Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     CĂŁutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareÎnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Optiuni PaginĂŁ Optiuni paginĂŁ
AdaugĂŁ in Favorites AdaugĂŁ in Favorites
SeteazĂŁ PaginĂŁ de start SeteazĂŁ PaginĂŁ de start
TipĂŁreste pagina TipĂŁreste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Ianuarie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Comisarul Cărbunariu - reanchetat

Comisarul Cărbunariu - reanchetat

• subcomisarul Eliazăr Coinegel a atacat soluția procurorilor prin care se dispunea neînceperea urmăririi penale împotriva șefului IPJ Neamț • procurorii de pe lîngă Curtea de Apel Bacău au admis plîngerea și au dispus reluarea cercetărilor • comisarul șef Nistor Cărbunariu a fost cercetat pentru abuz în serviciu și lovire •

Șeful Poliției Neamț, comisarul șef Nistor Cărbunariu, va fi cercetat pentru a doua oară de procurorii Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Bacău, în decurs de doar cîteva luni. Alături de șef vor fi cercetați alți 4 polițiști, care au fost acuzați de comiterea acelorași infracțiuni. Reluarea cercetărilor a fost determinată de faptul că subcomisarul Eliazăr Cioinegel, cel care a făcut la începutul lunii noiembrie plîngerea penală împotriva polițiștilor, s-a arătat nemulțumit de soluția dată de procurorii băcăuani, care prevedeau neînceperea urmăririi penale împotriva reclamaților, și a înaintat o plîngere împotriva rezoluției. Plîngerea a fost admisă, rezoluția dată de procurorul general adjunct al Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Bacău precizînd: „infirmarea rezoluției nr.179 din 6 decembrie 2005 și dispune continuarea verificării plîngerii petentului sub aspectele mai sus menționate de către același procuror“.
Practic, comisarul șef Nistor Cărbunariu, precum și ceilalți 4 polițiști acuzați de abuz în serviciu și cercetare abuzivă au fost găsiți inițial nevinovați și s-a dispus neînceperea urmăririi penale. În primă fază, procurorii au constatat că plîngerea formulată de subcomisarul Eliazăr Cioinegel este neîntemeită pentru că acțiunea de testare cu etilotestul a petiționarului a fost desfășurată în baza unui plan intern de acțiune în conformitate cu dispozițiile IGPR. Această soluție a fost dată de procurori pe data de 20 decembrie, iar subcomisarul Cioinegel a considerat că este nelegală și netemeinică, pe motiv că persoanele în cauză nu aveau dreptul de a-l supune controlului în trafic și, în plus, l-ar fi și lovit, leziunile suferite necesitînd 1-2 zile de îngrijiri medicale. Rămîne de văzut dacă în urma reluării verificărilor soluția va rămîne aceeași sau se va schimba. Încercările redactorului Monitorul de Neamț de a afla și punctul de vedere al șefului IPJ Neamț, comisarul șef Cărbunariu, nu au fost încununate de succes. Chiar înainte de a auzi întrebările, acesta, după ce a salutat politicos, a închis telefonul și nu a mai răspuns la celelalte apeluri.

„Cred că s-a încercat discreditarea mea“
Pe data de 26 octombrie, în jurul orei 23.30, subcomisarul Coinegel, care conducea autoturismul proprietate personală prin Tîrgu Neamț, a fost oprit în apropierea locuinței sale de către o mașină de la Serviciul Poliție Rutieră Neamț. În mașina de serviciu se aflau șeful inspectoratului, comisarul șef Nistor Cărbunariu, comisarul șef Ioan Catană, subcomisarii Rușcanu și Andrieș, precum și agentul șef Dorin Buga. Aceștia i-au cerut polițistului din Tîrgu Neamț să sufle în etilotest, fiind și filmat în același timp. Întrucît rezultatele erau zero, s-a luat decizia conducerii polițistului la Spitalul din Tîrgu Neamț pentru recoltare de probe biologice. Rezultatele au fost și acestea negative, dar, în timp ce se încerca conducerea polițistului la spital, a avut loc o mică altercație în urma căreia Cioinegel l-a acuzat pe șeful IPJ de lovire. „Comisarul șef Cărbunariu mi-a spus ca trebuie să mă testeze cu etilotestul pentru că sînt băut. I-am spus că nu consum băuturi alcoolice de aproximativ 6 luni și că am unele afecțiuni medicale, fiind sub tratament cu antibiotice și antiinflamatorii. L-am implorat să mă conducă într-un alt loc mai ferit de curioși, dar tot nu a acceptat, iar ceilalți însoțitori ai săi mi-au spus să suflu în etilotest. Am suflat, dar a dat eroare. Mi-a spus să suflu din nou, am suflat și din nou eroare. Văzînd că nu le reușește să le iasă alcoolemie, au insistat să mai suflu, dar am spus că nu are rost și că pot să-mi recolteze probe biologice, dîndu-mi seama că în această acțiune nu era ceva curat, observînd că ei doreau cu orice preț să mă scoată vinovat. Cred că se încerca discreditarea mea. La un moment dat, comisarul șef Cărbunariu a dispus să mergem la sediul poliției, spunîndu-mi să urc în autoturismul poliției rutiere. I-am cerut să mă lase să-mi asigur și să parchez autoturismul, întrucît era blocată circulația, am urcat în autoturism, am introdus cheia în contact pentru a ridica geamul portierei stînga față, mecanismul fiind electric. În acest timp, Cărbunaru s-a năpustit asupra mea în autoturism, prinzîndu-mă de mîna dreaptă pentru a-mi scoate cheia din contact. L-am rugat să mă lase să ridic geamul, fiind electric, dar nu m-a lăsat, mi-a forțat mîna și mi-a smuls cheia, acțiune prin care mi-a creat pe degetul arătător de la mîna dreaptă, cu unghiile, mai multe excoriații. Mi-a spus să urc în autoturismul poliției rutiere, lucru care l-am și făcut (pe bancheta din spate, la mijloc, ca infractorii). M-au dus la Spitalul Orășenesc Tîrgu Neamț, unde mi s-au recoltat probe biologice, iar de aici m-au condus la sediul poliției orașului Tîrgu Neamț, spunîndu-mi că trebuie să mi se recolteze și a doua probă“, declara la doar cîteva zile de la producerea acestui incident subcomisarul Cioinegel.
Rezultatele alcoolemiei acestuia au fost în final zero, iar polițistul, revoltat de tratamentul la care a fost supus, a făcut plîngere la Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Bacău, acuzîndu-l pe șeful IPJ și pe ceilalți patru polițiști de abuz în serviciu și de lovire.

Articol afisat de 1272 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra Ăźntregului continut al acestui site apartin Ăźn totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partialĂŁ a materialelor este permisĂŁ numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective