Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 14 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cãpºunarii, pe cale de dispariþie

Cãpºunarii, pe cale de dispariþie

Oficiul pentru Migraþia Forþei de Muncã se strãduieºte din rãsputeri sã acopere oferta de locuri de muncã în strãinãtate pentru femeile care vor sã lucreze în agriculturã. Cererile nu sînt deloc în exces, fapt pentru care înscrierile doritoarelor în baza de date sînt prelungite din ce în ce mai des. Oferta este deschisã încã de anul trecut, dar fãrã nici un rezultat. În aceste condiþii, de la începutul anului 2006 este a doua oarã cînd oficialii români organizeazã depunere de dosare, prima acþiune de acest gen avînd loc imediat dupã începerea activitãþii în acest an, pe 4 ianuarie 2006. Oferta nu a fost acoperitã, astfel încît se organizeazã o nouã înscriere în baza de date, în perioada 16-20 ianuarie 2006. Locurile de muncã se adreseazã candidatelor cu vîrsta cuprinsã între 20 ºi 40 de ani, solicitantele trebuind sã se prezinte la sediul Oficiului, din strada Valter Mãrãcineanu, nr.1-3, Bucureºti. Sînt cerute copie dupã buletinul sau cartea de identitate, copie dupã paºaport cu o valabilitate de cel puþin jumãtate de an, fiºã personalã ºi CV în limba românã, ultimele douã documente fiind tipizate care se gãsesc la sediul OMFM. Mai sînt necesare copii legalizate dupã certificatul de absolvire sau de calificare în domeniul cerut, copie dupã cartea de muncã, toate paginile scrise ºi o adeverinþã de la medicul de famile care sã dovedeascã faptul cã solicitanta este clinic sãnãtos. Candidatele vor mai trebui sã aibã la dosar cazierul judiciar, în original, document cu o valabilitate de cel puþin jumãtate de an, o declaraþie pe proprie rãspundere, legalizatã notarial, din care sã rezulte cã titulara nu beneficiazã de pensie de invaliditate ºi o alta din care sã rezulte numãrul de copii minori în întretinere. Vor mai depuse orice documente care sã demonstreze experienþa în agriculturã ºi douã fotografii tip paºaport.
O slujbã în domeniul agricol în Spania era o ofertã tentantã în urmã cu cîþiva ani. În ianuarie ºi februarie 2002, circa 2.000 de persoane s-au cãlcat în picioare, timp de trei zile, în faþa sediului Centrului de Formare Profesionalã Piatra Neamþ, solicitanþii fiind din Neamþ, Bacãu, Iaºi, Vaslui, Botoºani, Galaþi, Vrancea ºi Suceava.
FOTO: Instantaneu de la preselecþia pentru Spania, din februarie 2002

Articol afisat de 1430 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de traktorist la data 14.01.2006 02:25
Sa se duca nevestele organizatorilor !
Numai uitati-va la ce acte ceretzi. Vestitele formulare cu poze tip buletin, carte de munca . CV ( ce-o mai fi si asta ! ca ceva bun nu e !), adeverinta ca e sanatoasa ( ca nu are boli venerice ? ), adeverinta ca a predat cartile la biblioteca, a platit la asociatie , cazier, etc, etc. Si toate astea de cules legume de pe cimp. Trimetetzi-va nevestele voastre domnilor organizatori !
Ca la toata bataia de joc, acesti capsunari au adus vatuta neta, gata de cheltuit. mai mult decit industria si TOT turismul romanesc si nu au avut academicieni, doctoranzi, profesori universitari, partide politice. Ei sint singurii care au avut un profit in tot spatiul mioritic.
Uitati-va la cite acte se cer la facut munci pt care nu trebuie sa fie nici o aprobare de la nimeni.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective