Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cerberul de la CJ

• paznicul de la CJ a confiscat legitimaþia unui ziarist • cu ce drept ºi pentru care motiv, nu au fost în stare sã ne lãmureascã nici ºeful sau direct nici preºedintele instituþiei pe care o pãzeºte • îl aºteptãm pe bodyguard la sediul redacþiei, pentru a înapoia actul pe care l-a reþinut fãrã vreun drept •

Un portar/bodyguard, angajat al firmei „Pretorian“ din Piatra Neamþ, care are ca obiectiv paza la una dintre intrãrile în clãdirea în care funcþioneazã Consiliul Judeþean ºi Prefectura Neamþ a dat dovadã de exces de zel faþã de un reporter al „Monitorului de Neamþ“. Ciprian Bontaº, cunoscut de acum de toþi ziariºtii pentru ieºirile pline de „autoritate“ faþã de aceºtia, a dat dovadã cã nu are habar sã-ºi facã treaba pentru care este plãtit ºi a confiscat legitimaþia de serviciu a reporterului. Cînd a vãzut cã acesta, aflat pe una din scãrile interioare ale clãdirii, fotografiazã un obiectiv aflat în afara clãdirii, cerberul a sãrit ca ars: „Ce faci acolo? Ia aratã-mi camera. Ce pozezi tu aici? Ia aratã pozele“, a tunat paznicul. Reporterul s-a conformat, chiar dacã nu era obligat, i-a arãtat camera ºi cîteva poze. „ªterge-le imediat!“ a spus paznicul, fãrã sã se uite la fotografii. Cu ce drept? Numai el ºtie, probabil aºa o fi vãzut prin filme cã se face. Refuzat, nervii agentului de pazã au dat în clocot: „Ia dã tu legitimaþia!. Ai?“. Reporterul s-a conformat, a scos legitimaþia de serviciu din portofel ºi i-a înmînat-o bodyguard-ului. Acesta, probabil pentru cã situaþia depãºea scenariile pe care el le vãzuse prin filme cu agenþi secreþi, a fugit cu legitimaþia pe scãri. S-o fi dus s-o îngroape pe undeva. Rãmas fãrã acte, dar lãsat în pace, redactorul a mai fãcut cîteva poze ºi a plecat în treaba lui.
Reamintim cã aceasta nu este prima ieºire a paznicului îmbrãcat în viºiniu. O meteahnã a lui este de a cere buletinul reporterilor care mai „îndrãznesc“ sã intre pe la poarta care o pãzeºte, ºi niciodatã legitimaþia de serviciu. Asta în contextul în care, reporterii sînt acreditaþi oficial la instituþiile pe care le pãzeºte. Ce sã faci însã dacã acreditarea nu-i vreun fel de legitimaþie pe care s-o ia domnî agent! La o întîlnire mai veche, acesta a replicat atunci cînd i-a fost arãtatã legitimaþia de serviciu. „Nu-mi da mie aia, da-mi buletinu'. Aºa. Unde mergi? Eºti aºteptat?“ ºi asta e problema cã, dacã nu eºti aºteptat sau omul cu care ai întîlnire nu rãspunde la telefon, trebuie fãcutã cale-întoarsã.
Contactat telefonic, Ionel Ioniþã, directorul firmei „Pretorian“, a ascultat povestea ºi a promis cã va vorbi cu angajatul în cauzã ºi cã reporterul îºi va recãpãta legitimaþia confiscatã. Uimit a fost ºi Dan Vasile Constantin, preºedintele CJ Neamþ, care a spus: „Nu-i corect sã ia legitimaþia. Am sã vorbesc ºi eu cu el ºi o va aduce înapoi“.
Poate cã agentul de pazã ar trebui sã-ºi reconsidere conduita, ori poate cã ar trebui promovat, cine ºtie....

Articol afisat de 1770 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Vaaai!
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective