Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 14 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
A uitat de puºcãrie

A uitat de puºcãrie

• un deþinut condamnat la 20 de ani de închisoare a uitat sã se întoarcã la penitenciar • Constantin Tulbure a beneficiat de o întrerupere a pedepsei • el a fost gãsit vinovat de uciderea în chinuri a soþiei • un bolnav psihic evadat de la Spitalul Grajduri a fost prins la Vama Borº pe cînd încerca sã iasã din þarã •

Unul dintre cei mai sadici criminali din Neamþ din ultimii 15 ani s-a aflat pentru cîteva zile în libertate ºi ºi-a petrecut Sãrbãtorile alãturi de familie, la Tîrgu Neamþ. Numai cã la finalul perioadei de graþie de care a beneficiat a „uitat“ sã se mai întoarcã la puºcãrie, fapt care a bãgat în prizã efective lãrgite de poliþiºti, prinderea lui realizîndu-se joi, 12 ianuarie. Constantin Tulbure, 43 de ani, din Tîrgu Neamþ, condamnat în 1998 la o pedeapsã de 20 de ani de închisoare pentru comiterea infracþiunii de omor calificat, a solicitat, iar conducerea Penitenciarului Bacãu a aprobat, sã-ºi petreacã Crãciunul ºi Revelionul alãturi de familie. Pe 11 ianuarie, el trebuia sã se prezinte la locul unde-ºi ispãºea pedeapsa. Vãzînd cã acest lucru nu se petrece, conducerea penitenciarului a sesizat poliþia, pe numele tîrgnemþeanului fiind emis mandat de urmãrire localã. Joi, 12 ianuarie, Constantin Tulbure a fost gãsit acasã.
Tîrgnemþeanul a fost acuzat cã, în luna noiembrie, în 1997, în urma unei crize de gelozie, ºi-a ucis soþia în vîrstã de doar 20 de ani, în chinuri groaznice. Dupã ce a bãtut-o crunt ºi a torturat-o, bãrbatul a lãsat-o sã zacã în casã încã 5 zile ºi, atunci cînd a ajuns la spital, femeia se afla în comã profundã. Constantin Tulbure, în vîrstã de 35 de ani la momentul comiterii oribilei fapte, era cãsãtorit de puþin timp cu Lenuþa. Datã fiind diferenþa de vîrstã, bãrbatul era extrem de gelos ºi nu de puþine ori îºi altoia consoarta pentru cã i se pãrea cã a flirtat sau chiar a primit propuneri indecente de la diverºi bãrbaþi. În seara zilei de 2 noiembrie, 1997, soþul a fãcut o crizã de gelozie pe motiv cã nevasta sa ar fi cochetat cu un bãrbat la un magazin. Supãrat nevoie mare, Constantin Tulbure ºi-a lovit soþia cu pumnii ºi cu picioarele pînã cînd a adus-o în stare de inconºtienþã, dupã care a ars-o pe piept cu þigara ºi apoi a zdrobit-o din nou în bãtaie. Criminalul a negat pe tot parcursul urmãririi penale, dar ºi la proces cã ºi-ar fi ucis soþia, declarînd cã s-a dat singurã cu capul de pereþi într-un acces de furie. Tulbure suferea de epilepsie, dar expertizele au arãtat cã aceastã boalã nu îi abolise discernãmîntul.

Evadat de la Spitalul Grajduri, prins la Vama Borº
Poliþiºtii nemþeni au fost anunþaþi, în seara zilei de joi, 12 ianuarie, de colegii lor din judeþul Bihor, despre faptul cã un nemþean, dat în urmãrire generalã ºi în consemn la frontierã, a fost prins la Vama Borº. Cãtãlin Dorin Capmare (foto), de 25 de ani, din comuna Bîra, era cãutat de poliþiºtii din toatã þara de la mijlocul lunii decembrie a anului trecut, de cînd reuºise sã evadeze din Spitalul Gajduri, instituþie în care sînt închiºi infractorii bolnavi psihic. Nemþeanul a fost prins joi dupã-amiazã, la Punctul de Trecere a Frontierei Borº pe unde acesta a încercat sã pãrãseascã þara cu destinaþia Italia. Tînãrul a încercat sã înºele vigilenþa vameºilor prezentînd paºaportul unei alte persoane, mai exact al unui vãr. Cum diferenþa dintre poza din act ºi persoana din vamã era flagrantã individul a fost reþinut ºi în scurt timp s-a stabilit cã era dat în urmãrire generalã dupã ce evadase din spital. Tînãrul nemþean se afla în unitatea medicalã ca urmare a unei sentinþe judecãtoreºti. Acesta fusese acuzat de comiterea infracþiunilor de furt, conducere fãrã drept a unui autoturism ºi port ilegal de armã albã dar pentru cã s-a stabilit cã suferã de schizofrenie a fost internat la Grajduri. Evadarea s-a petrecut în noaptea de sîmbãtã spre duminicã, 17 spre 18 decembrie. Cãtãlin Dorin Capmare a reuºit sã înºele vigilenþa cadrelor medicale, fãcîndu-se nevãzut în întuneric. Dispariþia a fost descoperitã abia dimineaþã, cînd au fost anunþaþi oamenii legii.

Articol afisat de 1446 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective