Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Teroristul familiei primarului nu este schizofren ºi are discernãmînt

• acesta este rezultatul expertizei psihiatrice la care a fost supus Liviu Iurac • urmeazã ca justiþia sã dispunã o soluþie în cazul plîngerilor fãcute împotriva sa •

Expertiza medico-legalã psihiatricã efectuatã ieri la Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ lui Liviu Iurac, în vîrstã de 26 de ani, din Roman, tînãrul diagnosticat de psihiatrii romaºcani cu schizofrenie cu accese de violenþã, care are o rãfuialã cu primarul Dan Ioan Cãrpuºor ºi cu familia acestuia, a arãtat cã are discernãmînt. Pe de altã parte, medicii psihiatrii Cornelia Maria Vulpe, ºefa secþiei Psihiatrie a Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ, ºi Rodica Stan au infirmat diagnosticul de schizofrenie cu accese de violenþã ºi ca atare nu se impune internarea sa într-un spital de specialitate. „Problemele psihice pe care le are pacientul se pot rezolva cu condiþia ca acesta sã nu mai consume alcool ºi sã facã tratament. Cît priveºte faptele antisociale pe care le-a comis, acestea trebuie analizate ºi penalizate de Poliþie ºi Parchet. Odatã ce are discernãmînt teoretic prezent, el rãspunde în faþa legii ºi organelor de anchetã penalã pentru tot ceea ce face“, a declarat doctor Cornelia Maria Vulpe.
Întrucît Liviu Iurac era ieri foarte agitat ºi recalcitrant, pentru a-ºi putea desfãºura activitatea în liniºte ºi pentru a beneficia de securitate, medicii care fac parte din comisia de expertizã au solicitat prezenþa mascaþilor din cadrul Poliþiei Neamþ. Cînd expertizarea pacientului a fost finalizatã, acesta a pãrãsit secþia Psihiatrie însoþit de un poliþist, urmînd sã meargã acasã.
Liviu Iurac este cercetat penal pentru distrugere ºi ameninþare, ca de urmare a plîngerii depuse împotriva lui de cãtre primarul Romanului ºi fratele acestuia. Reamintim cã, în perioada Crãciunului 2005, Iurac a distrus cu o rangã autoturismul marca BMW aparþinînd lui Adrian Cãrpuºor, fratele primarului, dupã care a distrus soneria ºi poarta mamei celor doi. Solicitîndu-se sprijinul Poliþiei, Iurac a fost identificat în seara cu pricina, cînd au fost demarate ºi cercetãrile împotriva sa. De faþã cu anchetatorii, agresorul ºi-a recunoscut faptele ºi, ca ºi în alte rînduri, ºi-a declarat intenþiile criminale faþã de primar. Liviu Iurac este pornit împotriva edilului Romanului deoarece, susþine acesta, nu i-a aprobat construirea unui bloc cu 90 de etaje.
Se pare cã, în urmã cu cîþiva ani, Liviu Iurac s-a aflat în îngrijirea cadrelor medicale ale secþiei Psihiatrie a Spitalului Roman, care au considerat cã locul lui este la Spitalul de boli cronice Gîdinþi. ÃŽn mai multe rînduri el a fost internat în acea unitate sanitarã, de unde a fugit. Dupã una dintre „evadãri“, pacientul a dat foc apartamentului mamei sale. Deºi mama sa l-a reclamat atunci Poliþiei ºi i-a intentat proces, în final ºi-a retras plîngerea. ÃŽn aceste condiþii justiþia a decis doar cã lui Iurac îi este interzis sã mai intre în casa mamei sale. Bãrbatul ºi-a manifestat anul trecut violenþa ºi faþã de doctoriþa Andrieº, psihiatrul romaºcan care l-a îngrijit, strîngînd-o de gît ºi proferînd ameninþãri cu moartea.
La aflarea rezultatului expertizei medico-legale psihiatrice la care a fost supus ieri Liviu Iurac, primarul de Roman, Dan Ioan Cãrpuºor, a refuzat orice comentariu. A spus doar cã aºteaptã ca justiþia sã rezolve acest caz.

Articol afisat de 1584 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective