Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Parteneriat public-privat pentru al doilea tomograf la Spital

Parteneriat public-privat pentru al doilea tomograf la Spital

• conducerea acestei unitãþi intenþioneazã sã aducã un tomograf performant ºi un aparat cu rezonanþã magnetico-nuclearã

Conducerea Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ considerã cã numeroºii pacienþi care ajung aici în stare gravã, reprezentînd de cele mai multe ori, urgenþe, ºi necesitã investigaþii numeroase ºi de fineþe, reclamã necesitatea unui al doilea tomograf computerizat, de ultimã generaþie.Þinînd cont de faptul cã acum unitatea are statut de spital de urgenþã, care impune dotarea cu aparaturã performantã, conducerea celei mai mari unitãþi sanitare din judeþ ar dori ca spitalul sã aibã un aparat de rezonanþã magnetico-nuclearã, destinat efectuãrii investigaþiilor ultraperformante. Cum pentru astfel de aparaturã ar fi nevoie de sume uriaºe destinate investiþiilor, care sume se alocã de cãtre Ministerul Sãnãtãþii ºi nu se ºtie ce ºanse existã sã fie obþinute, conducerea Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ a luat în calcul varianta unui parteneriat cu o firmã privatã.
Mai mult decît atît, comitetul director ºi consiliul de administraþie al unitãþii intenþioneazã ca în curînd sã organizeze licitaþie în vederea închirierii unui spaþiu situat la parterul pavilionului chirurgical, în vederea amplasãrii computerului tomograf ºi aparatului cu rezonanþã magnetico-nuclearã (RMN).
„Am identificat un spaþiu de aproximativ 50 de metri pãtraþi situat vizavi de actuala secþie Radiologie ºi intenþionãm sã organizãm licitaþie publicã. ÃŽn afarã de aceste aparate performante pe care noi le-am dori ºi care ar trebui aduse de firma cîºtigãtoare, ar mai exista niºte condiþii foarte importante pe care aceasta ar trebui sã le îndeplineascã. Avînd în vedere cã aparatele acestea ar trebui sã deserveascã mai întîi UPU, se impune un regim de lucru non-stop, iar asta presupune personal. Cum noi dispunem de puþin personal calificat pentru aºa ceva ºi acesta lucreazã la celãlalt tomograf, am dori ca firma cîºtigãtoare sã vinã ºi cu personal calificat, atît medici, cît ºi asistenþi. Aceºtia ar fi angajaþii firmei, plãtiþi de firma respectivã ºi nu de spital. Pe de altã parte, noi mai luãm în calcul ideea ca lunar, de banii pe care ar trebui sã îi obþinem pe chirie, sã se efectueze investigaþii atît la tomograf, cît ºi la aparatul RMN“, a declarat doctorul Stelian Ghiþã, director general al Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ.
ÃŽntrebat dacã ar fi interesat sã participe la aceastã licitaþie ºi dacã ar putea achiziþiona cele douã aparate ultraperformante, Dorel Botez, patronul firmei „Micromedica“ a declarat în exclusivittae pentru „Monitorul de Neamþ“: „Bineînþeles cã o asemenea ofertã nu este de neglijat, fiind foarte tentantã. ÃŽntîmplãtor, am fãcut niºte demersuri ºi luna viitoare ar trebui sã intru în posesia unui computer tomograf marca Siemens, de ultimã generaþie, cu vitezã foarte mare de scanare, cu reconstituiri tridimensionale, cu o masã de comandã compusã din trei supercomputere, etc. Tubul acestui aparat are ºase ani garanþie. Primii trei ani are garanþie integralã indiferent de numãrul orelor de funcþionare, iar ceilalþi trei, are garanþie progresiv parþialã. Eu am de mult în cap ideea achiziþionãrii unui tomograf ºi a venit vremea sã pun în aplicare acest plan. Din punct de vedere economic, cred cã Micromedica este în stare sã facã un efort ºi în cîteva luni ar putea achiziþiona ºi un RMN, de asemenea, ultraperformant. Fãrã discuþie, vom participa la licitaþie, ºi sperãm cã vom ºi avea oferta ccea mai tentantã“.

Articol afisat de 3526 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Vaaai!
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective