Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 17 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Gerul ºi gheaþa au umplut Spitalul

Temperaturile scãzute, înregistrate în ultimele zile, au determinat agravarea stãrii de sãnãtate a cardiacilor nemþeni, a bolnavilor cu afecþiuni neurologice ºi a celor cu probleme pulmonare, astfel cã secþiile Cardiologie, Neurologie ºi Medicalã din cadrul Spitalului de Urgenþã Neamþ au ajuns sã fie supraaglomerate.
La Cardiologie, cele 55 de paturi se dovedesc a fi insuficiente. De cîteva zile încoace, bolnavii sînt obligaþi sã stea ºi cîte doi într-un pat. Chiar ºi în aceste condiþii, pacienþii nu se declarã nemulþumiþi, ba, din contra, se bucurã de faptul cã beneficiazã de supraveghere medicalã. Pentru unii dintre ei, pensionari ºi cu venituri modeste, conteazã foarte mult ºi faptul cã stau la cãldurã ºi beneficiazã de trei mese pe zi. Medicii cardiologi spun cã starea multora dintre pacienþii internaþi s-a agravat din cauza frigului ºi a nerespectãrii regimului alimentar ºi de viaþã în perioada Sãrbãtorilor. Ba, mai mult, persoanele cu venituri mici, nu ºi-au mai procurat medicamentele prescrise ºi au întrerupt tratamentul care le este absolut necesar.
„Pacienþii cardiaci vîrstnici necesitã îngrijiri speciale ºi tratament continuu, corect efectuat. Numai cã mai ales cei care locuiesc la þarã au rãmas singuri, nu se pot îngriji, se neglijeazã din toate punctele de vedere, iar boala li se agraveazã. ÃŽn afarã de patologia cardiacã, pacienþii noºtri au dezvoltat acum din cauza frigului ºi suprainfecþii pulmonare“, a declarat doctorul Mihai Cuciuc, ºeful secþiei Cardiologie. Tot din cauza gerului, a neadministrãrii tratamentului ºi a nerespectãrii unui regim de viaþã ponderat, a crescut ºi numãrul de bolnavi cu afecþiuni neurologice, care au suferit accidente vascular-cerebrale, astfel cã secþia Neurologie este arhiplinã. Plinã ochi ºi cu mari ºanse ca în urmãtoarele zile sã se ajungã la situaþia de a fi internaþi cîte doi pacienþi în pat, este ºi secþia Medicalã, unde au ajuns bolnavi cu afecþiuni respiratorii cronice sau cei care suferã cu plãmînii.
Gheaþa, un alt atribut al sezonului rece, a fãcut ºi ea multe victime în ultimele douã sãpãmîni. Cei mai mulþi dintre cei internaþi la Ortopedie au suferit fracturi ale picioarelor, mîinilor sau fracturi de ºold. În fiecare zi aici sînt internaþi în medie patru-cinci pacienþi a cãror stare reclamã efectuarea intervenþiilor chirurgicale, astfel încît programul operator este intens.

Articol afisat de 1559 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective