Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 12 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Romconstruct, acuzatã cã a lãsat la opaiþ 25 de familii

Romconstruct, acuzatã cã a lãsat la opaiþ 25 de familii

• locatarii din cele 25 de apartamente ale blocului M-8 secund ºi patru agenþi economici acuzã cã au rãmas pe întuneric din cauza SC „Romconstruct“ • proprietarii apartamentelor din scara A nu au contract direct cu Electrica, pentru cã, la darea în folosinþã a apartamentelor, nu s-a achitat taxa de branºament separat • managerul SC Romconstruct este de pãrere cã firma „i-a dus în spate“ pe locatari •

Locatarii scãrii A, formatã din 20 apartamente, aparþinînd blocului M-8 secund din Pietonalul ªtefan cel Mare, s-au trezit în dimineaþa zilei de 11 ianuarie fãrã curent electric, deºi aceºtia au susþinut cã ºi-au achitat consumurile de energie, prin ºantierul „Romconstruct“, proprietarul contractului cu societatea de distribuþie a energiei electrice. ÃŽn aceeaºi situaþie se aflau ºi patru societãþi comerciale, de la parterul blocului. „Povestea este ceva mai lungã ºi þine de modul de încheiere a contractelor, în 1999, cînd ne-am mutat în locuinþele contractate prin efectele Ordonanþei 19/1994 (locuinþe pentru tineri n.red.). La vremea în care noi am încheiat contractele, ne-a fost reþinutã ºi taxa pentru branºamentul electric, care atunci era de 35 milioane de lei, dar ea n-a fost niciodatã viratã, de cãtre constructor, SC Electrica. Deºi noi am fãcut, lunar, prin preºedintele Asociaþiei de proprietari «Nova», Constantin Ilioaei, demersuri pentru rezolvarea acestei probleme, Electrica nu poate realiza un branºament separat pînã nu se achitã taxa respectivã, care acum este de 120 milioane de lei. Cei care locuim în acest bloc sîntem tineri, avem salarii destul de mici ºi deja plãtim rate la apartament. Nu avem cum sã mai plãtim aceastã taxã, cu atît mai mult cu cît ea ne-a fost reþinutã o datã. De altfel, nouã nu ne-a convenit niciodatã sã rãmînem la mîna lui Adrian Bãlãnescu, directorul «Romconstruct», care, la un moment dat, ne trimitea, odatã la patru luni, ºi facturi de 14 milioane de lei pe apartament, bãgîndu-ne pe gît cît consum vroia. La un moment dat, noi am solicitat sã ne punã un contor, separat, mãcar pe scarã. L-a montat, dar, în scurt timp, l-a scos, pentru cã a vãzut cã noi nu consumãm atîta energie cîtã ne factura. Nemulþumirea noastrã este cã am rãmas fãrã curent, deºi l-am plãtit, nu ne funcþioneazã centrala termicã, pentru cã nu pot fi acþionate pompele. ÃŽn bloc sînt 13 copii, cu vîrste pînã în 12 ani“, a declarat Liviu Cojocariu, unul din locatarii afectaþi de întreruperea curentului electric.
Purtãtorul de cuvînt al E-ON Moldova (Electrica), Liviu Luca, a confirmat întreruperea energiei electrice pentru neplatã, refuzînd, însã, a declara la cît se ridicã factura neachitatã, din motive ce þin de confidenþialitatea relaþiilor comerciale. Primarul Dan Ioan Cãrpuºor, cãruia i s-au adresat locatarii afectaþi de întreruperea energiei, a declarat cã a fãcut demersuri pentru rebranºarea locatarilor, înþelegînd complexitatea situaþiei existente. „Problema este ceva mai complicatã ºi le-am promis locatarilor cã mã voi implica, în cursul acestei luni, pentru rezolvarea ei. Acele taxe trebuiau achitate, la vremea încheierii contractelor, prin Consiliile Judeþene. Cert este cã ºantierul, care este titular al contractului cu E-ON, a fost preavizat de societate, încã de sãptãmîna trecutã, sã achite datoriile. Cum termenul somaþiei expirase azi dimineaþã (11 ianuarie n.red.) blocul a fost debranºat. ÃŽntre timp, conducerea ºantierului, care, se pare, trece printr-o perioadã financiarã mai dificilã, a achitat 48 milioane de lei, aºa încît, în cursul aceleiaºi zile, cei care locuiesc în scara respectivã vor fi rebranºaþi. Societatea de furnizare a energiei electrice a mai emis, însã, o nouã somaþie pentru o sumã de încã 28 de milioane, restanþã, cu termen de achitare sãptãmîna viitoare. ÃŽn cazul în care nu vor achita rata a doua a facturii se va trece, din nou, la întreruperea energiei cãtre Romconstruct. Cert este cã eu am fost foarte receptiv la problema locatarilor ºi cred cã voi gãsi o soluþie de a rezolva ºi problema contractului separat, deºi eu «am moºtenit» problema, aºa cu este acum, de la primarul anterior, Dumnezeu sã-l odihneascã!“, a precizat primarul Dan Ioan Cãrpuºor.
Directorul „Romconstruct“, Adrian Bãlãnescu, a declarat cã, din punctul sãu de vedere, problema nu este rezolvatã. „Locatarii de acolo spun prostii. Noroc de faptul cã noi am avut astãzi 48 de milioane de lei, bani în casã, pentru a achita factura. Voi solicita o întîlnire cu reprezentanþii municipalitãþii, sã se plãteascã taxa de braºament, pentru a se individualiza consumurile. ÃŽn cazul în care nu se va gãsi soluþia de branºament individual, pentru scara respectivã ºi pentru fiecare apartament în parte, eu voi fi cel care, mîine, le voi trage heblul. Anul acesta, noi aproape cã nu am lucrat acolo ºi ne-am sãturat sã plãtim consumul locatarilor. Au consumat energie electricã de 200 de milioane, pentru 2005 ºi au achitat doar 80 de milioane de lei, în condiþiile în care se plãteºte la pauºal. Nu este primul scandal pe aceastã temã, le-am bãgat chiar ºi contor, pe care l-au blocat“, a declarat Adrian Bãlãnescu.
FOTO: Locatarii scãrii A de la blocul M-8 secund acuzã societatea Romconstruct pentru situaþia în care se aflã.

Articol afisat de 1632 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective