Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Elev rãpit

Elev rãpit

• un elev de la Colegiul Forestier susþine cã a fost luat de la ºcoalã într-o pauzã ºi maltratat • el spune cã a fost agresat în spatele unui bloc ºi apoi lîngã o stînã de la Bîtca Doamnei, folosindu-se ºi un spray paralizant • desfãºurarea de forþe ar fi avut ca scop intimidarea sa, el fiind acuzat de sustragerea unui telefon • Poliþia cerceteazã cazul •

O anchetã demaratã în aceastã sãptãmînã la Colegiul Tehnic Forestier Piatra Neamþ readuce în discuþie problema actelor de violenþã cãrora le cad victime elevi sau care au ca scenã ºcoala. Paul C., din Dragomireºti, elev în clasa a X-a A, a depus plîngere la poliþie susþinînd cã ar fi fost bãtut, miercuri dupã-amiazã, de un grup de indivizi care l-au ameninþat cã-l plimbã legat cu lanþurile de maºinã. Bãiatul povesteºte cã ar fi fost luat din clasã, urcat într-o maºinã cu numãr de Italia ºi plimbat, timp de douã ore, între o stînã de la Bîtca Doamnei ºi un bloc din spatele Alimentarei 28, situatã în cartierul Mãrãþei. Poliþiºtii pietreni au demarat cercetãri dupã ce victima a adus un certificat care confirmã faptul cã a fost agresatã, fiindu-i recomandate 3-4 zile de îngrijiri medicale.
Se pare cã accidentul are la origine furtul unui telefon mobil într-o discotecã din satul Hlãpeºti, tînãrul Paul fiind cercetat de Poliþia din Dragomireºti. Toatã desfãºurarea de forþe de miercuri ar fi avut ca scop intimidarea lui Paul, acesta fiind pus sã se angajeze cã, în maxim 48 de ore, va aduce înapoi telefonul sustras lui Alexandru D., de 12 ani, sau contravaloarea acestuia.
„Eram în pauzã cînd a venit Bianca M, cu un bãiat pe care îl cunosc doar din vedere ºi care e unchiul lui Alexandru D, ºi m-au invitat afarã. M-au asigurat cã nu mi se va întîmpla nimic rãu ºi, pînã am ajuns în maºinã, nu m-au ameninþat. ÃŽntîi am mers la un bloc în spate la Alimentara 28, unde a ieºit Alexandru D. ºi încã doi bãieþi. Dupã ce m-au întrebat de telefon, m-au bãtut peste spate ºi peste picioare, apoi m-au urcat în maºinã ºi am mers la Bîtca Doamnei, într-un loc unde este o stînã. Aici iar au început sã mã loveascã ºi am fost zgîriat pe faþã de ghiulul unuia dintre ei. Au scos niºte lanþuri ºi m-au ameninþat cã mã leagã de copac ºi mã lasã în pãdure sau cã mã leagã de maºinã ºi mã plimbã aºa. Mi-au dat ºi cu spray paralizant, dupã care m-au pus sã scriu o declaraþie cã voi aduce telefonul lui Alexandru sau banii. Atunci cînd Alexandru a început sã plîngã, m-au bãgat în maºinã ºi am mers cu toþii în Mãrãþei, unde i-au lãsat pe Bianca ºi Alexandru, iar pe mine m-au adus la ºcoalã. M-au ameninþat sã nu spun la nimeni cã mã bat ºi mai rãu“, a declarat Paul C.
ÃŽn aceeaºi searã, Paul i-a informat pe pãrinþii sãi despre ce i s-a întîmplat, dar a refuzat sã-i povesteascã ºi dirigintei sale prin ce a trecut. Din acest motiv, conducerea liceului a aflat cu întîrziere despre incident, diriginta cunoscînd doar o parte a celor întîmplate miercuri dupã-amiazã. „Am fost informatã cã Paul a plecat, iar, cînd s-a întors, l-am luat la întrebãri. ÃŽntr-adevãr, era zgîriat pe faþã, dar, cînd l-am întrebat ce a pãþit, a început sã rîdã ºi mi-a zis cã nu are nimic. L-am întrebat cu cine a plecat, iar el a spus cã e vorba de un vãr de-al lui. Nu am considerat cã e un incident atît de grav, dar am anunþat-o, totuºi, pe mama lui, pentru cã era zgîriat pe faþã“, a declarat inginer Maria Calin, diriginta clasei a X-a A. Cazul a intrat în atenþia lucrãtorilor de la Poliþia Piatra Neamþ, efectuîndu-se cercetãri pentru identificarea persoanelor acuzate cã l-ar fi ameninþat ºi bãtut pe Paul C.

Articol afisat de 1637 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. PETRUÞ, M. VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de traktorist la data 14.01.2006 02:15
Au asa multi bani ?
Sa duca pe unu cu masina ceasuri intregi sa-i dea o bataie? Benzina nu mai este scumpa?
Apoi treaba asta cu telefonul celular la romani. Ce business pierde un copil de la Liceul Forestier? Il cauta clinetii asa de des? Chiar nu inteleg ambitia romanilor cu celularele. E bun la ciobani ca afla cind a facut bacitza mamaliga.... Dar la un scolar de ce ii trebuie? Pe bune!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective