Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Totul despre acordarea indemnizaþiei de creºtere a copilului

• noile prevederi stabilesc condiþii diferite pentru întocmirea dosarelor necesare acordãrii indemnizaþiei

Noile prevederi intrate în vigoare de la 1 ianuarie 2006 pentru acordarea indemnizaþiei de creºtere a copilului stabilesc condiþii diferite pentru întocmirea dosarelor.
Astfel, persoanele care au beneficiat de indemnizaþie pînã la 31.12.2005 de la angajatori au nevoie de urmãtoarele documente: (1) cerere/declaraþie pe propria rãspundere, vizatã de primarul localitãþii de domiciliu (formular tip procurat de la sediul Direcþiei de Muncã, Solidaritate Socialã ºi Familie Neamþ sau de la primãria de domiciliu); (2) adeverinþã eliberatã de angajator (formular tip procurat de la sediul Direcþiei de Muncã, Solidaritate Socialã ºi Familie Neamþ sau de la primãria de domiciliu); (3) copie dupã certificatul de naºtere al copilului; (4) copia actului de identitate al beneficiarului indemnizaþiei; (5) copia dupã cererea depusã de beneficiar la angajator în vederea acordãrii concediului pentru creºterea copilului, care trebuie sã conþinã numãrul ºi data înregistrãrii la angajator.
Persoanele care au beneficiat de indemnizaþie pînã la 31.12.2005 în urma unui contract de asigurare încheiat cu Casa Judeþeanã de Pensii sau în baza statutului de ºomer de la Agenþia Judeþeanã pentru Ocuparea Forþei de Muncã nu trebuie sã prezinte decît cererea/declaraþia pe propria rãspundere, vizatã de primarul localitãþii de domiciliu - formular tip procurat de la sediul Direcþiei de Muncã, Solidaritate Socialã ºi Familie Neamþ sau de la primãria de domiciliu. În acest caz, restul documentelor este preluat odatã cu dosarele întocmite deja la instituþiile respective.
Persoanele care beneficiazã de indemnizaþie pentru creºterea copilului nãscut dupã 01.01.2006 trebuie sã depunã urmãtoarele documente: (1) cerere/declaraþie pe propria rãspundere, vizatã de primarul localitãþii de domiciliu (formular tip procurat de la sediul Direcþiei de Muncã, Solidaritate Socialã ºi Familie Neamþ sau de la primãria de domiciliu); (2) copie dupã certificatul de naºtere al copilului; (3) copia actului de identitate al beneficiarului indemnizaþiei; (4) certificatul de persoanã cu handicap al copilului, dupã caz; (5) alte acte necesare dovedirii calitãþii care conferã dreptul la acordarea prestaþiilor stabilite de O.U.G. nr. 148/2005.
La Direcþia de Muncã, Solidaritate Socialã ºi Familie Neamþ s-au primit, pînã în prezent, 629 de dosare de la Casa Judeþeanã de Pensii, 158 de la Agenþia Judeþeanã pentru Ocuparea Forþei de Muncã, ºi 305 de la angajatori. Specialiºtii Direcþiei de Muncã estimeazã la circa 2.000 numãrul persoanelor care vor primi indemnizaþii pentru creºterea copilului în aceastã perioadã, în conformitate cu noile prevederi.

Articol afisat de 3417 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective