Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 19 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ambulanþa nu rãspunde decît la 112

Serviciul Judeþean de Ambulanþã (SJA) Neamþ, ca, de altfel, toate unitãþile omoloage din þarã, nu mai preia solicitãri la numãrul de telefon gratuit 961, începînd de marþi, 17 ianuarie. Persoanele care vor sã cheme Salvarea, trebuie sã apeleze, tot gratuit, numãrul Dispeceratului Unic de Urgenþã, 112, ºi de aici vor fi direcþionate cãtre dispeceratul central al Ambulanþei. Chiar dacã apelaþi 961, un robot vã va indica sã sunaþi la 112.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctor Letiþia Damoc, directorul SJA Neamþ, la nivelul Ministerului Sãnãtãþii s-a alcãtuit o comisie formatã din medici de la serviciile de ambulanþã ºi de la serviciile mobile de urgenþã reanimare ºi descarcerare din toatã þara ºi din angajaþi ai Dispeceratului Unic de Urgenþã, care o lunã trebuie sã cronometreze timpul scurs între momentul apelãrii numãrului 112 ºi plecarea autosanitarei la solicitare. Din experinþa de pînã acum, s-a constatat cã se pierd minute preþioase pînã se face legãtura între 112 ºi dispeceratele substaþiilor Ambulanþei, întrucît apelantului i se cer de douã ori informaþii privind adresa, numãrul de telefon de unde se sunã, starea pacientului, un punct de reper privind adresa unde se aflã pacientul. Abia apoi este anunþatã substaþia cea mai apropiatã, care trimite autosanitara la locul unde trebuie se aflã persoana care necesitã transportarea la spital. Dupã acest experiment de o lunã, comisia respectivã va trebui sã gãseascã soluþii de optimizare a timpului.
„ÃŽntr-adevãr, se pierde ceva timp pînã se ajunge la o solicitare primitã prin intermediul dispeceratului unic 112, se cam întîrzie ºi sînt situaþii cînd minutele sînt extrem de preþioase pentru viaþa omului. Cel puþin în primã fazã, este cert cã va scãdea rata resuscitãrilor reuºite. Acest experiment se va aplica în toatã þara, se vor strînge date, se vor analiza timpii acumulaþi între momentul apelãrii ºi momentul plecãrii autosanitarei din staþie, urmînd ca apoi sã se conceapã un mod de lucru mai eficient“, a declarat doctor Letiþia Damoc, ºefa SJA Neamþ.

Articol afisat de 1466 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de admin la data 19.01.2006 00:01
Dacã apelati 961
"Chiar dacã apelati 961, un robot vã va indica sã sunati la 112."
Oare doar mie mi se pare acest lucru absurd?
Putem sã ne redirectionãm apelurile de la telefonul mobil, chiar si de la cel fix (mai nou), oare nu puteau solicita tuturor operatorilor de telefonie sã redirectioneze apelurile de la 955, 961 si 981 cãtre noul numar 112 pentru înca un an sau oricât ar fi nevoie pânã la acomodarea tuturor cetãtenilor?
Într-o situatie de urgentã în care fiecare secundã este vitalã, când sunãm la 961 (din reflex sau pur si simplu pentru ca e în QuickDial si am uitat sã-l modificãm) politicos robotul ne va cere sã formãm noul numar... câte secunde, dacã nu minute, se pierd...?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Vaaai!
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective