Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Partidul Independenþilor“ în Consiliul Local Piatra Neamþ

„Partidul Independenþilor“ în Consiliul Local Piatra Neamþ

• trei consilieri locali au renunþat la a mai fi reprezentanþii cetãþenilor din partea unui partid • este vorba despre Radu Staicu, Vasile Stãnoaia ºi Vasile Petraru •

De curînd, independentul Radu Pavel Staicu - unul dintre consilierii locali care au pãrãsit rîndurile Organizaþiei Municipale Piatra Neamþ a PSD, pe motive de incompatibilitate cu funcþia de ºef al Biroului de Metrologie Legalã Neamþ, pe care o deþine - a deschis prima întrunire a legislativului local din acest an, de pe poziþia de preºedinte de ºedinþã pentru o perioadã de 3 luni, cu anunþarea deciziei sale de renunþare la viaþa politicã. „Chiar dacã aþi aflat aceste lucruri din presã, îmi fac datoria de a vã anunþa cã în rîndul independenþilor din Consiliul Local Piatra Neamþ s-au înscris încã doi consilieri locali - eu ºi consilierul Vasile Stãnoaia. Vom fi cît se poate de imparþiali ºi sperãm sã dãm greutate activitãþii desfãºurate de legislativul local“, a afirmat Radu Pavel Staicu. Anunþul sãu a fost primit în aplauzele membrilor legislativului local.
Reamintim cã decizia de pãrãsire a PSD luatã de cãtre cei doi consilieri a stat la baza convocãrii de urgenþã a Biroului Executiv al Organizaþiei Piatra Neamþ, iar, dacã punctul de vedere al lui Radu Pavel Staicu a fost înþeles, miºcarea fãcutã de cãtre Vasile Stãnoaia a fost criticatã vehement, acesta fiind acuzat de lipsã de moralitate. Motivul? ªi-a depus demisia fãrã a le explica prietenilor ºi colegilor din partid ce anume l-a determinat sã facã acest gest. La fel ca ºi atunci, nici acum nu considerã cã ar fi trebuit sã vinã în faþa Biroului Executiv pentru a da explicaþii, însã regretã cã a pãrãsit formaþiunea politicã al cãrei membru a fost timp de mai bine de 14 ani, participînd la toate transformãrile prin care a trecut, pînã acum. El considerã cã PSD din prezent nu mai acordã atenþia cuvenitã factorului uman. „Nu trebuia sã vin în ºedinþa Biroului Executiv pentru cã eu am explicat aceste lucruri în urmã cu mai mult timp, chiar ºi domnului Valer Dorneanu, la Conferinþa Judeþeanã. ÃŽn PSD sînt probleme. Consilierii ar trebui menajaþi de conducãtorii lor, nu loviþi ºi, mai ales, nu ponegriþi în presã. ÃŽn PSD s-a creat un colectiv, un grup de prieteni, dar acest lucru nu a fost posibil între conducerea judeþului ºi consilieri. Sincer, nu cred cã prietenii vechi ar trebui stricate din cauza problemelor politice. Problemele politice sînt azi, mîine nu mai sînt. Dar prietenia rãmîne. Voi demonstra cã doresc sã fac ceva pentru oamenii acestui oraº, cã sînt alãturi de cetãþeni. Sînt la al doilea mandat de consilier local, timp de 14-15 ani am fost membru PSD. Regret cã am plecat, pentru cã aº fi putut rãmîne, în continuare, în formaþiunea politicã. Dar m-am retras cu bun simþ ºi onoare, nu cum au spus unii. Pe parcurs, se va vedea cine are ºi cine nu are onoare. S-ar putea ca rîndul independenþilor sã creascã. Cine ºi ce face greºit? Cred cã esenþiale ar fi revizuirea conduitei, atenþiei, stimei pentru om“, ne-a declarat consilierul Stãnoaia.
Nu de aceeaºi pãrere este ºi fostul sãu coleg ºi prieten, Adriean Chirilã, preºedintele Organizaþiei Piatra Neamþ a PSD: „Acestea nu sînt decît scuze din zona gri. Erau alþii îndreptãþiþi sã plece, care au fost criticaþi în presã de conducerea PSD Neamþ ºi de parlamentari. Tocmai Stãnoaia vorbeºte de moralitate? A fost imoral cã a dat bir cu fugiþii. A avut, probabil, motive personale pe care numai el le cunoaºte. Dar mie personal mi-a spus «cã decît sã mã daþi voi afarã din partid, mai bine plec singur». Odatã cu intrarea în vigoare a criteriilor de evaluare, nu a mai fost sigur cã va mai prinde vreun mandat de consilier“. Cu cei doi consilieri care au plecat din PSD ºi cel care a pãrãsit, prin noiembrie anul trecut, rîndurile PD - Vasile Petraru, independenþii din CL Piatra Neamþ deþin un procent de 13%. Mai în glumã, mai în serios, au avansat ideea unei formaþiuni independente. Cã, dupã cum se spune, unde-s trei, formaþiunea politicã-i gata.

Articol afisat de 1531 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective