Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Inspectoratul de muncã n-are competenþã în cazul tînãrului cãzut de pe bloc

Inspectoratul de muncã n-are competenþã în cazul tînãrului cãzut de pe bloc

Inspectoratul Teritorial de Muncã Neamþ a constatat cã nu are competenþa necesarã stabilirii cauzelor ºi împrejurãrilor în care s-a produs accidentul suferit de Cristian Perju, tînãrul care a cãzut, luni, 10 ianuarie, de pe acoperiºul unui bloc cu zece etaje, în timp ce lucra la construcþia ºarpantei. Dupã o cãzãturã de la aproximativ 30 de metri înãlþime, doar o minune a fãcut ca victima sã scape cu viaþã.
„Din cercetãrile noastre am constatat, pe de o parte, cã accidentul s-a produs la o persoanã fizicã care nu are legãturã cu nici o societate comercialã. ÃŽn aceastã situaþie ne-am declinat competenþa cãtre organele de cercetare ale Poliþiei Judeþene Neamþ, care vor stabili cauzele ºi împrejurãrile producerii accidentului. Pe de altã parte, victima accidentului este în incapacitate temporarã de muncã, iar accidentele de acest gen sînt cercetate de comisiile numite de conducerea unitãþii în care s-au produs. Ori, în acest caz, nici mãcar nu existã vreo unitate. Deci, cu siguranþã, cazul va fi preluat de organele de poliþie“, a declarat Nicolae Hârlea, purtãtor de cuvînt în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncã Neamþ.
Cristian Perju a început sã lucreze la construcþia ºarpantei blocului K 10 de pe strada Dãrmãneºti anul trecut, pe 10 decembrie, împreunã cu alþi doi colegi, Tãnase Neculai ºi Marciuc Costel. Pentru cã victima s-a accidentat în timpul lucrului, Inspectoratul Teritorial de Muncã Neamþ a demarat o anchetã, stabilind cã firma implicatã în acest eveniment ar fi „Isopescu Construct“. Se pare cã lucrarea a fost angajatã de inginerul ªtefan Isopescu, unul din cei doi asociaþi ai firmei. Acesta a tratat executarea lucrãrii cu proprietarul unui apartament situat la etajul 10 fãrã a încheia un contract de prestãri servicii. Ciudat este cã în timp ce doi dintre muncitori afirmã cã au lucrat la iniþiativa lui ªtefan Isopescu, acesta susþine cã oamenii au angajat lucrarea în nume propriu ºi nu în calitate de angajaþi ai firmei. Celãlalt asociat al firmei „Isopescu Construct“ susþine cã nu existã nici o legãturã între societate ºi reparaþia acoperiºului de la blocul K10, dat fiind faptul cã lucrarea a fost angajatã de fratele lui, ªtefan Isopescu, în nume personal, împreunã cu celelalte trei persoane. Cazul va fi elucidat de poliþiºti.

Articol afisat de 1634 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective