghe ªtefan. Potrivit lui Dan Cîmpeanu, directorul Direcþiei Tehnice din cadrul Primãriei Piatra Neamþ, au fost trimise pe teren nu mai puþin de 13 echipe, în total 24 de angajaþi, din cadrul Direcþiei Tehnice ºi a celei Corp Control, care se ocupã de identificarea celor care nu vor sã dea curs prevederilor locale, ca ºi de monitorizarea activitãþii societãþilor Publiserv ºi Salubritas. Reprezentanþii Direcþiei de Poliþie Comunitarã, din cadrul Primãriei Piatra Neamþ, au aplicat o amendã de 10 milioane lei Asociaþiei de Proprietari nr. 71 din cartierul Precista.

Articol afisat de 1463 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective