Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Dublã înmormîntare dupã crima de la priveghi

Dublã înmormîntare dupã crima de la priveghi

• mama ºi bunica ucigaºei au fost înmormîntate în aceeaºi zi, în acelaºi mormînt • la serviciul funerar au asistat cîteva sute de oameni • autoarea crimei, în vîrstã de 17 ani, a fost arestatã pentru omor calificat • „Era o fatã bunã (Irina, n.r), n-ai fi zis cã are aºa o inimã încît sã-i ia viaþa mamei sale. Numai Necuratul ºi-a bãgat coada, aici nu-i lucru curat“, comentau cei prezenþi la înmormîntare •

Un nou episod al crimei comise de o tînãrã de 17 ani care ºi-a ucis mama la cãpãtîiul bunicii s-a consumat duminicã, 22 ianuarie, atunci cînd victima ºi mama ei au fost îngropate în acelaºi mormînt.
La înmormîntare au participat cîteva sute de persoane. Familia a cerut acordul anchetatorilor pentru a ridica de la morgã corpul victimei, urmînd ca serviciul funerar sã se facã simultan pentru mamã ºi fiicã. Aºa se face cã atît Rada Gasparic Baroi, de 45 de ani, cît ºi mama sa, Eugenia Gasparic, de 82 de ani, din Vãleni, au fost îngropate în aceeºi zi ºi în acelaºi mormînt. Deºi era un ger nãprasnic, la serviciul funerar ºi la înmormîntare au participat peste 200 de persoane. Ambele sicrie au fost depuse la capela de la Biserica Vaduri II. Cei care i-au cunoscut pe membrii familiei Gasparic s-au adunat încã dinainte de prînz pentru a aduce un ultim omagiu. Pe lîngã cei din familie, au mai fost prezenþi colegi de la Sãvineºti ai Radei, colegi ai soþului sãu ºi foºti colegi ai celei care a provocat tragedia, Irina Gasparic Baroi, de 17 ani. Pînã la începerea slujbei, cîteva femei discutau despre cele întîmplate. „Era o fatã bunã (Irina, n.r), n-ai fi zis cã are aºa o inimã încît sã-i ia viaþa mamei sale. Numai Necuratul ºi-a bãgat coada, aici nu-i lucru curat. Cum poate o fetiþã, slabã de vezi prin ea, sã facã aºa ceva?“, întreba o femeie mai mult pentru ea, pentru cã nu pãrea sã aºtepte un rãspuns de la cineva. Cu toate acestea a primit o explicaþie, de la o bãtrînã, din imediata sa apropiere. „Aºa i-a fost scris Radei, sã fie înmormîntatã odatã cu maicã-sa. Atîta s-a chinuit biata de ea sã facã copilul asta ºi uite cum a sfîrºit. De asta spun, aºa a fost sã fie. Dar parcã iar mã întorc, cum a putut, de unde atîta urã sã-þi ucizi mama? Lumea spune cã se certau tot timpul, iar fata pleca de la unul la celãlat. Ba era la mamã-sa, ba la taicã-su. Doamne fereºte“, a încheiat aceasta nu înainte de a-ºi face o cruce mare. La apariþia preotului ºoaptele au încetat ºi toþi cei prezenþi au ascultat în liniºte slujba. Preotul a evocat momentele copilãriei adolescentei, cînd mama sa o ducea de mînuþã la ºcoalã sau la bisericã pentru a o apãra de pericole. Asistenþa a fost miºcatã de evocãri, iar pe tot parcursul slujbei tatãl fetiþei a vãrsat lacrimi amare. Chiar dacã Rada ºi Romicã Gasparic Baroi erau despãþiþi de mai bine de un an, el a fost cel mai afectat de tragedie. Mama copilului sãu a fost ucisã, iar fata a ajuns dupã gratii. Trupurile victimei ºi mamei ei au fost coborîte apoi în acelaºi mormînt, în cimitirul de lîngã Mãnãstirea Bistriþa, iar mulþimea s-a risipit încã marcatã de neverosimila tragedie.
Reamintim cã omorul a avut loc joi, 19 ianuarie 2006. Irina Gasparic Baroi, de 17 ani, din Vaduri, elevã la un liceu din Bucureºti, cu rezultate foarte bune la învãþãturã, fostã olimpicã, a fost chematã de miercuri acasã, deoarece decedase bunica sa, mama mamei. Fata a venit imediat ºi locuia numai cu viitoarea victimã, Rada Gasparic Baroi. ÃŽntre cele douã erau relaþii tensionate. Pe fondul tensiunilor anterioare ºi din cauza faptului cã mama îi tot reproºa fiicei diverse lucruri, aceasta nu a mai rezistat psihic. A clacat ºi într-un moment de furie necontrolatã a strîns-o de gît cu o sfoarã. Furia minorei a fost atît de mare încît nu ºi-a dat seama cã victima a murit ºi a mai lovit-o ºi cu o bardã în cap. Nu cu tãiºul, ci cu cealaltã parte, în formã de piolet, provocînd o ranã adîncã de cîþiva centimetri. Adolescenta a abandonat cele douã cadavre ºi a fugit la tatãl sãu fãrã sã-i spunã acestuia ce s-a întîmplat. „Deºi iniþial a spus cã nu ºtie nimic, pentru cã atunci cînd a plecat la tatãl sãu mama era în viaþã, ulterior a recunoscut cum s-au petrecut faptele. Ea a declarat cã îi pare foarte rãu de cele întîmplate, dar cã nu mai suportat modul în care o trata mama sa, care o cicãlea incontinuu. Irina Gasparic Baroi a fost arestatã preventiv sub aspectul sãvîrºirii infracþiunii de omor calificat, pentru o perioadã de 20 de zile“, a declarat subcomisarul Paul Tablan, din cadrul Serviciului Investigaþii Criminale a Inspectoratului Judeþean de Poliþie Neamþ. Irina provine dintr-o familie de intelectuali. Rada Gasparic Baroi fusese inginer chimist ºi a lucrat mai mulþi ani pe platforma chimicã Sãvineºti, iar tatãl este inginer proiectant. Fetiþa învãþa foarte bine, iar liceul îl urma la Bucureºti. Pentru a se stabili dacã a avut reprezentarea faptei sale, va fi trimisã la expertizare psihiatricã, care va avea loc la Institutul de Medicinã Legalã „Mina Minovici“, din Bucureºti. Nu are antecedente penale, dar, dacã va fi gãsitã vinovatã, riscã închisoarea de la 7 ani ºi ºase luni la 12 ani ºi ºase luni.

Articol afisat de 3508 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective